Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
24
Favori
163.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar killforyou bişey sorucaktım bende sony str-685 amfi var5+1.buna jamonun e-350 kolonları bağlı şimdi birde sub almak istiyorum ne önermek istersin teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mountainwolf

    Arkadaşlar bir sorum olacak:

    Anfi almadan normal dvd-divx playere AC3 çıkışlı (Dolby Digital) 5.1 ses sistemi bağlarsak çevresel ses elde etmiş olurmuyuz? Yani benim istediğim her hoparlörden farklı ses gelmesi. Yoksa tüm hoparlörlerden aynı ses geliyorsa bu iyi bir şey değildir. Örneğin: İnsan sesi ön center'den patlama yani bass seslerinin arka subwoofer'den diğer efekt seslerininde sol ve sağ arka surrounlardan gelmesi ( Gerçek bir sinema deneyimi yaşayabilmek için bu şarttır) nasıl bir sistem kurmak gerekir? Anfi ev için şartmıdır? Yani dvdden aldığı ses bilgisini (AC3) ayırıp kolonlara gönderen anfimidir? yoksa 5.1 sistem de kendi içinde ayırırmı? Anfi sesi yükselten alettir diye biliyorum. Yanılıyormuyum? Ustalardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Teşekkür ederim.


    bilgim dahilinde kısaca cevap vereyim.

    anfi olması gerekir. dvd-divx player dolby digitali kendisi çözer sinyal olarak anfiye gönderir anfide sesi yükseltip kabinleri besler.
  • Arkadaşlar ben uzun uğraşlar sonunda lg ht805 sh modelini istanbul toptan internet sitesinden 468 tlye aldım. Daha önce de western digital tv live hd media player almıştım. Yalnız bu ses sistemini alırken bir noktayı gözden kaçırmışım o da dts çözücüsünün olmaması. Ama wd de var bu özellik. Wd nin ses çıkışını digital yaptığımda ses sistemi dts audio filmleri açmıyor ama stereo yapınca açıyor. Ne yapmalıyım dts özellikli bir dvd mi almalıyım yoksa bu şekilde de işimi görür mü. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • ben de ev sinema sistemi kurmak istiyorum ama kafam çok karışık.
  • Ev sinema sisteminde hoparlör yerleşimiyle ilgili bir başlık var mı acaba forumda.Ben bulamadım.Bu konuda kendimce biraz bilgiye sahibim ama takıldığım bir kaç nokta var.

    Surroundların yerden yüksekliği konusunda 170 cm olmalı diyen veya yere konulmalı diyen bazı siteler var.Yani kulağa direk gelmemesi açısından.Bunun doğruluk payı nedir?

    İkincisi ön kulelerin üstünde tavana yakın bir takım daha hoparlör görüyorum bazı sitelerde.Genelde surroundlarla aynı hoparlörler oluyor bunlar.Bunun manası nedir?Bildiğimiz 5.1 sistem midir?Yoksa farklı bir özellik midir?Ya da kazandırdığı nedir?
  • Güzel yazı olmuş ama bende iyi bilmediğimden dolayı bilenlerden bilgi alayım istedim. http://www.simdial.com/KMDefault.aspx?ctrid=7023 adresteki ev sinema sistemlerinde hangisi iyidir? Kararsız kaldım iyi bir şey de almak istiyorum.

    teşekkürler.
  • Yeni Modelimiz Promacto PRO X08 LED LCOS projeksiyon cihazımız gelmiş bulunmaktadır. Ürün LED lambalı LCOS paneller içinde doğal çözünürlüğü 1024 x 768 olan tek projeksiyon cihazıdır. 495 gram ağırlığı, RGB lamba sistemi,30.000 saat lamba ömrü, USB flash bellekten, harici diskinizden ve SD karttanızdan MKV filmler dahil her türlü filmi seyredebileceğiniz, oda ışığında sunum yapabileceğiniz, akıllı tahtalarda rahatla kullanabileceğiniz, uydu alıcınıza bağlanıp Lig tv, PS yada diğer oyun konsollarına bağlanıp oyun oynayabileceğiniz , bilgisayarlarınıza bağlanabileceğiniz, DVD oynatıcılardan film seyredebileceğiniz eşsiz mükemmel bir cihazdır. Lamba dahil 2 yıl garantili olup, Türkiyenin 7 bölgesinde anlaşmalı servis hizmetimiz mevcuttur. Yanlızca site üyelerimize yönelik KDV dahil peşin 775 TL, 12 ay kredi kartına taksitle KDV dahil 900 TL tanıtım kampayası (UDS/TL paritesi 1.725'i geçmediği sürece) ağustos sonuna kadar devam edecektir.
    Selamlar, iyi çalışmalar

    Gazi Mustafa Macit
    www.promacto.com
    0212-210 45 21-22
  • Temel bilgiler için teşekkürler.

