Şimdi Ara

Evde kola yapmak? Ss'li [makinası ile] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • her gun iciyoruz bunu demissin icme dostum iyi bir sey degil o kadar fazla icmek

bi de konu espri olarak mi acilmis anlamadim cunku benim bildigim o makinaya tozunu sekerini felan ayri koyuyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meyan suyu satılıyor ona asit için soda ve karamel ekle al sana kola.
  • Sağlığa zararlı şeyler içmeyin. Gidin viski,vodka ya da rakı için. Kola neymiş. Pehh.
  • Beyler Kolanın özütü meyan köküdür. Böcek sadece renigini veriyor.
  • kolanın fıçı halini bulamadım ama al biranın ki alttakiyle birebir aynı colayla arasında bir fark yok, onuda bu sistemle dağıtıyorlar. fakat bunlarla şişede satılan ürünleri kıyasladığında bariz bir şekilde tat farkı oluyor

Evde kola yapmak? Ss'li [makinası ile]
  • quote:

Orijinalden alıntı: rurqeten

kolanın fıçı halini bulamadım ama al biranın ki alttakiyle birebir aynı colayla arasında bir fark yok, onuda bu sistemle dağıtıyorlar. fakat bunlarla şişede satılan ürünleri kıyasladığında bariz bir şekilde tat farkı oluyor

Eyv. Saol yinede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O makinaların işleyişi şöyle;
    Firmalar örneğin pepsi coca cola , kola özütü üretirler kola şurubuda denir bu makinaya bağlanır makinanın bir koluda arıtılmış suyu alır ve bu ikisini karıştırır.Böylece o içtiğin kola çıkar ortaya :)
  • Onun icine kola koymuyolarmi yav?

• makinelerde kola üretilmiyor, kolanın özütü tüplerle makineye bağlanıyor, gazlı suyla belirli oranda karışarak akıyor.
    bu arada kola da kullanıldığı iddia edilen böcek koşnil'dir(cochineal veya e120 kodlu karmen kırmızısı).
  • tamda kola içiyordum

• makinanın sırri çözüldü

• o makina haricinde başka bir makina oluyo burger king ve mcdonalds gibi yerlerde ama bayağı büyük ve sanırım pahalıdır da ismine de multiplexti yanlış hatırlamıyosam, orada özütle soda karıştırılıp resmini koyduğun makinaya geliyor borular vasıtasıyla.
  • Orijinalden alıntı: korkuadam

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

Önemli not:Kolayı içmeden önce ellerinizi 8 kez yıkayın.

• Finlandiya'da kuzenimin evinde soda makinesi tarzı bişey vardı tüplü. Sıvı olan her şeyi gazlı içeceğe çevirebiliyor çalışma prensibi olarak; toz halinde kola satılıyordu ve bu aletle evde kola yapabiliyorduk. O basınçlı tüplerden bulabilceğimi bilsem alcaktım Türkiye'ye fakat imkansız gibi bişey heralde aynı boy ve kapasitede bulmak...
  • kola özütü var toz halinde, onu su dolu bardağa döksen kola tadı olur fakat gazsız. resmini verdiğin tank bu karışıma CO2 basarak asitli hale getiriyor. özel olarak bu aleti satın alamazsın, satmazlar. fakat buna benzer başka marka alet bulabilirsin çok araştırırsan. kola özütünü de fast foodçulardan alabilirsin diyenler olmuş, hepsi sayılı geliyor ve hesapları tutuluyor, vereceklerini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

Eve resimdeki gibi bi makina alsam hammaddesini nasıl temin ederim? Sonuçta herzaman içiyoruz bu mereti makinasını alsak evde kendimiz yapamazmıyiz? Bknz: mc donald's ve burgerdeki makina.

Yapılır tabi.Şimdi bu adımları takip et:

1)Afrika'ya gidip tahtakurusu böceği satın alıyorsun.

2)Böceğin kafası ve ayaklarını kestikten sonra mixer'e atıyorsun.
    3)Bir yerden karamel satın alıyorsun.
    4)Karameli mixer'e atıyorsun.
    5)Glikoz Şurubu bulup mixer'e atıyorsun tekrardan.
    6)Mixer'i karıştırıyorsun ve kolan hazır.

Önemli not:Kolayı içmeden önce ellerinizi 8 kez yıkayın.

Süpersin :D

• şuraya bak(mobil site) bi dene:
    tr.m.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_formülü

• içindekileri oku hacı.
  • hacı napptın yaa o cola yapma makinesi değil. altında kocaman bidonda cola var onu boşaltıyo sadee boru var orda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.