Arkadaşlar her sene dondurma yaparım bu senede evimde dondurma yaptım. Dondurma makinesi almak Kur farkı ve Gümrük vergileri nedeni ile nasip olmadı. Çikolatalı Dondurma Malzeme ve Fiyatları 10 gr SAF Salep 6 tl Miss Süt 1t 3,60 tl 200 ml krema 5,45 tl Şeker 175 gr 1 tl Sütlü Küvertür 250 gr 10 tl 2-3 Kaşık Nutella vanilya 25 kuruş SAF salep KG'si 600 tl civarı yukarıda verilen malzemeler 1 kg dondurma için geçerlidir. Meyveli yapacaksanız meyvenin gramına göre 12 gr salep koyabilirsiniz. Kaymaklı sütünüz varsa 200 ml Krema eklemenize gerek yok hem fiyat da düşmüş oluyor. 1 KG dondurma maliyeti 26.3 tl gibi bir şey olur.
Tarif
Çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz biraz zahmetli ama çok faydalı genelde yaz kış tüketmeye çalışıyorum. Dondurma esnasında saat başı karıştırırsanız ve kaynatırken 45 -50 dk kadar kaynatırsanız kesinlikle buzlanma olmaz kremsi güzel bir yapısı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 19 Temmuz 2020; 17:37:36 > |
Ev'de Dondurma Yaptım

-
-
kardeş ne yazdın bu kadar uzun deliriyorum bu kadar uzun yazılara yine de ellerine sağlık
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fotoğraf yok eksiler burdan
-
Talebinize istinaden resimler eklenmiştir.
-
Alçı gibi duruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olurmu canım ne alçısı :)
-
Eline saglik guzel gorunuyor
cikolatasiz halinin tadi nasil?
Şaka diyorum
Tat kıyaslaması yapar mısınız hocam? Diğer marka ürünlere göre tadı nasıl diye.
@physFx Sütlü çikolataları kullandık ve yumuşak kıvamlı sütlü çikolata tadı var bir daha yaparsam Bitter çikolata kullanmayı düşünüyorum. Marka ürünler'de %5 falan süt var belki o kadar bile yok TAD kıyaslaması olarak ne kadar çikolata koyduğunuza bağlı sizin istediğiniz gibi ayarlanabilir DOKU kalitesi olarak Hazır dondurmalardan hiç farkı yok. Cartedoor çikolata karvanalının yarısını yesem tıkanıyorum 3-4 saat tok tutuyor ama kendi yaptığım dondurmanın tek seferde 1 kutusunu bitirdim ortalama 600 gr falan ve hiç dokunmadı yoğun bir tokluk hissi gelmiyor.
@Bunker Boy Çikolatasız hali vanilyalı salepli süt gibi, Sade dondurma için vanilya'yı biraz fazla koymak gerekiyor.
-
O hissin gelmemesinin sebebi ne hocam? Ben de geçenlerde Carte Dor yemiştim, dediğin gibi yarısında tıkandım. Meyvelisi güzeldi ama.
Peynir altı suyu tozu ve kıvam artırıcı,emülgatörler olabilir
-
1lt dondurma kaç para ki evde yapıp kâr edelim bence burada amaç ne olduğunu içinde biliyorum içime siniyor
Tebrikler paylaşım için
ŞOK'da Carte D'or Selection 850 ml 18.5 tl olarak görünüyor
Dondurma'ya krema koymazsanız maliyet 20 tl ye denk gelir yani maliyet olarak büyük bir fark yok 2-3 tl daha pahalı yapıyoruz ama kullanılan malzemelerin kalitesi daha iyi oluyor. Ev de yapılan dondurma kesinlikle uzun süre saklanabiliyor 1.5 sene Vişneli dondurmayı buzlukta unuttum bozulma olmamıştı.
Bakın ben tam olarak ne kadar Carte D'or Selection'da süt eklenmiş anlamadım.
İçindekiler : Su, şeker, glikoz-fruktoz şurubu, süt kreması, yağsız süt tozu, peyniraltı suyu tozu (süt ürünü), bitter çikolata (%1,7), süt proteini, sütlü çikolata (%1,3) (süt türevleri içerir), beyaz çikolata (%1) (süt türevleri içerir), bitkisel yağlar (değişen miktarlarda hindistancevizi, palm), kakao yağı, kakao kitlesi, kıvam arttırıcılar (guar gam, keçiboynuzu gamı, selüloz gam, karragenan, ksantan gam), emülgatör (yağ asitlerinin mono ve digliseridleri, ayçiçek lesitini), aroma vericiler, modifiye nişasta, renklendirici (anatto).
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X