Şimdi Ara

Evde 3 Gündür birlikte yasadigimiz yaratik SS li an itibariyle yakalandi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HerTOntK

quote:

Orijinalden alıntı: CJ_Furkan

ne yani aynanın karşısına geçip fotoğrafını mı çektin.

lütfen yalvarırım bi daha espri yapma bak lütfen diyom
    />

• Ciyan bu.zehirlidir kendisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xColdplay

quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Neden öldürdün hayvanı

napayım kaç gündür uyku tutmuyor yukarda arkadaşlar çiyan falan demiş ya soksaydı

ama sokmamış cani herif.kimyasalla öldürmüş birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Neden öldürdün hayvanı

napayım kaç gündür uyku tutmuyor yukarda arkadaşlar çiyan falan demiş ya soksaydı

ama sokmamış cani herif.kimyasalla öldürmüş birde.

haha bu iyidi azarlama şekli süper : )
  • quote:

en son 3 gun once gordum. sizce bu kirkayak mi ?
     Evde 3 Gündür birlikte yasadigimiz yaratik SS li an itibariyle yakalandi

Çamasir suyu doktuk anca öldu simsiyahti sarardi.

Çıyanlar (Chilopoda) (Latince centi-, "yüz", ve , pedis, "ayak") , çok hızlı hareket eden, uzun vücuda sahip, eklembacaklılar şubesine ait bir Çok bacaklılar sınıfı. İri türleri zehirlidir, fakat allerji vakaları haricinde tehlikeli değildir,[1][2] birçoğu boy olarak küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında heryerde yaşarlar. Arı'larda olduğu gibi şahdamar, göz gibi organlar sakınılmalıdır, ısırılan yere buz uygulanması ağrıyı geçirir. Boyları 1 mm ile 30 cm arasıda değişir. Zararlıları yiyerek beslenir.

Tesbih böceğinin bir akrabası olup, daha yavaş ve zararsız olan diğer çöpçül kırkayaklarda (Diplopoda) her boğumda iki çift bacak varken, Çıyanlardada bir çift bacak olması ikisini ayırteder.

Etçil beslenen Çıyanların irilerinin utangaç olsa da tehdit esnasında ısırabilmesine karşın Kırkayaklar ise genel kanının aksine sokmaz ve ısırmaz, dokunulduğunda veya tehlike sezince hemen kıvırılıp ölü taklidi yapar, bazı dev kırkayak türlerinin kitinli derisinden tehlike anında kıvrılınca salgıladığı antibiyotik toksin nedeniyle ezilmesi allerjilere yol açabilir.

Göze dokunulursa su ile yıkanmalı, yutulmamasına dikkat edilmelidir. Gösterişli türleri pet olarak evcilleştirilebilir. Bilinen en sosyal kırkayak türü Tanzanya asıllı Pembe ayaktır. Asabi olmayıp, evcilleştirildikten sonra kıvrılmamaktadır.
    Tropik iklimlerde'deki çıyanlar en fazla 30 cm olabilirler. Böcek olmaktan çok karides türevi eklem bacaklılar'dır.

k:wiki

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

quote:

Çıyanlar (Chilopoda) (Latince centi-, "yüz", ve , pedis, "ayak") , çok hızlı hareket eden, uzun vücuda sahip, eklembacaklılar şubesine ait bir Çok bacaklılar sınıfı. İri türleri zehirlidir, fakat allerji vakaları haricinde tehlikeli değildir,[1][2] birçoğu boy olarak küçük olduğundan deriyi delemez, Antarktika dışında heryerde yaşarlar. Arı'larda olduğu gibi şahdamar, göz gibi organlar sakınılmalıdır, ısırılan yere buz uygulanması ağrıyı geçirir. Boyları 1 mm ile 30 cm arasıda değişir. Zararlıları yiyerek beslenir.

Tesbih böceğinin bir akrabası olup, daha yavaş ve zararsız olan diğer çöpçül kırkayaklarda (Diplopoda) her boğumda iki çift bacak varken, Çıyanlardada bir çift bacak olması ikisini ayırteder.

