Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.626
Cevap
123
Favori
272.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Giriş
  • Merhaba. Fiber 1000mpbs abonesiyim. Sağlayıcı firmanın verdiği modemden memnun değilim. 3+1 120 m.k ev için çekim ve hız sorunu olmayan keenetic modem tavsiyeniz nedir ? elimde kullanılmayan kn-2111 mevcut. Bu cihazı bağlasam çekim ve hız problemi olmadan kullanabilir miyim ? Teşekkür ederim

KN-2111 EXTRA yada CARRIER DSL modemimiz üzerinde bulunan LAN portlarını WAN portu olarak atayabilir Ethernet kablosuz ile gelen internetinizi internet servis sağlayıcınızın kullanıcı adı / şifre ve VLANID numarasını biliyorsanız sonlandırabilirsiniz. Aşağıdaki makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Önemli Not: KN-2111 CARRIER DSL modelin üzerinden bulunan LAN portları 100 Mbps Fast ethernettir, bu sebeple 100 Mbps ye kadar internetinizi sonlandırabilirsiniz. İnternet hizmetiniz 1000 Mbps ve üzeri olduğundan dolayısıyla Giga port destekli modellerimize ve ilgili modellerin karşılaştırma tablosuna erişebilirsiniz.

Kablosuz sinyaller bulundukları ortama göre değişiklik gösterebileceğinden dolayı, net bir bilgi vermemiz doğru olmayacaktır. Kablosuz sinyallerin yetersiz kaldığı alanlarda, KN-2111 EXTRA yada CARRIER DSL cihazınızın çalışma modunu Tekrarlayıcı / Genişletici moduna alarak mesh sistemine dahil edebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhabalar;
    Keenetic kararlı güncelleme kanalında bug var sanırım. 5.0.4 kararlı sürüm çıkmasına rağmen sistem, güncelleme olarak bir önceki sürümü gösteriyor. Sorunun düzeltilmesini bekliyoruz.
    Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 26 Ocak 2026; 22:42:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Merhaba tayaydin,

Kararlı sürümler her ülkenin kendi kriterlerine göre yayınlanması karar verilmekte olup, ülkemizde satılan cihazlar için 5.0.4 sürümü bu gün itibari ile yayınlanmaya başlanacaktır.

Saygılarımızla.

• Merhaba. Az önce yeni gelen cihazım Kn-3811in kurulumunu gerçekleştirdim. 2.4 ve 5ghz ayrımı yapmadım. 1000mpbs olan internetim kablosuzda cihaza en yakın noktada 550-600 hız veriyor. Sağlayıcının verdiği modemde yaklaşık 800 leri görüyordu. 2.4 ve 5ghz ayrım yaptığımda da bir şey farketmiyor. Bu kadar hız kaybının sebebi ne olabilir ? Hangi ayarlar yapılması gerekir ?

Öncelikle cihazınız da SQM etkinse, Ağlarım ve Wi-Fi menüsü altında bulunan IntelliQOS menüsünde bulunan, Uygulama sınıflandırma ve Uygulama kategorilendirmeyi devre dışı bırakarak test ediniz. Hızınız normale döndüyse bu ayarlarla kullanmanızı öneririz.

Keenetic cihazlarda uygulama önceliklendirme (IntelliQoS) özelliğini etkinleştirdiğinizde, yüksek hızlı internet bağlantı testlerinde sonuçların beklediğinizden düşük çıkabileceğini görebilirsiniz. Bu durum routerın performansıyla ilgili bir konu anlamına gelmemektedir.

Önceliklendirme kapalıyken cihaz, tüm trafiği doğrudan donanım hızlandırma motoru (PPE) üzerinden iletir. Bu sayede hattınızın kapasitesi tam olarak kullanılır.

Önceliklendirme açıkken cihaz, trafiği işlemci üzerinden geçen yazılım tabanlı bir kuyruğa yönlendirir, sistem burada önceliklendirme için dar boğaz oluşturur. Router üzerindeki QoS ISS tarafından gelen trafiği yönetmek için boş alan oluşturmak zorundadır. ISS ler doğrudan QoS yaparak routera paket göndermezler. Bu sayede video, oyun, arama gibi kritik uygulamalar için alan açılır ve ihtiyaç halinde her zaman öncelikli olur. Ancak hız testleri de bu kuyruğa girer ve sonuçlar olduğundan düşük görünebilir. Bu nedenle yüksek hızlı bağlantılarda hız yeterli ve standart bağlantı ihtiyacı karşılıyorsa, IntellQoS kapatılabilir. . Intelli QoS u özellikle VDSL/ADSL ve düşük hızlı bağlantılarda kullanımı büyük oranda gerekmektedir.

Keenetic ekibi olarak, 500 Mbps üzerindeki bağlantılarda yüksek öncelikli trafiği donanım hızlandırma üzerinden, düşük öncelikli trafiği ise yazılım kuyruğu üzerinden çalıştıracak yeni bir yöntem üzerinde çalışıyoruz.

