Şimdi Ara

Ev'de Dondurma Yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar her sene dondurma yaparım bu senede evimde dondurma yaptım. Dondurma makinesi almak Kur farkı ve Gümrük vergileri nedeni ile nasip olmadı.


    Çikolatalı Dondurma Malzeme ve Fiyatları


    10 gr SAF Salep 6 tl

    Miss Süt 1t 3,60 tl

    200 ml krema 5,45 tl

    Şeker 175 gr 1 tl

    Sütlü Küvertür 250 gr 10 tl

    2-3 Kaşık Nutella

    vanilya 25 kuruş



    SAF salep KG'si 600 tl civarı yukarıda verilen malzemeler 1 kg dondurma için geçerlidir. Meyveli yapacaksanız meyvenin gramına göre 12 gr salep koyabilirsiniz. Kaymaklı sütünüz varsa 200 ml Krema eklemenize gerek yok hem fiyat da düşmüş oluyor. 1 KG dondurma maliyeti 26.3 tl gibi bir şey olur.

    Tarif

    • Krema'yı el blendırı ile çekin, Süt ve 75 gr şekeri karıştırıp karışımı ocağa bırakın süt kaynayana kadar karıştırın.
    • Süt kaynarken 100 gr Şeker,Vanilya ve 10 gr salep'i birleştirip karıştırınız.
    • Süt kaynadıktan sonra yavaşça Salep karışımını ekleyip takribi 40 -45 dk kadar karıştırarak kaynamasını sağlayınız. Çikolata olarak ben Kahve Dünyası Sütlü Küvertür 250 gr ve 3-4 kaşık nutella kullandım son 10 dk çikolataları ekleyin ve 10 dk kadar daha kaynası. Karışımı soğutunuz.
    • 24 saat -27 derecede soğuttuğunuz tencereye oda sıcaklığındaki karışımı ekleyip 15 dk karıştırın ve Derin Dondurucuya kaldırın sırası ile 1. saat 10 dk 2. saat 10 dk 3. saat 15 dk olarak karıştırınız karışımın kıvamına göre süreyi 1.5 saat - 3 saate kadar dondurucuda bekleyip 10 dk karıştırın ben karışımı 1 gece soğutuyorum sabah 9 da dondurucuya ekleyip saat başı 3-4 kere karıştırıyorum akşam 9'a kadar 8-9 kere karıştırmış oluyorum sonrasında dondurma yemek için hazır oluyor.

    Çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz biraz zahmetli ama çok faydalı genelde yaz kış tüketmeye çalışıyorum.

    Dondurma esnasında saat başı karıştırırsanız ve kaynatırken 45 -50 dk kadar kaynatırsanız kesinlikle buzlanma olmaz kremsi güzel bir yapısı olur



    Ev'de Dondurma Yaptım
    Ev'de Dondurma Yaptım
    Ev'de Dondurma Yaptım
    Ev'de Dondurma Yaptım
    Ev'de Dondurma Yaptım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 19 Temmuz 2020; 17:37:36 >







  • kardeş ne yazdın bu kadar uzun deliriyorum bu kadar uzun yazılara yine de ellerine sağlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraf yok eksiler burdan

  • Talebinize istinaden resimler eklenmiştir.

  • Alçı gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olurmu canım ne alçısı :)

  • Eline saglik guzel gorunuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAYIT DONDURMA ve AİLE SORUNU?
    15 yıl önce açıldı
    Ev alıyorum ama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cikolatasiz halinin tadi nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Şaka diyorum Ev'de Dondurma Yaptım 


    Tat kıyaslaması yapar mısınız hocam? Diğer marka ürünlere göre tadı nasıl diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @physFx Sütlü çikolataları kullandık ve yumuşak kıvamlı sütlü çikolata tadı var bir daha yaparsam Bitter çikolata kullanmayı düşünüyorum. Marka ürünler'de %5 falan süt var belki o kadar bile yok TAD kıyaslaması olarak ne kadar çikolata koyduğunuza bağlı sizin istediğiniz gibi ayarlanabilir DOKU kalitesi olarak Hazır dondurmalardan hiç farkı yok. Cartedoor çikolata karvanalının yarısını yesem tıkanıyorum 3-4 saat tok tutuyor ama kendi yaptığım dondurmanın tek seferde 1 kutusunu bitirdim ortalama 600 gr falan ve hiç dokunmadı yoğun bir tokluk hissi gelmiyor.


    @Bunker Boy Çikolatasız hali vanilyalı salepli süt gibi, Sade dondurma için vanilya'yı biraz fazla koymak gerekiyor.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    O hissin gelmemesinin sebebi ne hocam? Ben de geçenlerde Carte Dor yemiştim, dediğin gibi yarısında tıkandım. Meyvelisi güzeldi ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • physFx kullanıcısına yanıt

    Peynir altı suyu tozu ve kıvam artırıcı,emülgatörler olabilir

  • 1lt dondurma kaç para ki evde yapıp kâr edelim bence burada amaç ne olduğunu içinde biliyorum içime siniyor
    Tebrikler paylaşım için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    ŞOK'da Carte D'or Selection 850 ml 18.5 tl olarak görünüyor

    Dondurma'ya krema koymazsanız maliyet 20 tl ye denk gelir yani maliyet olarak büyük bir fark yok 2-3 tl daha pahalı yapıyoruz ama kullanılan malzemelerin kalitesi daha iyi oluyor. Ev de yapılan dondurma kesinlikle uzun süre saklanabiliyor 1.5 sene Vişneli dondurmayı buzlukta unuttum bozulma olmamıştı.


    Bakın ben tam olarak ne kadar Carte D'or Selection'da süt eklenmiş anlamadım.


    İçindekiler : Su, şeker, glikoz-fruktoz şurubu, süt kreması, yağsız süt tozu, peyniraltı suyu tozu (süt ürünü), bitter çikolata (%1,7), süt proteini, sütlü çikolata (%1,3) (süt türevleri içerir), beyaz çikolata (%1) (süt türevleri içerir), bitkisel yağlar (değişen miktarlarda hindistancevizi, palm), kakao yağı, kakao kitlesi, kıvam arttırıcılar (guar gam, keçiboynuzu gamı, selüloz gam, karragenan, ksantan gam), emülgatör (yağ asitlerinin mono ve digliseridleri, ayçiçek lesitini), aroma vericiler, modifiye nişasta, renklendirici (anatto).





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.