Şimdi Ara

Ev klimasi ile OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar baslikta yazdigi gibi ev klimasi ile oc yapmak istiyorum..Suan p4 775 soket 2.6 islemcim var. Bunu suan 2.9 ile sadece cpu icin overclock yapmis vaziyetteyim..Kasada resimde göruldugu gibi 25 cm fan önde ve arkada 1200 rpm ile dönen 12 cm lik fan mevcut.+ ev klimasi ile -1 -2 derece hava ufluyor kasanin icine..Ram lerim biraz dandik ddr1 400 mhz ram var 2x512 mhz.. bunlari satip yerine 1x2 667 twinmos dual kit siparisi verdim... Ekran kartim x1650xt saphhire ati ve board GA-8I915P duo gigabyte... Engin yorumlarinizi bekliyorum.. OC icin neler yapabilirim ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bguzelsoyy -- 26 Mart 2007; 18:23:43 >

• o boruyu klimadan çıkan serin hava için mi koydunuz

birde günlük böyle kullanım olacagını zannetmiyorum..zira aylik en az 20-30 belki daha fazla ekstra elektrik faturasi gelir
  • Bu şekilde soğutma işlemi mantıken faydalı gibi gözüküyor. Fakat elektrik masrafı bir yana asıl sormamız gereken bu şekilde uygulanan soğuk havanın elemanlarda terleme yapıp yapmayacağı. Üstadlar cevaplarsa birçok kişi için yararlı olacaktır. Çoğu kişinin aklında olupta icraate geçirmemesi ve yabancı forumlarda bile bu tarz bir soğutmaya başvurulmaması(ben görmedim şimdiye kadar) insana acaba dedirttiriyor ister istemez...
  • Ama arkadaslar sadece pc kullanirken kullaniyorum bu klima sistemini...Klima dedigimde evin havalandirma sistemi..-1 derece ile falan hava ufluyo öle fazla degil yani..
  • ya sorma ben bu sistemde bile tirsmaya basladam ya nem tutarsa die :)
  • nem tutabilir eet sonuçta havalandırma havası

• havalandırma o kadar soguk olur mu yaw ? yazları ne yapacaksiniz ?
  • en mantıkılısı su soğutma bence. Sulu soğutma sistemindeki suyu soğutmaya yardımcı olacak biçimde kullanırsan klimayı, hem kasa içi terleme olmaz hemde daha etkin ve stabil bi soğutma olur bence. düşünsenzine buz gibi su devirdaim yapıyo sistemde bence mis gibi

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• yani ama iste suyu sogutucak vaziyette degil klimanin sogutmasi..Bu arada NEM olayi icin ayakkabilarin icine koyulan ufak posteler var nem önlemek icin onlarddan attim kasanin icine 10 adet.. Umarim ise yarar

neyse şaka bi yanada abi sen onu yapareken hiç mi erinmedin yaaa
  • ya valla buyuk bi hirsla yaptim ii bisi olucak die suan 2 gundur kullaniyorum sukur bi sorun yok.. + Ayakkabi kutularinin icinden cikan nem önleyicilerden attim kasanin icine 13 adet...insallah ise yarar
  • eyvallah saolsin..orjinal hali 2.6 islemci 3.0 yaptigimda sicaklik sadece 40-50 derece arasi.. 3.2 veya 3.4 yapsam sorun olur mu arkadaslar islemciyi ?? LGA islemci max isinma sicakligi kac olsun ?
  • kardes baglantısını gostersene bı bakalım nasıl yapmıssın.sadece boruyu kasanın ıcınemı tuttun.cunku klımadakı soguk havayı tutman ıcın.kapalı ortam olması laızm.ama enın kasa her tafaraftan hava alıyor.coktan su dolması lazım onun ıçi ve geri kazanım yapman lazım kı hava ıı uflasın ve soguk olsun ıcı nem tutmaması ıcın.nem tutucu alman lazım.zatens enın klıma sıstem klıması olup havalandırmadan gelıyor gıbı.havalandırma sıstemlı klıma ıcınde ortam havası alınması laızm.o olmadan bu alet bı ıse yaramz bence.

yanliz arkadaslar ne biliyim deli gibi guzel hava ufluyor kasanin icine tamam guzel 2.6 dan 3.0 a kada OC oluyor stabil calisiyor buraya kadar okej..Yanliz klimayi kapatiyorum everest 2007 programi klima acikken 45 derece gösteriyor islemciyi kapatiyorum 15-20 dk klimasiz calisiyor yine 45 derece ? Yani klimanin vermis oldugu havanin hicbi etkisi yok mu anlamina mi geliyor bu ?? Imkansiz cunku kasaya cok guzel temiz serin hava ufluyor + borunun girdigi yerde 12 cm capinda fan havayi cekiyor.. Ben bu isi anlamadim... ??

Klima dedigimde evin serin hava ufleyen havalandirma sistemi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bguzelsoyy -- 29 Mart 2007; 0:30:39 >

şahsen ben bu sistemin sağlam bir hava bloğundan + havalandırması sağlam bir kasadan ( cm stacker gibi ) daha iyi soğutacağından şüpheliyim

çoğu p4 işlemci zaten voltaj bile istemeden o değerlere çıkar , zaten voltaj vermedikten sonra da ciddi bir ısı artışı olmaz diye biliyorum ben

benim takoz d930 hiç voltajsız 4,2 ye çıkıyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.