    Benim iki sorum olacak.
    1) Empedans gücü 8 ohm olan amfiye 4 ohmluk hoparlör sürersek ne gibi sakıncası (verimsizlik) olur?
    2) 100 wat çıkış gücüne sahip amfiye 120-140 wattlık hoparlör sürersek sakıncası olur mu?

    Not: Amfi Sony STR-DH520.
  • led lcd azlırken bu kadasr zorlanmadım ya.Kafam allak bullak oldu.başka bir yere de başlık açtım cevap gelmedi buraya da yazayım belki cevap alırım.Bilgiler çok iyi yazan arkadaşlara teşekkürler.Ama çok teknik veri de var kafam çok karıştı.Ben istediğim özellikleri yazayım da siz bir öneri de bulunun olmaz sa yada mümkünse.Yoksa almaktan vazgeçeceğim.Yanlış mı anladım bilmiyorum ama mkv formatında filmlerde mesela ac3 veya dts olan sesi sinema sisteminden alırken her hoperlörden bluray kalitesinde alamıyoruz.yarı kalitesinde alıyoruz galiba???
    aradığım özellikler de şunlar
    şimdi 40d6500 aldım buna bir de evsinema sistemi almak istiyorum.Sony ile samsung arasında kaldım
    sony de Sony BDV-E980W 3D Blu-ray Disc / DVD 5.1 kanal Ev Sineması var kablosuz anladığım kadarıyla.samsungunda Ht-d6750w var ama kablolu sanırım. başka öneriniz olursa bakayım.
    aradığım özellikler
    3d bluray
    optik girişten tvde izlediğim sesi hoperlörlerden almak,
    mümkünse kablosuz olması(ama ses kalitesi iyi ise)
    usb giriş olması
    mkv okuması
    dlna uyumlu olması
    ve ucuz olması tabi tercih sebebi

    ve güvenilir bir satıcı önerirseniz de sevinirim çünkü iternetten almak zorundayım yada bayramda gidince izmirden alıcam.
    önerileriniz bekliyorum.teşekkürler
  • piyasada birçok marka model var ..herkesin zevki ,bütçesi, odasının durumu aynı değil .. ses yalıtımından ,dekorasyona ,elektrik elektronik donanıma tüm detaylarda size özel ev sineması çözümleri üretenler var.www.evsinema.net e bir bakın ,odanız için bir teklif alın derim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORUMÜNATÖR

    beyler ben hiç böyle şeylerle inciğiyle cinciğiyle uğraşmadım 4 tane hoparlörüm var 2 si YU-MA-TU gerçek 100 watt,öbür 2 si 25 er watt Seta diye neidüğü belirsiz markalar 100 er watt olanları arkadaki dolabımın alt çekmecelerine yatay olarak koydum öbürleri önümde.VE bunları çevresel ses düzeninde ayarladım subwooferim falan da yok.Ama her iddiaya girerimki benimki gibi ses alabileceğiniz çok az ses sistemi mevcut.Arkadaki hoparlörler dolabın içinde olduğu için dolab onlara MDF görevi yapıyor ve ses darmadağın ediyor ortalığı öndekilerde zaten tizz olarak çok güçlü ve kaliteli.Sesin yarısını açamıyorum basStan yerler çatlayacak gibi oluyor tiz ise kulaklarını yırtıyor insanın ve inanın dolby digital proğramı ile yakaladığım döngüsel sesin pionner veya sonyden farkı yok ve bu kaliteyi 105$+kdv ye yakalıyabiliyorsunuz.Tavsiyem olsun...

