Şimdi Ara

Ev Yapımı Fan Izgarası Denemesi (Devam ediyor 31.03.2012) -2- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet... Hazır ürün satın alma yolunda oldukça cezbedici teklifler bir yana bu projede de sona doğru yaklaşıyoruz. Artık yapılacak çok az iş kaldı. Şu anda varılan nokta bu. Kenarların görünümünden hala memnun değilim, galiba üşenmeyip taşlama aletini çıkartıcam. Kenarların düzlenmesi lazım. Kesinlikle ducted fan (kanallı fan) olarak daha iyi olduğu görüşündeyim. Sonradan eklediğim boru ağzı (beyaz halka parça) boyandıktan sonra cuk oturdu. Güzel bir montajla çok hoş bir çerçeve olacak gibi görünüyor. Işıklı fan kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Elimde boşta duran bu kırmızı fanlı thermaltake vardı ben de idareten onu kullandım. Turuncu ışıklı xigmatek fanlarla daha iyi sonuç vereceğine eminim. Son resim de benim utgaard kasanın ön paneli. O alttaki X işaretinin olduğu fan paneli aldığımdan beri batıyor bana. Belki en en son hali hoşuma giderse oraya takabilirim bu fanı. Neticede yaptık ve oldu. Fena da olmadı sanki... Görüşlerinizi bekliyor.

Ev Yapımı Fan Izgarası Denemesi (Devam ediyor 31.03.2012) -2-

Izgara fana vidalandı. Kenarlar çıkıntılı ama taşlamayla düzeltilecek.

Yakından görünüş... Işıklı fan lazım... Hmmm...

Çerçeve günü kurtardı resmen.

Panç kullanarak pleksi üzerine yuvarlak delik açmak, bunu da oraya monte etmek... Olur be... Valla olur?

X işaretinin olduğu yere yapılacak bir pleksi panel ve bu fanı da içine gömsem hiç fena durmaz gibi. Kasa güzel de ön panel tasarımı biraz dandik... Biraz özelleştirmekten zarar gelmez sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 29 Mart 2012; 1:20:10 >

• hocam herzaman olduğu gibi gene harika bir işçilik olmuş elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan0604

hocam herzaman olduğu gibi gene harika bir işçilik olmuş elinize sağlık

Saolasın kardeşim acil ihtiyacım yoktu keyfine yaptım o yüzden çok özenmedim yoksa keserken falan daha dikkatli olurdum ama sonuç yine de tatmin edici oldu. Işıklı fan ve ön panele montaj aşamalarıyla devam edecek proje.

- To be continued... -
  • eline sağlık üstad
  • hadi hayırlısı olsun... yeni çalışmaları bekliyoruz..
  • Gaza geldim bu projeyi bir sonraki aşamaya taşıyacağım. Çerçeve olarak kullandığım siyah parçanın altına led şerit çekicem turuncu renkli. Fan olarak turuncu ışıklı xigmatek fanları kullanıcam. Tüm bunlar pleksi tabakasının altında kalacak ve led şerit dışarıdan çıplak gözle görülmeyecek. Led şerit buğulu olacak (mat vernik atıcam alttan) ve siyah dairenin etrafında turuncu bir hare oluşturucam. led şeriti fana paralel bağlayıp ikisinin aynı molexten güç almasını sağlıycam. Sketchup'la çizicem de vaktim yok lanet olsun işler yoğun Yakında devam edecek proje takibe devam
  • dediğin gibi günü kurtaran çerçeve olmuş takip ....
  • Devam dedik devam ediyoruz. Önceden de söylediğim gibi kasanın ön panelinde alt tarafta yer alan fan girişinin tasarımını beğenmiyorum. Xigmatek midgard'ın ön paneline yeterince özen göstermemiş gibi görünüyor. O halde gerekli özeni biz gösterelim...

Soldan sağa: Kasa ön paneli, orijinal fan ızgarası ve beyaz ledli turuncu fan ve thunderwatcher imalatı fan

Xigmatek özenmemiş derken bunu kastediyorum işte... Bu altıgen ızgara en azından çıkartılabilir olsa iyi olurdu. Moda cüretlileri sever. Kesicez mecburen...

Orijinal zerzevat çıkınca kasa ön panelinin altındaki fan yuvası

En kolayı orijinal ızgaranın birebir kopyasını pleksiden imal etmek...

Birebir kopyası demiştim dimi...

