En Önemli Ayrıntıyı asla unutma ama |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (17. sayfa)

-
-
Abi sabah direkt sari contadan aldim ben. Artik 17. Gune girdik ne yapmam gerekir bu saaten sonra, siselemeyi erteleyeyim mi ? Iyi kotu genede verim alamaz miyim bu haliyle ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yoo bişicik olmaz. 18 günde şişele
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar şu ana kadar 4 kit kurdum. 2 butik pilsneri ,1 odin ve 1 zestful.
Ben Efes tombul şişe olan biradan içtim yıllarca. Butik pilsner in tadı yakın geldi, fakat köpüklenme çok fazla olduğu için farklı alternatifler denemeye karar verdim. Odin kurdum fakat odin gazoz gibi birşey, köpük saman alevi gibi 10 sanıye de kayboluyor. Kısaca beğenmedim. En son Zestful kurdum.Şimdi onu içiyorum. Rengi limon sarısı , bira renginde değil. İçimi biraz ekşimsi yani damak tadıma uymadı.
Bana Efes pilsen klasik tombul şişeye en yakın kit tavsiyenizi bekliyorum.
-
Köpük olayı tamamen attığınız şişeleme şekeri ile alakalı aslında, ben yıllardır tek kesme şeker atıyorum. 2,5 - 3 gram geçirmeden.
Extra’sını tavsiye ederim. Beğendiğim bir kit oldu;
20 Mart 2022
Bohemia Rhapsody Extra ( BiraMarket )
23 Litre
Yüksek Alkol’lü
7 Nisan Şişelendi ( Lacivert Kapak )
1.200 Kg Şeker
1 kesme şeker 2,46 gram
1000 / 405 lik şeker
evde bira yapımı ve bira kiti başlangıç seti, malt özü
2,35 kg Bohemia Rhapsody Şerbetçiotlu Malt Özühttps://www.biramarket.com/bohemia-rhapsody?permission=1
-
Sarı Conta candır, gerisi heyecan
Lager içimde acı gelirse tüketmek için kendini zorlama, tam 4-5 ay geçince efsane güzel birşey oluyor ve acılığı gidiyor. Tam 2023 yazında kumsallarda iyi gider
O maya vs gayet normal, sonuçta ev birası yapıyoruz fabrikasyon değil için rahat olsun.
Eğer şişeler Çevir aç kapaksa zaten kapak makinesi kapatamıyor, veya bazı şişelerin ağız kısmı cam kıvrımları değişik ve bizim makineler oturmuyor.
Pet şişeye alışırsan cam şişeleri zaten atacaksın :) Akmina soda şişesi süper
Ayrıca kapak makinesi kırılmadan önlem almak iyidir;
Gloria Şişe Kapağı Kapatıcı Güçlendirmek Evde Bira
https://www.youtube.com/watch?v=oQ-6QdIJAMg&feature=youtu.be
Şişeledin ya, 15 gün oda sıcaklığında kalsın, sonra 3-4 gün dolaba al. O zaman mayalar iyice dibe çöker ve cam gibi lezzetti bira içersin.
Hatta 3-4 gün dolapta kaldıktan sonra bi 20 dk deepfreeze at ki iyice soğusun + bardakta at deepfreeze
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 21 Kasım 2022; 9:49:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevabınız için teşekkür ederim.Bahsettiğiniz kiti ilerde deneyeceğim. Sizin bahsettiğiniz sarı conta ve şişe süzme rafı sadece biraburada da olduğu için kiti de mecburen buradan almak istedim.Bohemian pilsner sectim. Umarım iyi çıkar.
-
Şişe süzme Rafı baya güzel görünüyor ilk defa gördüm, Bohemian bence süper olacak
-
Şişe süzme rafını ben de ilk defa gördüm. Pahalı olmasına rağmen çok ihtiyacım vardı. Şişeleri yıkayıp ve starsunladıktan sonra ters çevirince ayakta durmuyorlardı. Bir de parke üzeri su oluyordu.Sanırım bu işimi çözecek. 1 tanesi 16 adet 50 cc lik şişe alıyormuş.Benim siparişimdeki sette 2 adet raf ve 1 adet tepsi var. 32 şişe kapasitesi. Mecburen 2 kademede dolum yapacağım.
Erhan bey bu arada size sormak istediğim birşey var. Gördüğüm kadarı ile bu konuda en deneyimli sizsiniz.Ben de sizin gibi şişeyi bardağa boşalttıktan sonra hemen çalkalıyorum. Ters çevirip 1 gece beklettikten sonra kendi kapağını elim ile kapatıyorum. Sizin gibi kapak kapatıcı ile kapatmıyorum. Dolum yapacağım zaman banyoya götürüp , 3 kere filan su ile çalkalayıp ters bıraktıktan 15-20 dakika sonra, starsunlayıp yine ters kapatıp 5 dakika sonra dolum yapıyorum. Zor olan kısım şişeleri banyoya taşıyıp yıkama işleminden sonra tekrar çalıştığım odaya taşımak. Acaba diyorum, direkt starsunlayıp dolum yapsam nasıl olur? Ben efes tombul şişe kullanıyorum. Şu ana kadar patlama vs olmadı. Siz bu konuda problem yaşamıştınız. Bu şişeyi denemişmiydiniz? iyi günler.
