Şimdi Ara

Evde Hazırlanma Sürecinde Sosyallik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortaya belli bir irade koyabileceğimi düşünüyorum , tatil zamanlarında hep bireysel olarak iyi çalıştım. Gözümü korkutan evde hazırlandığım süreç boyunca dershaneye giden bir öğrencinin olduğu gibi sınava giren başka arkadaşlarım olmayacak. Bu sene evde hazırlananlar veya bu konuyla ilgili yorum yapmak isteyenler ne düşünüyor?

• daha önce bir dönem yalnız kaldıysan sınava hazırlanırken etrafında insanlar olmasına gerek yok. ki çoğu insan birbirini aşağı çekiyor zaten bu sınav sürecinde. ama daha önce sosyal biriysen depresyona falan girebilirsin. senin kişiliğine göre değişir ama ben sıkıntı yaşamadım çok yalnız hissettiğim zaman twitch yayını falan açıp izliyordum yetiyordu yani

• Günlük 20 30 dakika dışarı çıkmak çok önemli bilimsel kanıtı da var nöronlar arası etkileşimle ilgili.En nihayetinde insan sosyal bir varlık.Ben günlük çıkıyom pazar günleri de halısahaya gidiyorum.Rahatlamış kafam boşalmış gibi hissediyorum ve gelince daha iyi ve rahat çalışıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam en kral ben yalnızlıkçıyım diyen adamı bile yeterince abartırsan delirtir. 3-5 ay ailenden başka bir kişiyle konuşma mental ciddi anlamda çöküyor. Yalnızlık için bile insan gerekli diye boşuna dememişler, arada takılacak arkadaşın varsa idare edersin 1 sene.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben zorlandım. Okul açılınca daha rahatladım çünkü yurtta kalıyordum biraz sosyallik oldu bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla öznel bir konu , dezavantaj olduğu kadar avantaj da olabilir. Her şey sana bağlı.

• 1 Yıl tek başıma hazırlandım. 2-3 haftada bir arkadaşlarla 2-3 saatliğine dışarı çıktım o kadar. Mental olarak bitik durumdayım. Aslında süreç içerisinde çok hissetmemiştim ama şimdi geçmişe dönüp baktığımda çok zorlandığımı fark ettim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de aynı şekildeyim

bu sene mezuna kaldığım için evde tek başıma hazırlanıyorum, geçen sene de senenin %80'i boyunca dershane ve okullar kapalıydı

sosyalliğimi büyük ölçüde kaybettim, sağlığımdan oldum (2 senede yaklaşık 20 kg aldım tüm gün evde oturup ders çalıştığım için), arkadaşlarımın çoğu üniversiteye gittiği için mentalim çöktü

bunlar geri alınamaz şeyler değil tabi ama bunları yaşamak zorunda değil kimse

aradaki dengeyi iyi kurmak gerek

• türevini al sıfıra eşitle T kullanıcısına yanıt

Hocam sosyalliği unuttum resmen. Yeni birisiyle nasıl tanışılır onu bile unuttum. Yıllarca aynı kişilerle takılmak ve 1.5 sene pandemi, 1 sene de mezunluk yüzünden ilişki kurma kabiliyetim 0 şuan.

• benim de aynı şekilde hocam kalabalık ortamlara girince rahatsız olmaya bile başladım

sınav sürecinden önce böyle şeyler yaşamıyordum asla, normal derecede sosyal birisiydim

birileriyle takılmaya çıktığım tek zaman arkadaşlar üniversiteden buraya ziyarete geldiğinde oluyor onun dışında yok, dediğiniz gibi sürekli aynı insanlar

tüm bunlara değer umarım 

Umarım hocam. 20 Haziranda bize psikolog yolu gözüktü sanırım 

Çözümü ne peki? Evde hazırlanılacaksa ve hiç arkadaşı da yoksa sınava hazırlanan ne yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

hocam şu zamana kadar hiç arkadaşınız olmamışsa fazla sorun olacağını sanmıyorum

benim gibi sınav senesine kadar arkadaşlarınız olmuşsa ve mezun senenizde hepsi ayrı şehirlere gittiyse yapacak fazla bir şeyiniz yok

kütüphanede çalışabilirsiniz (ben kütüphanede rahat çalışamadığım için gitmedim) veya en etkili yöntem olarak arkadaş edinebilirsiniz 

öyle ya da böyle çözüm ders dışında yapacak bir aktivitenizin olması

kendinizi sınav odaklı koşullarsanız farklı sorunlar baş gösteriyor, sınav ve sınav dışı aktiviteler arasındaki dengeyi iyi kurmak lazım, ne sınavdan ne de sosyal aktivitelerden feragat edilmeli ama ikisi de birbirini engellemeyecek şekilde yapılmalı

ben sosyalleştiğim zaman ders çalışmayı tamamen bıraktığım için birinden feragat etmek zorundaydım

yalnızlığa yatkınsanız aslında çok da abartılacak bir şey değil ama beni fazla zorladı bu durum, en azından bi 5-6 aydır böyle

• Genel anlamda sosyallikten yana sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum çünkü dershaneye gitmemeyi istemememin nedenlerinden biri de kendime daha çok vakit ayırıp aynı zamanda hem sağlam bir şekilde sınava hazırlanıp hemde ufak ufak farklı aktivitelerle uğraşabilmek.

Benim korkum daha çok sınava yönelik sosyalliğim olmayacağından korkmam , dershaneye giden öğrenciler deneme sonunda denemeyle ilgili muhabbet edebiliyorlar veya şu konuyu anladın bu konuyu anlamadın tarzı konuşabiliyorlar. Kütüphanede de belki bu tarz diyaloglar yaşanabilir ama tecrübem olmadığı için ne kadar olur bilemiyorum.

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

hocam bi dershaneyle sadece denemelere katılmak üzere anlaşabilirsiniz, çoğu dershane yapıyor bunu

onun dışında dediğiniz diğer şeyleri zaten bu forumda da yapabilirsiniz

• olm hiç beni forumda görmedin mi lan

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

Anlamadım?

• Güncel.

• Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.