    105$ demişsin fiyata arkandaki dolapta dahil mi? :
  • en giris seviyesi ev sinemasi sistemi kuracagim. isin ses kisminda en ucuz soyle iki secenek var

    giris seviyesi AV (5.1) receiver + giris seviyesi (5.1) hoparlor seti (receiver'la ayni marka) 1,000 TL

    giris seviyesi dahili receiver'li 3D bluray player + giris/orta seviye (5.1) hoparlor seti (bluray player'la ayni marka) 1,000 TL

    bunlardan hangisini secmeli genel yaklasim olarak? ikisi de ayni fiyat...

    dahili receiver'li bluray player'da

    1x CD/DVD/3D-BD optical drive
    2x HDMI 1.4 girisi
    1x HDMI 1.4 cikisi
    1x analog RCA audio girisi
    1x analog RCA video cikisi
    1x dijital optik ses girisi
    2x USB 2.0 portu
    1x ethernet portu
    1x FM radyo anteni girisi
    6x hoparlor seti cikisi var (5 hoparlor modele gore 1/2/3 yollu, subwoofer da pasif)


    ozellik olarak:

    gracenote
    BD-Live
    internet browser
    internet radio
    youtube
    USB'ye iPod baglama
    USB'ye hard disk baglama
    USB'ye Wireless LAN adaptoru baglama
    DVD videolarina Full HD upscale var
    Dolby True HD ve DTS HD destegi
    HDMI portlarda ARC destegi (Televizyondan gelen sesi ayri bir ses kablosuyla baglamaya gerek duymama)
    HDMI portlarda CEC destegi (CEC destekli bir cihazi bu cihazin kumandasindan kumanda edebilme)
    dlna destegi
    virtual surround (2.0 yani stereo olan bir muzigi 5.1'mis gibi dinleyebilme)
    virtual 3D (3D olmayan bir filmi 3D'ymis "gibi" izleyebilme)
    otomatik ses ayarlanmasi
    radyoda RDS
    wireless speaker'a hazir olma

    bu ozellikler varken hoparlorleri beslemek icin basli basina AV receiver almak icin bir sebep olabilir mi?

    2 HDMI yetmiyorsa
    1 analog ses girisi yetmiyorsa
    component giris/cikis lazimsa (ki bunu iceren modeller de var)

    yani bu son 3 satir gerekmiyor ise, o zaman neden AV receiver ses kalitesi ve kil tur ayarlarindan odun verip bunun yerine 3D bluray player ve hard disk baglama destegini almayalim?

    bu konuda fikri olan var mi?

    tekrar ediyorum. amac zaten giris seviyesi bir sistem kurmak.
  • son mesaja ilaveten bluray player yerine media player ( wd live vs..) seçiminin artısı eksisi ne olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tplav

    son mesaja ilaveten bluray player yerine media player ( wd live vs..) seçiminin artısı eksisi ne olur ?

    benim mesajimdaki bluray player a/v receiver yani amfi gorevini de goren bir urun. hic bir digital media player a/v receiver gorevini gormez. sadece bluray disk play eden cihaz anlaminda alacaksaniz, o zaman benim mesajimdan bagimsiz olur ve su anda realtek'in RTD1186 islemcisini tasiyan digital media player'lar bu isi gorur. ama sonucta o media player'i da (en az 5.1 ses istiyorsaniz tabii) bir a/v receiver'a baglamak zorunda olursunuz.
  • teşekkürler açıklama için, dahili reciever avantajlı görünüyor....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodonanim

    en giris seviyesi ev sinemasi sistemi kuracagim. isin ses kisminda en ucuz soyle iki secenek var....
    .....
    ....

    hocam sistem için karar verdiniz mi acaba, bende sizin gibi giriş seviyesi dahili receiver'li 3D bluray playerlı sinema sistemi düşünüyorum. acaba böyle bir sistem gelecekteki ihtiyaçlarımızı ne kadar karşılar.

    yeni düğün yaptım ve panasonic plazma düşünüyorum ses sisteminide aynı marka düşünüyorum ki tek kumanda ile iş göreyim.
    benim takibimdeki ürün http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/SC-BTT770/overview/7594050/index.html
    sizin karar verdiğiniz veya önerebileceğiniz bu tarz iyi bir set varmı acaba..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    quote:

    Orijinalden alıntı: teodonanim

    en giris seviyesi ev sinemasi sistemi kuracagim. isin ses kisminda en ucuz soyle iki secenek var....
    .....
    ....

    hocam sistem için karar verdiniz mi acaba, bende sizin gibi giriş seviyesi dahili receiver'li 3D bluray playerlı sinema sistemi düşünüyorum. acaba böyle bir sistem gelecekteki ihtiyaçlarımızı ne kadar karşılar.

