Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.422
Cevap
119
Favori
243.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Perde beton dedikleri tiptekiler ciddi sinyal kesiyor da o yüzden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Bu arada ülkenin her yeri ara ara sallanıyor; bence herkes ikamet ettiği binanın malzeme yapısını bir vesile ile öğrenmeli...

• GemaR kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Keenetic ürünlerinden bahsederken artık KN kodu ile sormak gerekiyor. Hero adı artık bir çok modelde kullanıyor. Keenetic Hero (KN-1012), Keenetic Hero 4G+ (KN-2311), Keenetic Hero DSL (KN-2410).

Keşke mesajınıza istemcinin router'a bağlantı özelliklerini gösteren bi ekran görüntüsü ekleseydiniz. Bağlantı türü, kanal genişliği gibi değerleri görmek yorumlamayı kolaylaştırırdı.

• yıllardır türknet kullanıyordum fakat türk telekoma geçtim.

masaüstünde discorda rahatlıkla giriyorum ama mobilden giremiyorum. nasıl bir ayar yapmamız gerekir modem üzerinden bilen var mı?

• F3point kullanıcısına yanıt
  • F3point kullanıcısına yanıt
    Merhaba F3point,

Discord platformuna yönelik erişimin, ülkemizde ilgili yasal mercilerin aldığı karar doğrultusunda 09.10.2024 tarihi itibarıyla erişime kapatılmış olup, kısıtlama günümüz itibari ile devam etmektedir.

Bu kapsamda, ülkemizdeki internet servis sağlayıcıları üzerinden söz konusu platforma doğrudan erişim sağlanamamaktadır.

Bazı kullanıcılar, bu tür platformlara erişim sağlamak için aşağıdaki yöntemleri kullanarak kısıtlamaları teknik olarak aştıklarını belirtmektedirler.

Manuel DNS ayarları (örneğin Google DNS, Cloudflare DNS)
    Güvenilir VPN servisleri vb.

Bu tür çözümler yasal sorumluluk kullanıcıya ait olmak üzere, tamamen bireysel tercihler doğrultusunda uygulanabilmektedir.

Detaylı bilgi ve destek almak için Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veren 0216 709 32 00 numaralı Keenetic Destek Hattımızı arayarak uzman ekibimizden yardım alabilirsiniz.

Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Saygılarımızla,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kablonetin gpon internetini keenetic modemlerde kullanabiliyor muyuz?

• igneli kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avmehmet kullanıcısına yanıt

Tam olarak istediğim cevap olmasada önemli bilgiler edindim. Teşekkürederim.

Gelen fiber kabloyu aradaki cihaz ile bağlayacağım sanırım. Asıl sorum o kabloya uygun modem olup olmadığıydı

• Turksat altyapıda farklı kurulum oluyor. Tam karşılığı değil bu video. Bu genel bir kurulum senaryosunu kapsıyor. Telekom altyapısından Turksat'tan hizmet alıyorsanız geçerli olabilir.

Turksatta dahili fiber terminale sahip router verilebiliyor. Online işlem merkezinden köprü moduna alma eylemi öncelikle yapılması gerekiyor. Ondan sonra o cihazdan bir ethernet kablosunu Keenetic WAN tanımlı porta takıp kullanıcı adı ve şifre ayarları yapıldıktan sonra bağlantı alınabiliyor.

mertcan gökgöz
    Turksat Kablonet ZTE ZXHN F6600 Modem Bridge Modu
    https://mertcangokgoz.com/turksat-kablonet-zte-zxhn-f6600-modem-bridge-modu/

Diğer bir çözümde bu olabilir (çalışma garantisi yoktur.)

mertcan gökgöz
    Turksat Kötü Modemi Değiştirme Rehberi: Adım Adım Rehber
    https://mertcangokgoz.com/turksat-zte-zxhn-f6600-yerine-kendi-modemini-kullan/

@igneli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Temmuz 2025; 9:53:9 >

• Hocam biraz araştırdım sfp+ denen bir cihaz var. Sanırım işimi görecek olan o. Aslında keenetic'in optik kablo takabildiğimiz bir modeli var mı diye baktım ama göremedim. sfp içinde her model uyumlu değil herhalde.