Bu geliştirme sayesinde hız testleri de daha verimli sonuçlar gösterecektir.

SQM devre dışıysa yada devre dışı bıraktığınızda sonuç değişmediyse, ilettiğiniz durumu uzak bağlantı ile incelemek isteriz. Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veren 0216 709 32 00 numaralı Keenetic Destek Hattımızı arayarak uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Saygılarımızla,

• @KEENETIC

Merhaba,

Yıllardır Hero DSL kullanıyorum ama artık evde AX cihaz çoğaldı. Evde fiber var. İlk başta Hooper ax3000 alayım derken Titan'ı gördüm "hah" cihazı buldum derken wi-fi 7 olduğunu ancak wifi6e olmadığını fark ettim. Ufaklığın anakart 6e, online oyun oynayan da o. Modemin konumu 145m2 evin tam ortasında ve odasının girişinde. 6ghz için sorun olmaz diye düşündüm.

Neyse, ne yapayım derken kule Titan Se'yi görünce aradığım bu dedim ama cihaz ortalıkta yok. Cihaz istediğim bütün fantastik öğeleri içinde barındıyor, bayıldım. 

Bu cihazın Türkiye çıkış tarihi belli mi?

Link nedir Kule Titan ın?

Keenetic 2025: Wi-Fi 7, 5G ve Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Modeller
    https://forum.keenetictr.com/d/114-keenetic-2025-wi-fi-7-5g-ve-yapay-zeka-destekli-yeni-nesil-modeller

Merhaba,

Keenetic KN-1812 Titan modelimiz, yazılım ve donanımıyla oldukça gelişmiş özelliklere sahip olup Wi-Fi 7 (802.11be) standardını tümüyle desteklemektedir.

6 GHz, yalnızca ek bir çalışma frekansını ifade etmektedir. Bu frekans, yasal izinlerle birlikte Wi-Fi 6E (AX) döneminde kullanılmaya başlanmıştır ve Wi-Fi 7 teknolojisiyle doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Benzer şekilde 5 GHz Wi-Fi teknolojisi de çok daha eski dönemlerden beri kullanılmakta olup Wi-Fi 5 (AC) standardının da bir parçasıdır ve yeni Wi-Fi teknolojilerinde kullanılmaya devam etmektedir.

Wi-Fi 7 standardının öne çıkan temel özellikleri;

4096-QAM modülasyon, gelişmiş zamanlama (MRU), Multi-Link Operation (MLO), düşük gecikme, bant genişliğinin daha verimli kullanılması ve genel olarak daha düşük gecikme sağlamasıdır. Wi-Fi 7; 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bantlarında çalışabilmektedir.

5 GHz frekansı, 2,4 GHz’e göre daha yüksek hızlar sunarken daha kısa mesafede iletişim sağlar. 6 GHz bandı ise daha yüksek bağlantı hızları sunabilmekle birlikte çok daha kısa mesafelerde etkilidir. Standart bir ev ortamında 6 GHz bandı çoğunlukla tek oda mesafesinde verimli çalışabilmektedir.

Tüm evin 6 GHz bandı üzerinden kapsanabilmesi için en az üç adet 6 GHz destekli mesh cihaz gerekmektedir. Aksi halde, üç bantlı tek bir ürünle tüm ev kapsanıyor gibi görünse bile pratikte iletişim 2,4 GHz veya 5 GHz üzerinden sağlanmakta, 6 GHz bandı tüm ev genelinde aktif olarak kullanılmamaktadır.

Keenetic olarak Titan’ı tasarlarken, üç bantlı Wi-Fi 7 ürünlerde genellikle düşük tutulan 5 GHz iletişim performansını özellikle güçlendirdik.

Gelişmiş anten yapısı ve güçlü işlemci mimarisi sayesinde 5 GHz bandında 5,7 Gbit/sn seviyesinde bir performans elde edilmiştir. Bu değer, benzer segmentteki birçok 6 GHz destekli ürüne kıyasla yaklaşık üç kat daha yüksek bir seviyededir.

Bu sayede Wi-Fi 7 teknolojisini kullanıcılarımıza en ekonomik şartlarda, daha az mesh ihtiyacıyla ve yüksek hız–menzil dengesi korunarak sunmayı hedefledik. Ayrıca her 5 GHz üründe bulunmayan 160 MHz kanal desteği ile iletişim standardı üst seviyede tutulmuştur.

Diğer taraftan 6 GHz istemci desteği halen oldukça yenidir ve bu bandın pratik ve yaygın kullanımı zaman içinde gerçekleşecektir.

Bu kapsamda ayrıca belirtmek isteriz ki Titan SE modeli, üç bantlı (tri-band) bir Wi-Fi 7 ürünü değildir. Titan SE, DSL destekli Wi-Fi 7 bir model olarak konumlandırılmıştır ve mevcut planlamaya göre 2026 yılının 2. çeyreğinde satışa sunulması hedeflenmektedir.

