Şimdi Ara

Evde kokoreç yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi, evde kokoreç yapmak mümkün mü? Eğer mümkün ise gerekli olan malzemeler ve alet-edevatlar nelerdir? Koca ülkede 1 tane kokoreç dükkanı var o da ülkenin diğer ucunde ve maalesef gitmem pek mümkün olmuyor özel arabam olmadığından dolayı. Onun dışındaki en yakın kokoreç dükkanı Almanya'da ve yine çok uzak. Aylardır özlemini çekiyorum ve hiç bir şekilde bulamadım. Eğer evde yapmak mümkünse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

• Hocam hadi yapmasına yapacak düzeneği kurarsın zor olmaz da kuzu bağırsağını bulabilecek misin oralarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Hocam hadi yapmasına yapacak düzeneği kurarsın zor olmaz da kuzu bağırsağını bulabilecek misin oralarda
    Türk marketi var hocam yakınlarda, bir sorayım olmazsa içerisinde kasap reyonu olması lazım. İncik falan almıştım ama bağırsak görmedim açıkcası hiç. Başka bir üründen yapamaz mıyız? Tadı benzese bile yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

Türk marketi var hocam yakınlarda, bir sorayım olmazsa içerisinde kasap reyonu olması lazım. İncik falan almıştım ama bağırsak görmedim açıkcası hiç. Başka bir üründen yapamaz mıyız? Tadı benzese bile yeter.

Alıntıları Göster
    Yani o zaman da kokoreç olmaz ama benzer tat çıksın diyorsan dalak, böbrek, yürek falan birkaç sakatat alıp ızgarada güzelce kızartıp pişirdikten sonra satırla ince ince kıyarsan kokocuların yaptığı gibi, biraz benzer bir şey çıkartabilirsin belki hocam hiç yoktan iyidir

• Teşekkürler hocam deneyeceğim bunu, yarın markete gidip sorayaım var mı bu tür şeyler ve bağırsak özellikle.
  • Odun ateşi olmadan aradığın lezzeti bulamayabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavuğu ufak ufak doğrayıp tavada sotele. İçine sadece tuz ve kimyon at. Suyunu iyice çekinceye kadar pişir. Tadı benziyor bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğansız Dürüm kullanıcısına yanıt
    Hocam kuzu boşluk da alabilirsiniz aslında. Rulo yapıp tavada güzelce pişirdikten sonra ince ince kıyıp bolca baharat atarsanız benzeyecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millet kokoreç için Ab yi reddetti be
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun arkadaşlar, deniycem bu ikisini de, ama yukarıdaki arkadaşın önerdiği gibi sakatat ve bağırsak bulamadım maalesef, boşluk belki bulurum tekrar sormam lazım. Ayrıca Türk bir kasap vardı ekstra ama kapatmış bulamadım eski yerinde :(
  • kuyuda tandır bile yaparsın.
    yeter ki kafaya koy.
  • Almanya'da baya kokoreç satan yer var sanırım haritada birsürü çıkıyor, ama Hollanda'da sadece 1 tane var o da The Hague diye bir şehirde ama uzak bana epey 3 saat falan sanırım.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Pişirme yöntemi elbet halledilir hocam, Türk lokantası falan var burada rica edip odunda kömürde pişirtirebilirim yada ne bileyim barbeküsü olan birinden rica edebilirim hani, ama sakatat bulamadım ilk cevaptaki arkadaşın tavsiye ettiği gibi. Başka malzeme kullanarak tadına ve kıvamına yaklaşabilirsem çok sevinirim. Tarif kısmı veya malzeme tarafında bilgim yok hiç.
  • Türkiye'de hazır dana ve kuzu kokoreçler var. Direk pişirmeye hazır satılıyor, tavada veya ızgarada pişirip yiyorsun. Belki oralardaki Türk marketleri getiriyordur sormak lazım.
    AB de yasak deniyordu yalan mı o ? Kelle paça falanda ab kriterlerine göre yasak deniyordu bir ara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koios

Türkiye'de hazır dana ve kuzu kokoreçler var. Direk pişirmeye hazır satılıyor, tavada veya ızgarada pişirip yiyorsun. Belki oralardaki Türk marketleri getiriyordur sormak lazım.
    Evet hocam benim de aklıma bu gelmişti ailem buraya gelirken ancak yolculuk uzun sürünce dayanmaz dediler ve getirmediler (Bim'de paketli olanı 1 kere alıp denemiştim çooook eskiden, unutmuşum onu) ama benim kastım onların alıp paketlemesiydi pişmiş olarak. Markete sormayı akıl edemedim açıkcası böyle paketli olanları, bugün tekrar gidicem kuzu boşluk sormaya yetişebilirsem eğer kapanmadan önce. Kesinlikle paketli şeyleri de sorarım, hatta almanyadan kargo ile sipariş verilebilir belki internetten bir bakayım var mı Türk ürünleri satan. Çok sağolun hocam!

Almanya'da bir online satan buldum bitane, pişmiş ve paketli olarak. Stok tükendi diyor ama telefon açıp isteyebilirim belki hocam. Link bırakayım buraya belki aynı durumu yaşayan olur:

İlk çıkan sonuç buydu açıkçası, kesin devamı vardır Almanya'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 3 Haziran 2020; 16:41:55 >

• Yasak değil hocam gördüm haritadan burdakini gayet işlek bir yere benziyor, Almanya'dakiler de öyle. Sadece denetimler daha sıkı ama sağlık koşullarına uyduğu sürece problem yapacaklarını sanmıyorum.

Şimdi tekrar baktım hocam, kelle paça falan var buralarda ve Almanya'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğansız Dürüm -- 3 Haziran 2020; 16:48:31 >
    Ne demek hocam, kuzu boşluk yoksa kemiksiz kaburga da alabilirsiniz. Aslında kokoreçin asıl olayı bol yağlı olması bence. Bağırsak ve salgı bezleri bulunamıyorsa en yakın lezzet böyle elde edilir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.