Etçil beslenen Çıyanların irilerinin utangaç olsa da tehdit esnasında ısırabilmesine karşın Kırkayaklar ise genel kanının aksine sokmaz ve ısırmaz, dokunulduğunda veya tehlike sezince hemen kıvırılıp ölü taklidi yapar, bazı dev kırkayak türlerinin kitinli derisinden tehlike anında kıvrılınca salgıladığı antibiyotik toksin nedeniyle ezilmesi allerjilere yol açabilir.

Göze dokunulursa su ile yıkanmalı, yutulmamasına dikkat edilmelidir. Gösterişli türleri pet olarak evcilleştirilebilir. Bilinen en sosyal kırkayak türü Tanzanya asıllı Pembe ayaktır. Asabi olmayıp, evcilleştirildikten sonra kıvrılmamaktadır.
    Tropik iklimlerde'deki çıyanlar en fazla 30 cm olabilirler. Böcek olmaktan çok karides türevi eklem bacaklılar'dır.

k:wiki

Hocam özetle bu çiyan mı kırk ayak mı halen anlayamadım.

• sanırım çiyan
  • yapma Volkan yapma
    Şimdi tırstım işte bunun ailesinden çok vardır nasıl pencere açarım ben artık evde

• Tam da şuan bu şarkıyı dinliyordum. İlginç oldu.

•  Evde 3 Gündür birlikte yasadigimiz yaratik SS li an itibariyle yakalandi
  • Çiyan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HerTOntK

quote:

ne yani aynanın karşısına geçip fotoğrafını mı çektin.

lütfen yalvarırım bi daha espri yapma bak lütfen diyom
    />

Ayrıca bunu evde görsem bidaha eve asla girmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ölü taklidi yapıyormuş havyan yemiş olum sizi ölmemiş taklit yapıyormuş
  • Anneannemin evinde yavrusu soktu.Çorabın içine girmişti.Hastenelik oldum
    İğne falan yaptılar ama soktuğu ayapım direk kasıldı kramp gibi oldu.Çok zehirli dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

ölü taklidi yapıyormuş havyan yemiş olum sizi ölmemiş taklit yapıyormuş

Üstüne yarım kilo çamaşır suyu döktüm.Sarardı bile hayvan.Sana döksek sen bile yaşamazsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cadillaccts

ölü taklidi yapıyormuş havyan yemiş olum sizi ölmemiş taklit yapıyormuş

Üstüne yarım kilo çamaşır suyu döktüm.Sarardı bile hayvan.Sana döksek sen bile yaşamazsın

hiç beğenmedim o benzetmeyi bilesin

• Geçen tuvalette gördüm kendilerini direk oda arkadaşımı çağırdım bir elimde deodorant bir elimde çakmak yapma yazıktır dedi bıraktım bende iyi mi yaptım kötü mü bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrganikYazar -- 6 Haziran 2013; 16:02:45 >
  • Kirpik sandim la simage halindeyken ilk gordugumde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heykirokan -- 6 Haziran 2013; 16:03:49 >
  • quote:

Yaklaşık 1 sene önce bunun siyah renkli yaklaşık 30 cm olanı beni sokmuştu.Arkadaşlarla akşam 10 gibi parkta oturmuş çekirdek ve kolaya düşüyorduk.Bir an ayağımda bir şeyin dolaştığını hissettim tam elimi ayağıma atacaktım ki büyük bir açıyla ayağımı çektim adi böcek beni tam ayak bileğimden ısırmıştı.Böceği görünce yeminle üstüne basmaya korkmuştum sonra kaçtı gitti hemen.Isırdığı yerde 2 tane iğne ucu kadar iz kaldı yaklaşık 1 haftada anca gitti diş izleri böceğin.Doktora felanda gitmemiştim Allah tan zehirli değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

kanka bişey söyleyim ben bundan bi kutu boşalttım çiyana ölmedi bi işe yarmaıyo içinde yüzüdüyodu bunun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.