    yeni düğün yaptım ve panasonic plazma düşünüyorum ses sisteminide aynı marka düşünüyorum ki tek kumanda ile iş göreyim.
    benim takibimdeki ürün http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/SC-BTT770/overview/7594050/index.html
    sizin karar verdiğiniz veya önerebileceğiniz bu tarz iyi bir set varmı acaba..




    henuz vermedim ama dun aksam BTT-770'i inceledim. a/v receiver ozelligine sahip (sistem+hoparlor paketi olarak olarak satilan) tek model bu, panasonic'te. ama 2 hoparlor uydu tipinde. samsung HT-D5550'dekiler kule hoparlor (2 ve 3 yollu) , oyle bir fark var. genel ozellikleri ayni samsung'da component konnektorler var btt-770'de yok (kullanacaksaniz) bir de panasonic'te video islemede full hd up-sampling (turkcesini mot-a-mot cevirmisler) P4HD var. bunu biraz arastirdim cok bilgi yok. pazarlama gibi geldi. cunku bu tur urunlerin hepsinde DVD disklerindeki goruntuyu 1080p'ye yukseltme ozelligi var.


    bir de tv ve bluray player cihazinin HDMI portunun 1.4 ozelligi oldugu kesin ama HDMI ARC ve CEC destegi de olup olmadigini kontrol edin tek kumandadan kontrol ve TV cihazindan TV yayinlarinin sesini bu cihaza aktarmak icin (TV cihazinizda da ayni seye bakin tabii)

    gelecek ihtiyaclarina gelince, 2'den fazla HDMI giris kullanmayacaksaniz (kullanacaksaniz HDMI switch'le halledilebilir sanirim, eger HDMI switch kullanilamaz degilse) 7.1'e cikmayacaksaniz, hoparlor degistirmeyecekseniz, kil tuy ses ayari yapmayacaksaniz ve sesten de ust duzey bir kalite beklemeyecekseniz bu sistem yeter... (kaliteden kastim true HD ve DTS HD MA degil. bu ozellikler zaten varç kastim bunlarin kaliteli duyulmasi. ama standart bir kullanici icin farketmez bence)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 27 Aralık 2011; 14:22:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodonanim

    henuz vermedim ama dun aksam BTT-770'i inceledim. a/v receiver ozelligine sahip (sistem+hoparlor paketi olarak olarak satilan) tek model bu, panasonic'te. ama 2 hoparlor uydu tipinde. samsung HT-D5550'dekiler kule hoparlor (2 ve 3 yollu) , oyle bir fark var. genel ozellikleri ayni samsung'da component konnektorler var btt-770'de yok (kullanacaksaniz) bir de panasonic'te video islemede full hd up-sampling (turkcesini mot-a-mot cevirmisler) P4HD var. bunu biraz arastirdim cok bilgi yok. pazarlama gibi geldi. cunku bu tur urunlerin hepsinde DVD disklerindeki goruntuyu 1080p'ye yukseltme ozelligi var.


    bir de tv ve bluray player cihazinin HDMI portunun 1.4 ozelligi oldugu kesin ama HDMI ARC ve CEC destegi de olup olmadigini kontrol edin tek kumandadan kontrol ve TV cihazindan TV yayinlarinin sesini bu cihaza aktarmak icin (TV cihazinizda da ayni seye bakin tabii)

    gelecek ihtiyaclarina gelince, 2'den fazla HDMI giris kullanmayacaksaniz (kullanacaksaniz HDMI switch'le halledilebilir sanirim, eger HDMI switch kullanilamaz degilse) 7.1'e cikmayacaksaniz, hoparlor degistirmeyecekseniz, kil tuy ses ayari yapmayacaksaniz ve sesten de ust duzey bir kalite beklemeyecekseniz bu sistem yeter... (kaliteden kastim true HD ve DTS HD MA degil. bu ozellikler zaten varç kastim bunlarin kaliteli duyulmasi. ama standart bir kullanici icin farketmez bence)


    Samsungu inceledim ama tv olarak panasonic plazma düşündüğümden ses sisteminide panasonic alsam daha iyi olur diye düşünüyorum. samsungun fiyat avantajı yok değil bimekste 900 civarına satıldı geçen hafta ki 3d bluray playerlı bir set için baya iyi bi fiyattı bence....

    Açıkcası konu ile ilgili teknik bilgim sizin kadar iyi değil. panasonic'in kullanım kitapçığını sitesinden indirip okudum. ürünün HDMI ARC desteğinin olduğunu optik kabloya gerek kalmadan görüntü ve sesin tek hmdi dan tv ye iletilebileceği yazıyor.

