Şimdi Ara

Evde Ağ Kurduk Ama :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok Önemli Bi Sorunum Var Arkadaşlar, Evde Pikatel 4 Portlu Modemim Var, Diğer Bilgisayara Bağladık Ağdan Bilgisayar Bağlandı Gözüküyor ama İnternete Girmiyor Acaba Sorun Ne Olabilir? Valla Yardım ederseniz Çok Minnettar Olacağım..

• Kardeş,kullanma talimatında yazanları tamamen uygula(kurulum),eğer yaptıysan; adsl hattın yeni aldıysan eger daha adsl in açılmamış olabilir,yok oda belki splitteri yanlış bağlamışsındır,oda değilse değilse modeme reset at yeniden kur...
  • Yok Yanlış Anlattım heralde sorunumu Benim bilgisayarım bağlanıyor internete arkadaşımın bilgisayarını getirdik onunla birlikte ağ kurucaz oyun falan oynucaz. Lakin onda bağlandı gözüküyor ama internete girmiyor.

Sitede ağ kurulumu falan varmı acaba ben aradım ama bulamadım varsa link verebilirmisiniz.
  • Bilgisayarlar IP alıyor mu? Modeme ping atabiliyorlar mı? Bir birlerini görüyorlar mı? DNS olarak elle modemin IP'sini vermeyi denediniz mi?
  • Windows xp kullanıyorsanız işiniz kolay. Ağ bağlantıları altında küçük ev ya da iş yeri ağı kur sihirbazı üzerinden gereken tüm ağ bağlantılarını yapabilirsiniz.IP atamalarını falan otomatik kendisi yapıyor o zaman.Çeşitli ağ senaryoları ile değişik kombinasyonlarla her türlü ağın kurulumu orada ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.Bir iki deneme yanılma ile çözebilirsiniz sanırım.Ben bluetooth üzerinden bile ağ kurdum bu şeklide gayet güzel çalışıyor ki blutooth üzerinden biraz daha zordur bu iş.Her markanın kendi ayarları falan...
    Ama ethernet ve modemdeki portlar üzerinden ağ kurulumu daha kolay olacaktır.Zaten normal şartlarda en performanslı ağ kablo ile oluyor.Sihirbaz üzerindeki seçeneklerden size uygun olanları seçin devam edin.Dosya yazıcı paylaşımını açın.Bu işlemi kablo ile birbirine bağlı bütün bilgisayarlarda tekrarlayın.Öncelikle internete esas bağlı olan ana bilgisayar üzerinde sihirbazı kullanın sonra diğer bilgisayarlar üzerinde.Öbür türlü eğer uzman kullanıcı değilseniz işin içinden çıkmanız çok zor.şimdi bir çok arkadaş IP TCP den falan bahsedecek o şekilde insanın kafası karışıyor.Yani ben bu şekilde halletmiştim.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 3 Eylül 2006; 15:39:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.