Projenin devamına ilişkin bir ipucu... Ama daha neler olacak neler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 31 Mart 2012; 23:06:27 >

• perfect üstad
  • Projede mecburi rota değişikliği... Evdeki hesabın çarşıya uymamasının en güzide örneklerinden birini gördük... Yeni birşeyler düşünmek gerekecek.

Yapmak istediğim buydu. Çerçeve etrafına beyaz bir pleksi parça eklemek..

ve alttan turuncu renkte ledlerle beyaz parçayı ışıklandırmak...

Bu amaçla ön panel sökülüp hazırlandı...

Ama gel gör ki bırak alttan ışıklandırılacak parçayı, bizim çerçeve bile ön panele sığmadı...

Büyük geldi nitekim...

Şimdi; bu özel üretim fanın ön panele sığması için ya başka bir formül düşünülecek ya da aynı proje ile yan panel üzerinden devam edilecek. Gerçi aklımda altıgen ızgarayı tam fana göre kesip eski projeyle devam etmek de var. Yani alttan turuncu ışıklandırılan pleksi parça daire şeklinde olmayacak da fanın köşeleri turuncu renkte aydınlanmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 1 Nisan 2012; 1:46:11 >

• Hocam Ümitsizliğe kapılmayın.

Siz "@thunderwatcher"
    Yarbay'sınız. Yapacağınızdan eminim.

Aklıma hiç bir fikir gelmedi. Fanı küçültmekten başka...
  • eger metal izgara istiyorsan tek bir alternatif vardir sineklik

bakin iste en sik sinklik tellerini alin kesin yapistirin. bazen elek tarzi seylerde oluyor un ayiklamak icin cok siki onlarda ama heryerde bulunmaz.

bide likrali kadin coraplari dedinmi biter is.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soar.kerrigan

eger metal izgara istiyorsan tek bir alternatif vardir sineklik

bakin iste en sik sinklik tellerini alin kesin yapistirin. bazen elek tarzi seylerde oluyor un ayiklamak icin cok siki onlarda ama heryerde bulunmaz.

bide likrali kadin coraplari dedinmi biter is.

Yok sorun ızgarada değil ızgara gayet güzel oldu da çerçeve niyetine kullanılan parça bütük geldi. Yerleştirmesine yerleştiririm de etrafına renkli ışıklı hare fikri gümledi sadece. Bu mod burda bitmez kasa dağınık halde bekliyor bir yol uydurucam ama önce düşünücem bu sefer. Sonradan niyetlenilen işlerin böyle olumsuzlukları oluyor ne yazık ki...

• Arkadaşlar evdeki 2. kasam için bu konuyu hortlatmayı düşünüyorum yalnız yaptığım fanı kasaya monte ettikten sonra görüntüyü düzeltmek için macun uygulaması yapmam gerekecek. Macun konusunda tecrübesi olan arkadaşlar tüyo verebilirler mi? Var mıdır belirli bir ürün ya da önemli püf noktası? İyi forumlar.
  • Bende sineklik telinden yapmıştım şimdi söktüm onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Arkadaşlar evdeki 2. kasam için bu konuyu hortlatmayı düşünüyorum yalnız yaptığım fanı kasaya monte ettikten sonra görüntüyü düzeltmek için macun uygulaması yapmam gerekecek. Macun konusunda tecrübesi olan arkadaşlar tüyo verebilirler mi? Var mıdır belirli bir ürün ya da önemli püf noktası? İyi forumlar.

vay vay pc mod un masterı başını kaçırmışız ama sonunu yakalamışız.

macun 1 kiloluk celik macun yada polyester macun (ikisi aynı şey) al yarım kiloluklara göre daha avantajlıdır.

burda önemli olan hızlandırıcısı ile yapacağın karışım miktarı, 1-2 ufak deneme sonrası ideal oranı yakalarsınız.

öncelikle 100ml ortalama bir çay vardağı kadar bir karışım alın tablanıza sonra hızlandırıcıdan yarım cay kaşıgını geçmeyecek kadar alın ve karıştırın karıştırınca macun biraz daha cıvıklaşacaktır.

sonra ilk kaba macun çekin yani boşluklar dolsun, sonra kalın zımpara atın sulu olsun zımpara

duruma göre daha az karışım yapıp yoklama macun çekin yine daha ince zımpara ile su zımparası yapın 2-3 üncü seferde tamamen düzgün bir yüzey elde edersiniz.

• Yok artık
    Çok güzel bir çalışma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhteşem
  • takip
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.