Şimdi Ara

Evde Donut Yaptım [SS'li] Kurabiye Tarifi Eklendi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
76
Favori
15.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5-6 dakka sonra 1 saat olacak. az sonra hamuru açıp kızartıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün ilk defa donut yedim fakat bana çok şekerli geldi acaba hepsi şekerli mi oluyor yoksa şansıma bana mı şekerli denk geldi?

• arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

ve benden son tavsiye. hiç bulaşmayın

Orijinalden alıntı: Clarsa

arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

Mesajda yazdığım tuzağa düşmüssün çok yoğun olmuştur kesin. Öyle buzdolabına atınca o katılaşıyor, yazık. yapımı zor gerçekten ben ancak 3. seferde tutturabildim un mikterını fazla arttırmayın donut'un aksine çok yoğun olur.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

Bu arada ilk mesaja yazmıştım tüm hamurlar ele yapışır , elinizi unlayın o zaman yapışmaz kusura bakmayın sizinkiler acemi işi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 31 Temmuz 2012; 23:37:19 >

• Beyler daha önce yemedim hiç , resimden de çok canım çekti , kek , kurabiye gibi mi oluyor yoksa lokma gibi mi?
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• amerikadayken yirdim hep dankin donutta...

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI BÖYLE YARIM KALMAYACAK,O KUPA BİR GÜN ELLERİNİZDE KALKACAK!
  • Ulan kuru maya kullanayım dedim , kullandığım kuru maya değil sahlepmiş...
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: Clarsa

arkadaşlar az önce bitirdim işimi - temizlik falanda yaptım -. kesinlikle bu tarifle yapmayın. eksikleri var. ilk önce un konusuna değineyim. 4-5 bardak un koyduğum halde şekil almıyordu. yapacak olanlar en baştan 6 hatta 7 bardak un kullansın ben un takviyesiyle durumu düzelttim. ikincisi çelik tencerede değilde teflonda yapın. hem yap sıçrayıp yanmazsınız. ve şekerde elinizi korkak alıştırmayın. 5 sb şeker işe yaramadı. mümkünse onuda 6-7 yapın. bunları yaptıktan sonra sos batırıp yiyin. 5 tanesiyle doydum ben. (küçük küçük yaptım, peksimet gibi.)

Mesajda yazdığım tuzağa düşmüssün çok yoğun olmuştur kesin. Öyle buzdolabına atınca o katılaşıyor, yazık. yapımı zor gerçekten ben ancak 3. seferde tutturabildim un mikterını fazla arttırmayın donut'un aksine çok yoğun olur.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tarifte bi sorun var , şekil yapıp yağa atamıyosunuz elinize yapışıyor . İlla yapçam diyenlere : Şekil vermeden önce elinizi ıslatın ..

Bu arada ilk mesaja yazmıştım tüm hamurlar ele yapışır , elinizi unlayın o zaman yapışmaz kusura bakmayın sizinkiler acemi işi olmuş

hocam hamur buzdolabında mayalanmazki. mayalanması için sıcak ortama gerek var zaten.

• beyler bir şekilde yaptım , bildiğin şerbetsiz lokma oldu bu , şerbet hazırlıyorum şu an üstüne dökeyim lokma niyetine yeriz.

• donut ne laaaa yeni gördüm
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.