Şimdi Ara

Ev yapımı orjinal dondurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 kg süt
    250 gr şeker
    15 gram çekirdek sahlebi( tercihen çekirdek sahlebi )
    yarım çay kaşığı vanilya
    tercihe göre kaymak

    sahlebi kaynatıp soğuttuktan sonra bir sure buzlukta bekletip biraz daha soğumasını sağlıyoruz (donmayacak)
    daha sonra mixer (tercihen rondo ) ile biraz karıştırıp kıvamını almasını bekliyoruz (5-10 dk).
    daha sonra buzluğa atıyoruz (-20 c)
    afiyet olsun
    not : eski bir pastaneciyim ve makinanın kıvamını veremese de çok güzel sonuçlar alabilirsiniz sahlep de önemli bu arada. Tercihen keçi veya koyun sütü öneririm.
    ayrıca kakaolu yapmak isterseniz karıştırırken kakao ve damla çikolata koyabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 29 Haziran 2013; 8:08:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • SS koyarsan daha iyi olur yoksa tutması zor
  • Yaparsam koyarım ama dediğim gibi ben eski bir pastaneciyim orjinali bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hım
  • Normal salep koysak çünkü çekirdeğini ilk kez duyuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apollon

    Normal salep koysak çünkü çekirdeğini ilk kez duyuyorum.

    Orkideden üretilmişse olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Yapımı Punta Kaynak Makinesi
    15 yıl önce açıldı
    Ev'de Dondurma Yaptım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.