    Profesyonel olmadığımdan ses ile ilgili aşırı bir bir beklentim yok. ama BD player ın MKV oynatma becerisini test etmek isterdim. tv+ses sistemine bir ton para veripte sonradan 100 tl lik ürünlerin becerdiği işleri beceremediğini görmek üzer insanı...


  • arka kulelerin kablosuz kullanma imakanı var mıdır panasonic de? benim tv de panasonic ama wireless seçeneği benim için önemli bi kıstas...salonun ortasından kablo geçecek yoksa...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    quote:

    Orijinalden alıntı: teodonanim

    henuz vermedim ama dun aksam BTT-770'i inceledim. a/v receiver ozelligine sahip (sistem+hoparlor paketi olarak olarak satilan) tek model bu, panasonic'te. ama 2 hoparlor uydu tipinde. samsung HT-D5550'dekiler kule hoparlor (2 ve 3 yollu) , oyle bir fark var. genel ozellikleri ayni samsung'da component konnektorler var btt-770'de yok (kullanacaksaniz) bir de panasonic'te video islemede full hd up-sampling (turkcesini mot-a-mot cevirmisler) P4HD var. bunu biraz arastirdim cok bilgi yok. pazarlama gibi geldi. cunku bu tur urunlerin hepsinde DVD disklerindeki goruntuyu 1080p'ye yukseltme ozelligi var.


    bir de tv ve bluray player cihazinin HDMI portunun 1.4 ozelligi oldugu kesin ama HDMI ARC ve CEC destegi de olup olmadigini kontrol edin tek kumandadan kontrol ve TV cihazindan TV yayinlarinin sesini bu cihaza aktarmak icin (TV cihazinizda da ayni seye bakin tabii)

    gelecek ihtiyaclarina gelince, 2'den fazla HDMI giris kullanmayacaksaniz (kullanacaksaniz HDMI switch'le halledilebilir sanirim, eger HDMI switch kullanilamaz degilse) 7.1'e cikmayacaksaniz, hoparlor degistirmeyecekseniz, kil tuy ses ayari yapmayacaksaniz ve sesten de ust duzey bir kalite beklemeyecekseniz bu sistem yeter... (kaliteden kastim true HD ve DTS HD MA degil. bu ozellikler zaten varç kastim bunlarin kaliteli duyulmasi. ama standart bir kullanici icin farketmez bence)


    Samsungu inceledim ama tv olarak panasonic plazma düşündüğümden ses sisteminide panasonic alsam daha iyi olur diye düşünüyorum. samsungun fiyat avantajı yok değil bimekste 900 civarına satıldı geçen hafta ki 3d bluray playerlı bir set için baya iyi bi fiyattı bence....

    Açıkcası konu ile ilgili teknik bilgim sizin kadar iyi değil. panasonic'in kullanım kitapçığını sitesinden indirip okudum. ürünün HDMI ARC desteğinin olduğunu optik kabloya gerek kalmadan görüntü ve sesin tek hmdi dan tv ye iletilebileceği yazıyor.

    Profesyonel olmadığımdan ses ile ilgili aşırı bir bir beklentim yok. ama BD player ın MKV oynatma becerisini test etmek isterdim. tv+ses sistemine bir ton para veripte sonradan 100 tl lik ürünlerin becerdiği işleri beceremediğini görmek üzer insanı...







    tek kumandadan kontrol icin, HDMI ARC degil, HDMI CEC ozellligi gerekli ve her HDMI 1.4'te CEC destegi yok. http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/SC-BTT770/specifications/7594055/index.html?trackInfo=true sayfasinda HDMI CEC ozelligini goremedim. panasonic'ten net olarak ogrenin bunu derim.

    MKV'yi eninde sonunda hard diskte barindirmiyor musunuz? baglayin hard diskinizi USB portundan cihaza, player hard diskinizi taniyabiliyor mu, MKV'lerinizi gorebiliyor mu, oynatabiliyor mu altyaziyi sorunsuz calisatirabiliyor mu ona bakin. ama bu konularda cok sorun olabiliyor, sorun yoksa kullanirsiniz. ama daha iyisi bir media player alip onun HDMI cikisini bu cihazin HDMI in portuna baglayip sadece goruntu ve sesi aktarin cihaz uzerinden TV ve hoparlorlere. o zaman bu sorunlarla ugrasmazsiniz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.