@haykoatmaca evet aslında ont olmadan yapmak istiyorum. Cihaz akalabalığını sevmiyorum ama keenetic modemdende ayrılmak istemiyorum. Telefon uygulaması çok işime yarıyor.

SFP+ 10G'dir. Ülkemizde Gpon kullanilmaktadir. XG-Pon değil.

SFP modül girişine sahip model KEENETIC Hero KN-1012'dir.

SFP modül kullanımı tak çalıştır bir çözüm değildir.
    Ayrıca diğer başlığımız da bu konuya ucundan değindiğim model incelemesi mevcuttur.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161628645

Sizin için çözümleri yukarıdaki mesajda bahsettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Temmuz 2025; 11:12:53 >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Evet inceledim, biraz video izledim. Ayarlamalar yapmak gerekli.

İzlediğim hiç bir videoda kablonetin sfp ile aktarıldığını görmedim. Teknik olarak mümkünse yapmak istiyorum.

Kablonet kullanılan modemin mac adresini sisteme girip sınırlandırıyor. Keenetic modemin mac adresini sisteme tanımlatabilirmiyim mesela? İlla kendi verdiği modemlerden biri mi olması gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 22 Temmuz 2025; 11:39:54 >
  • Almanya spf ve ont'yi bir cihazda toplayıp milyonlarca euro enerji tasarrufu yaptı Fritzbox modemlerle. Ve her yıl enerji açısından bir çok şey ekleniyor. Mesela Zigbee protokolü eklendi bazı modellere be bir çok cihaz direk modemden yönetiliyor. Peteklere takılan ısı ayarlama cihazları, kombi kontrolü vsvs. Umarım bunlar Keenetic portföyüne de gelir.

Ama şu var PTT devletin elinden çıktığı sene zaten belliydi bu gelişmelerin olmayacağı. Ancak yesinler.

Yanlış bilmiyorsam kablonet'te ONT yerine "Fiber Gigabit Ethernet Media Converter" kullanılarak çözüm üretiliyordu. Orada durum biraz farklıydı.

Pek başarılı olunamadı henüz SFP ile kablonet altyapısı. Hele ki Huawei altyapısında iseniz. Başınızı agritmak istemiyorsanız açıkçası bulaşmayın derim. Keza sfp ve bu işler için baya hevesli ve birden fazla kişinin altyapısında tecrübe etmişken.

En güvenli çözüm her zaman ISS nin cihazları ile yapılabilendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Temmuz 2025; 11:55:57 >
  • @gps.navigation Hocam ülkemizin bi 50 yıl ilerisinde yaşıyorsun :)

@mcgoktug Bahsettiğiniz cihazın örnek bir linkini atabilirmisiniz.

@KYTECHNGAMING Zaten olmamasından çekiniyorum. Uğraşırım, masraf ederim olmazsa üzülürüm tabiki. Tecrüblerinize güvenerek sfp işini burada sonlandırıyorum :)

Çünkü maalesef ülke 50 yıl geride 👍

Merhaba İgneli,

Türksat fiber abonelerin alt yapınız f/o olarak Gpon girişli Router cihazlarında sonlanıyorsa ve isp tarafından verilen Gpon Router cihazını devre dışı bırakıp f/o kablo üzeri den Keenetic cihazında sonlandırmak isterseniz KN-1012 Hero modeli ve aşağıdaki linkte bulunan uyumluluk listesindeki temin edeceğiniz ve SFP adaptör ile ( ilgili SFP adaptörü temin etmeden mutlaka isp firmanızında ilgili adaptörü destekleyip desteklemediğini teyit ediniz) internetinizi Keenetic KN-1012 Hero Router cihazında sonlandırabilir yada internet isp tarafından verilen cihazda sonlandırıp alt yapınıza ve topolojinize uygun temin edeceğiniz Keenetic Router cihazı ile kablolu bağlantı üzerinden erişim vererek tüm istemcilerinizi Keenetic router cihazı üzerinden yönetebilirsiniz.

Alt yapınız Ethernet üzerinden (RJ-45) geliyorsa aşağıdaki linkten ürün seçici ile kullanım amacınıza uygun olan en iyi modeli belirleyebilirsiniz.

keenetic.com.tr
    Ürün seçici | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/find-my-keenetic

Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEENETIC -- 22 Temmuz 2025; 15:33:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.