-
Yani az şişe alıyorsa pahallıya geliyormuş en azından 50 şişe alsaydı bari. Şişe ağacı daha mantıklı o zaman ( maddi düşünürsek )
Haklısınız Sizin Tombul şişeler daha sağlam olabilir, ben Akmina stoğuna devam
Ters çevirdiniz, kışın 1 gece bekleyince bazen tam kurumayabiliyor, olmadı hiç damla sıfır kuruluk oluştuğundan emin olun öncelikle.
Daha sonra açtığınız kapağı aynen üzerine kapattınız, kapak kapatma aleti ile kapatmak kolay o zaman garanti. Diyelim ki onunla kapatmadınız.
Gene dolumdan önce yıkamanıza hiç gerek yok
StarSan ve dolum hepsi bu.
Yıllardır bende bu şekil, hiç bir biram mikrop kapmadı.
-
Teşekkür ederim. İyi günler.
-
-Gençler 2 tane kasa, 1 tane şişe dezenfeksiyon aleti alın.
https://www.kedikoy.com.tr/sise-dezenfeksiyon-aleti
-Kasaları ve şişeleri mis gibi yıkayın. Sonra starsan ile sanitasyon işlemini dezenfeksiyon aleti ile yapın.
-Şişeleri kasaya ters yerleştirin ve süzün.
-10 dk boş bir şişe alıp doldurun, şişeyi kasadaki aynı yere koyun.
-Yeriniz yoksa yıkama ve sanitasyon işlemini banyoda vs yapın. 10 dk sonra şişeleme yapacağınız yere taşıyın.
Ben imkan olduğu için bazen garaj, bazen kilerde yapıyorum. Evle hiç işim olmuyor. Hiçbir yer batmıyor. En önemlisi hanımın gözüne batmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 21 Kasım 2022; 23:45:47 >
-
Evet şişe ağacı almadan önce bende kasa taktiği kullanıyordum süper operasyon :)
kasaların dibine tuvalet kağıdı koparıp koyardım temiz olsun diye iyice.
Tekrar merhaba bende dün mexican kitimi şişeledim yeni bir kit daha kurmayı düşünüyorum efes tadına en yakın olduğunu düşündüğüm butik pilsner aklımda. ayrıca pet şişede sürekli aklımı kurcalıyor akmina şişeleri sert olduğundan güzel sonuç alacağımı düşünüyorum fakat 1 litrelik kurulduğundan açtığım zaman iki biralık içmek zorunda kalacağım galiba. normal 0.5 lik pet su şişelerine kurmayı deneyimleyen oldu mu onu merak ettim
-
Pet Su şişe sakın / uzak durun. Kapaklar atıyor ve çok inceler.
Sağlam Gazoz / kola / Soda şişeleri olmalı.
Videoyu izleyin.
mehmet portakalyoutube
Bira şişelemede pet şişe kullanım sorunlarıhttps://www.youtube.com/watch?v=FN6WK17JZ9E&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 23 Kasım 2022; 0:1:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
erikli premium 0.75 pet şişe mevcut aynı akmina gibi sert bir şişe sizce olur mu
-
@OlguErhan 'a saygımdan susuyorum ama yahu bira dediğin cam şişeden bardağa doldurulur ve içilir. Herşeyi kuralına göre yaparsanız patlama-çatlama olmaz. Plastik, camın yerine tercih edilmez. Kurallara uyun, cam şişeden bardağınıza doldurup bira için.
@OlguErhan Abi tinyhouse aklımda. Kapadokya'ya çok uygun. Yer bakıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 23 Kasım 2022; 0:31:25 > -
bu arada o kadar farklı marka şişede kurulum yaptım sadece bomonti filtresiz şişesi patladı bilginiz olsun :)
-
Ya Kadirhan walla yerden göğe kadar haklısın, ki ben 25 kasa cam şişe biriktirip onlara bira kurmuş birisiyim.
Kuralına göre yaptım, şişeleme şekerim 2,5 gramdı, fermantasyonları bitmeden şişelemedim.
Fakat benim talihsizliğim ise Yeni Nesil Efes Malt Şişelerine güvenmek oldu. Ayrıca hem izmir sıcaklarında korunaklı olmayan depomda perişan oldular.
Ayrı bir etken ise uzun süre bekletmem, kışın serinde 10 kit kurup yaza stok yapınca patladı efes malt şişeleri :( Belki Tuborg veya efes tombul biriktirseydim zaaiyatım olmayacak ve Pet şişeye dönmeyecektim.
Tekrar elimi kolumu kesme riski; kampa vs giderken 3 ağır kasa Cam şişe taşıma beni yorduğundan Petçi oldum 😄😄😄
Evde Bira Dikkat KIRIM
https://www.youtube.com/watch?v=UN99ZfH6VKg&feature=youtu.be
Evde Bira Pet Şişe
https://www.youtube.com/watch?v=MGFhP7bdsRA&feature=youtu.be
Tiny House olayında tecrübem az çok oldu, O2 belgesi + yalıtım ve eşyalar vs istersen bana Facebooktan yaz yardımcı olmak isterim 🙏🏼
Erhan’s Tiny House Proje ikinci Aşama
https://www.youtube.com/watch?v=r7HzYMfKgPw&feature=youtu.be
12 Haziran 2022
https://www.youtube.com/watch?v=d_LDvABlhcI&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X