Şimdi Ara

# Ev Yapımı Gainer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bugün size Ev Yapımı Gainer tarifimi vericem gerekli olan malzemeleri yazıcam,ben kendim böyle yapıyorum,sizde isterseniz kendinize göre değiştirebilirsiniz,gereksiz yere içi sırf şeker ve tatlandırıcı dolu Gainerlere para verip,yağlı bir şekilde kilo almak yerine,bu tarif ile kalori açığınızı kapatmak daha sağlıklı olucak.

Gerekli Malzemeler; En önemlisi tabiki Blender veya Mikserinizin olması =)

Whey Protein (Ben ON Whey Gold kullanıyorum)
    Yulaf Ezmesi (Doğa Yulaf Ezmesi kullanıyorum)
    Fıstık Ezmesi (Gold Fıstık Ezmesi kullanıyorum en yüksek fıstık oranı bunda var çünkü bildiğim kadarıyla %81)
    Yarım Yağlı Süt (Moova nın %50 yarım yağlı sütünü kullanıyorum)
    Muz

Peki ben bu ürünleri nekadar? Kaç gram kullanıyorum ve nekadar calori,protein,karb ve yağ elde ediyorum?

Vericeğim değerleri,mutfak tartısı sayesinde kendim teker teker hesapladım,hiçbiri tahmini değil .

Gelelim Tarifimize;

65 gr Yulafı Blenderımızın içine koyuyoruz ve üstüne 25 gr Fıstık Ezmesini atıyoruz.
    300 ml Sütümüzü Blender kabının içine döküyoruz ve 15-20 saniye bunları karıştırıyoruz
    Ondan Sonra Blenderımızın içine 1 Adet Muzu koparıp koparıp atıyoruz ve üstüne 1,5 ölçek Whey Proteini döküyoruz
    Tekrardan Blenderımızı 15-20 saniye karıştırıyoruz ve sonra bu güzel karışımı içiyoruz =)
    Isterseniz soğuk olması için En sonda 2-3 adet buzda atabilirsiniz.

Bu karışımın değerleri peki ne ?

750 Kalori
    92 g Karbonhidrat
    58 g Protein
    16 g Yağ

Edit:Bunun kullanılması bence en uygun zamanlar,Antrenmandan 1-1,5 saat Öncesi veya hemen Sonrasıdır,Akşam 8 den sonra bu karışımı içmenizi tavsiye etmiyorum.

Afiyet Olsun =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 24 Ekim 2013; 17:11:07 >

• içine 2-3 tatlı kaşığı kahve atılıp pre-workouta bile dönüştürülebilir tahminimce.
    zekice bir karışım olmuş yarın sabah kahvaltıda deneyeceğim içine kahvede atarak. okulda uyumaktan bıktım.
    bunun içine 2-3 buzda atmak lazım :)

bu arada bendede godl fıstık ezmesi var ama 25gramı nasıl ayarlıyorsun ? 1-2 yemek kaşığı falanmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sick kunt -- 24 Ekim 2013; 16:33:14 >

http://2.bp.blogspot.com/-K5aaY7vWk4M/UUDJN4P1kdI/AAAAAAAABuc/pr_4NocPGKE/s640/bir+ka%C5%9F%C4%B1k+un+ka%C3%A7+gram.jpg

Şu resmin ortadaki gibi olarak aldım,taşarcasına dediğim soldaki =) hehe ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 24 Ekim 2013; 17:12:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tabiki kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz fakat yukarıda verdiğim değerler değişir bu sefer.. Bunu sizde hesaplıyabilirsiniz,ve günlük geri kalan beslenmenizide ona göre ayarlarsınız ..

1g yağ = 9 kalori
    1g protein = 4 kalori
    1g Karbonhidrat = 4 kalori

Diye kabul ediliyor,sizde buna göre besinlenirinzdeki kalorilerinizi hesap edip,günlük yemeklerinizi ve kalorinizi ayarlıyabiliriniz ..
  • Kompleks karbonhidrat, muz, fındık vesaire kullanarak yapacağın gainer seni tok tutacağı için kilo alma konusunda çok iş görmez. Tabi bu gainerı içsen de içmesen de yine günlük öğünlerini aksatmadan yiyorsan bunu ilave olarak alman katkı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 25 Ekim 2013; 1:56:22 >
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Ozaman bizi tok tutucak diye makarna,patates,pilav falanda yemiyelim onlarda kompleks sonuçta ?Beni tok tutmuyor şahsen,ki sigara kullanan biriyim birde.. Kişiden kişiye değişir bence bu ..

Tok tutuyorsa, kilo almana engel oluyorsa yeme. Kilo alma-verme açısından vücut için önemli olan günlük tükettiğin miktar, kompleks mi basit mi oluşu değil.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.