Öte yandan üç bantlı (2,4 GHz + 5 GHz + 6 GHz) Wi-Fi 7 modellerimizle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Ürün yol haritamız doğrultusunda tri-band Wi-Fi 7 modellerimizin satışına 2027 yılı içerisinde başlanması planlanmaktadır.

Genel olarak tüm Keenetic ürünlerimizde sunduğumuz KeeneticOS, iletişim kalitesi, kararlılık ve kullanım kolaylığı açısından teknoloji standartlarının üzerinde bir deneyim sağlamaktadır.

Saygılarımızla,

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Selam. Bugün kablolarımı cat7 ile değiştirdim. Artık 140'tan 110'na düşüyor hızım :))

Yani kablo değişimi ile %10-15 arasında max hızımı arttırdım diyebiliriz.

Bu mesajımı da tecrübe olması açısından bir feedback olarak düşünebilirsiniz.

Steam: igneli7
    Psn: igneli
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

Merhabalar 5G destekli mobil router larınız ne zaman piyasaya çıkacak acaba türkiyede

Öncelikle markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.5G destekli model / modellerimiz, 2026 yılı 2. Çeyreğin başlarında, (tarihler değişe bilir) satışa sunulması planlanmaktadır.

Saygılarımızla.

Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

İnternet alt yapınız Fiber (RJ-45 kablo) alt yapısını destekliyorsa internet alt yapınıza ait kullanıcı / şifre bilgilerinizi biliyorsanız Aşağıdaki link üzerinde bulunan modellere ve karşılaştırma tablosuna erişebilirsiniz.

Yada aşağıdaki linkten ürün seçici ile kullanım amacınıza uygun olan en iyi modeli belirleyebilirsiniz.

keenetic.com.tr
    Ürün seçici | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/find-my-keenetic

Bilgilendirme: Kablosuz sinyaller bulundukları ortama göre değişiklik gösterdiklerinden dolayı kablosuz sinyal mesafesi ile ilgili net bir bilgi paylaşmamız doğru olmayacaktır, kablosuz sinyallerin yetersiz kaldığı yer yada yerlerde model fark etmeksizin tüm Keenetic marka ürünler ile Wİ-Fİ Mesh  yapabilir kablosuz ağınızı Mesh teknolojisi ile genişletebilirsiniz.

Herhangi bir konuda destek almak için Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veren 0216 709 32 00 numaralı destek hattımızı arayarak uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: KEENETIC

Merhaba Indominus,

Öncelikle markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.5G destekli model / modellerimiz, 2026 yılı 2. Çeyreğin başlarında, (tarihler değişe bilir) satışa sunulması planlanmaktadır.

Saygılarımızla.

merhaba fiber alt yapıda wifi 6 lı en iyi router hangisi

İnternet alt yapınız Fiber (RJ-45 kablo) alt yapısını destekliyorsa internet alt yapınıza ait kullanıcı / şifre bilgilerinizi biliyorsanız Aşağıdaki link üzerinde bulunan Wi-Fi 6 modellere ve karşılaştırma tablosuna erişebilirsiniz. Wi-Fi 6 kategorisinde en güçlü donanıma sahip modelimiz KN-1811 Titan router modelimizdir.

Herhangi bir konuda destek almak için Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veren 0216 709 32 00 numaralı destek hattımızı arayarak uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

• KEENETIC kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI böyle bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim saygılar

Orijinalden alıntı: İstanbul seferi34

Merhabalar Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI böyle bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim saygılar
    Titan1811 güncellenmiyor

Öncelikle belirtmek isteriz ki Geliştirici sürüm kanalında yayınlanan firmware’ler test amaçlıdır ve bu sürümlerde çeşitli hatalar oluşabilmektedir. Bu nedenle cihazınızı günlük kullanım için Kararlı sürüm kanalında yayınlanan ve cihazınızın desteklediği en güncel firmware sürümü ile kullanmanızı öneririz.

5.1 Alpha 3 sürümünde tespit edilen bir hata nedeniyle kısa süre sonra 5.1 Alpha 4 sürümü yayınlanarak bu sorun giderilmiştir. Ancak 5.1 Alpha 3 sürümünü yüklemiş olan cihazlarda, sürüm değişikliği yapılabilmesi için cihazın Recovery Tool kullanılarak yeniden yazılım yükleme (recovery) işleminden geçirilmesi gerekmektedir.

Aşağıdaki makalede yer alan adımları takip ederek KN-1811 TITAN model cihazınıza Recovery Tool ile firmware yükleyebilir, ardından cihazınızı Kararlı sürüm kanalındaki güncel sürüme yükseltebilirsiniz.

https://files.docs.keenetic.net/Download/KN-1811/KN-1811-Recovery-En.zip

destek.keenetic.com.tr
    KeeneticOS İşletim Sistemi Güncelleme
    https://destek.keenetic.com.tr/titan/kn-1811/tr/21740-os-recovery.html

Detaylı bilgi ve destek almak için Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veren 0216 709 32 00 numaralı Keenetic Destek Hattımızı arayarak uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEENETIC -- 26 Mart 2026; 10:21:36 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.