Şimdi Ara

Evde araba amfisi için trafo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan evimde ev amfisi ve 2 tane kabinim var ama ben araba tipi woofer takmak istiyorum tabi ev amfisi kaldırmıyor haliyle woofer JBL GTO 804. Aldığım araba amfisini 12 volt 40 amper bi trafoyla beslesem sıkıntı çıkarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vites7777 -- 4 Mayıs 2014; 12:42:28 >

• 220V/1X10V 350W-400W bir trafo alın.Trafoyu 35A köprü diyod ve 4x10.000UF 25V kondansatörler ile doğrultup filtreleyin.Kapasite değeri ne kadar yüksekse çökme olayı daha az olacaktır.

yada 600w bir pc güç kaynağına , 12v smps kaynaklara yönelin.En ucuz ve kolay çözüm pc güç kaynağı.
  • En az 15 amper alın ve 30 amper smps 50 tl civarı, işinizi görür. Smps ayarlı olduğu için 14volta kadar voltaj verebilir amfiler 16volta kadar beslenelir.smps hesaplı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende smps dusunuyorum kac amper yeterlj olur kesinti falan olmadan ? Ve ozel trafo sardirsam dahami iyi olur ?

• Bence SMPS kullanma.

Çalışma frekansı çok yüksek olduğundan hapörlerden gıcık bir ses gelebilir.

Toroid 500 Watt trafo al. Ömür boyu kullan bence...

SMPS ler en ufak kısa devrede bozulabiliyor. Yani kısa devrede PSU çöp...

Tabii bu 30-40 TL PSU lar için geçerli.

Yok ben 300 TL lik PSU alcam dersen yine bence Trafolu sistem daha verimli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OW Ready Linux

Bence SMPS kullanma.

Çalışma frekansı çok yüksek olduğundan hapörlerden gıcık bir ses gelebilir.

Toroid 500 Watt trafo al. Ömür boyu kullan bence...

SMPS ler en ufak kısa devrede bozulabiliyor. Yani kısa devrede PSU çöp...

Tabii bu 30-40 TL PSU lar için geçerli.

Yok ben 300 TL lik PSU alcam dersen yine bence Trafolu sistem daha verimli...

Forumda kullanan bi arkadas vardi smps gayet normal demisti. İzmirde yapan cok yer var acaba trafo sardirsam nekadar iyi veya kotu yapmis olurum gereksizmi olur farklarini tam olarak aciklayabilirmisin vede en az kac amper olmali

• Smps al dostum, çoğu kişi smps ile çalıştırıyor parazit konusunda düşük güçte fanı durduran smpsler var onu kullanabilirsin yüksek seste zaten hissetmetsin cızırtıyı
    Bende mesela imzadaki sistemi 30 amper smps ile besliyorum sorunsuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

220V/1X10V 350W-400W bir trafo alın.Trafoyu 35A köprü diyod ve 4x10.000UF 25V kondansatörler ile doğrultup filtreleyin.Kapasite değeri ne kadar yüksekse çökme olayı daha az olacaktır.

yada 600w bir pc güç kaynağına , 12v smps kaynaklara yönelin.En ucuz ve kolay çözüm pc güç kaynağı.

Eğer almayı dusunursen elimde 12 volt 25 amper 350 watt (yan sanayi degil orjınal 25 amper kendim pıoneer amfi ile kullandım evde ) adaptor mevcut resim gonderebılırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13sever 1 kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiye mesaj attınız alıcı değilim.
  • vites7777 kullanıcısına yanıt
    Ya SMPS ilede çalıştırırsın birşey diyemem. Fakat adam gibi gümbürteden sistem istersen lineerden şaşma.

Trafoyu burda 500 watt toroidi 100 e sarıyorlar...

Dandik SMPS de üstünde yazar 12 volt 20 amper

Çek yirmi amper bak noluyor smps ye

Bilemem trafosumu yanar kapasitorumu patlar

Trafo kolay kolay bozulmaz...

• Elimde Gerçek güç 2x14 V 750wat ups den çıkma saçlı trafo var. Canavar gibi çalışıyor. çökertmen mümkün değil zaten eline alırsan görürsün. :) Eğer Alırsan 50 TL ye verebilirim.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    Ben düşünebilirim resim atabilirmisin ?Yer neresi ?
  • Hocam evde değilim eve gidince resim atarim. Kocaeli de ikamet ediyorum.

• bilgisayar güç kaynağı kullanmak en akıllıca yoludur.uygundur zahmetsizdir devre vs yapmazsın,çıkış tam doğrudur.kısa devre korumalıdır ;)
    orta hali bişey al kulan hocam düşünmeye gerek bile yok.o yollardan çok geçtik,her türlüsünü denedim tecrübeyle tavsiyedir ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Elimde Gerçek güç 2x14 V 750wat ups den çıkma saçlı trafo var. Canavar gibi çalışıyor. çökertmen mümkün değil zaten eline alırsan görürsün. :) Eğer Alırsan 50 TL ye verebilirim.

fiyat iyi gerçekten ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

Elimde Gerçek güç 2x14 V 750wat ups den çıkma saçlı trafo var. Canavar gibi çalışıyor. çökertmen mümkün değil zaten eline alırsan görürsün. :) Eğer Alırsan 50 TL ye verebilirim.

Nerde oturuyorsunuz izmirmi ?
  • vites7777 kullanıcısına yanıt
    kocaeli de oturuyorum. Trafonun kargosu baya tutar gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.