Şimdi Ara

EV KIRALAMAK... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burakzlkr

Hocam bundan 1 yıl önce acsaydin bu konuyu sana kesinlikle İzmir Mordoğandan bi yer almanı önerirdim son bir yılda sadece arsa fiyatları yüzde 200 arttı diyebilirim 100 bin lira bütçenle denize yürüme mesafesinde arsalar alıp 2 yıl bekleyip iki üç katına satabilirdin ama artık oralar keşfedildi. Ama yinede oraya göz atmanı öneririm. Eğer sehir icinden ev almak istiyorum diyorsan yine İzmir-Gaziemir'i öneririm sana güzel evler var fiyatı da iyi atıyorum 200 bin tlye iki ev alırsın 500den kıraya verirsin aylık 1000 tl gelir. 5 ay önce 3 katlı bina altı dükkan 160.000den gitti biz alacaktık nakit sıkıntısı yüzünden kaçtı.

iyiymis ya boyle seyler bana hiç denk gelmez genelde.. ama aldigim hiç biseyden pisman olmadim simdiye kadar cok sukur insallah ev konusundada oyle olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: unexpectguests

kesinlikle haklısın sadece yabancı olsan neyse avrupalı olduğunu anlarsalar vay haline 10 bin tl hak getire ama tabi köklü emlak şirketleri mutlaka vardır 3-5 kuruşa tenezzül edip saygınlığından ödün vermeyecek olan.

öyle emlakci bulmakta sıkıntı.. hayirlisi olsun bakalim ama sanirim sahibinden almak daha iyiymis
  • quote:

Orijinalden alıntı: girl_6874

quote:

Hocam bundan 1 yıl önce acsaydin bu konuyu sana kesinlikle İzmir Mordoğandan bi yer almanı önerirdim son bir yılda sadece arsa fiyatları yüzde 200 arttı diyebilirim 100 bin lira bütçenle denize yürüme mesafesinde arsalar alıp 2 yıl bekleyip iki üç katına satabilirdin ama artık oralar keşfedildi. Ama yinede oraya göz atmanı öneririm. Eğer sehir icinden ev almak istiyorum diyorsan yine İzmir-Gaziemir'i öneririm sana güzel evler var fiyatı da iyi atıyorum 200 bin tlye iki ev alırsın 500den kıraya verirsin aylık 1000 tl gelir. 5 ay önce 3 katlı bina altı dükkan 160.000den gitti biz alacaktık nakit sıkıntısı yüzünden kaçtı.

iyiymis ya boyle seyler bana hiç denk gelmez genelde.. ama aldigim hiç biseyden pisman olmadim simdiye kadar cok sukur insallah ev konusundada oyle olur.

İnşallah dilediğin gibi olur. Araştırmalarına İzmiri eklemeni tavsiye ederim özellikle söylediğim yerler henüz gelişmekte olan yerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bunun İçin Üye Oldum

Ev arkadaşlarımın yaptılarını söyleyeyim: Biri barfiks çubuğu asacam diye kapının bu duvar kenarındaki kolonları delik deşik etti çivi çaktı kazıdı falan. Diğeri arkadaşa vuracam diye kapıya tekme attı kapı içine gömüldü. Mutfak dolaplarının kolları kırıldı (pek suçumuz yok çok sağlam değillerdi) kapaklar elimizde kaldı. Evi su bastı (tezgahın içini temizlemeyince :D ) düdüklü tencerenin basıncını boşaltmadan açtığım için tavana fasulyeler yapıştı mutfak camı kırıldı perde asarken arkadaşım perdeyi çektiği için korniş kafama geçti gibi gibi bunlar yarı dönemde yaşadıklarımızdı :(

Nasil canavarlarsiniz siz öyle tavandaki fasulyeleri dusundum bi an

• başka şehirler için öyle olabilir ama trabzon için asla halk zaten tüccar olmuş belki alakasız ama marketlerde bile 1 liralık şeyi 1.5 a ittirmeye çalışıyorlar yabancıysa sömüreceksin gözüyle bakıyolar :/
  • quote:

quote:

quote:

İnşallah dilediğin gibi olur. Araştırmalarına İzmiri eklemeni tavsiye ederim özellikle söylediğim yerler henüz gelişmekte olan yerler

Tavsiyen için çok tesekkur ederim, bu yaz zaten bir hafta kadar izmire gidecegim belki bikaç yere bakma sansimda olur..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tavsiyen için çok tesekkur ederim, bu yaz zaten bir hafta kadar izmire gidecegim belki bikaç yere bakma sansimda olur..

Sahibinden'e de bakarsan olur gelince aramak zorunda kalmazsin. Ben teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• unexpectguests kullanıcısına yanıt
    Istanbul çok berbat bu konuda, kapali çarsiya gittim adam bana diyo sen nerelisin, ben memleketimi soyledim yok yok dedi sen yurt disindan geliyorsun. Nerden anladin dedim, biz anlariz dedi. 25 tl lik mali bana 55 tl dedi banada çok ucuz geldi alacaktim, Allah'tan yanimda teyzemin oglu vardida napiyorsun abi kizi safmi gördün falan diyince diger gorevli 25 tl dedi.

Yinede çok yazik ya, tamam hepsi ekmek pesinde belki ama bizde guvenmek istiyoruz
  • quote:

Istanbul çok berbat bu konuda, kapali çarsiya gittim adam bana diyo sen nerelisin, ben memleketimi soyledim yok yok dedi sen yurt disindan geliyorsun. Nerden anladin dedim, biz anlariz dedi. 25 tl lik mali bana 55 tl dedi banada çok ucuz geldi alacaktim, Allah'tan yanimda teyzemin oglu vardida napiyorsun abi kizi safmi gördün falan diyince diger gorevli 25 tl dedi.

Yinede çok yazik ya, tamam hepsi ekmek pesinde belki ama bizde guvenmek istiyoruz

Öyle valla bunu tüm halka mal et istemiyorum ama her taraf çakal dolu . Ayrıca dediğiniz durumu da trt de izlediğim Almanya Alamanya belgeselindeki amca çök güzel anlatıyordu biz memleketimize gidelim rahat yaşayalım diye çalışıyor didiniyor biriktiriyoruz diyor Türkiyede bize alamancı deyip fiyat 1 se 2 diyorlar diyodu ciddn çok güldürmüştü ama fazlaca ironik

• quote:

Orijinalden alıntı: unexpectguests

quote:

Öyle valla bunu tüm halka mal et istemiyorum ama her taraf çakal dolu . Ayrıca dediğiniz durumu da trt de izlediğim Almanya Alamanya belgeselindeki amca çök güzel anlatıyordu biz memleketimize gidelim rahat yaşayalım diye çalışıyor didiniyor biriktiriyoruz diyor Türkiyede bize alamancı deyip fiyat 1 se 2 diyorlar diyodu ciddn çok güldürmüştü ama fazlaca ironik

Evet öyle malesef, ben 8 sene memlekete gidememistim, o kadar zaman heves ettim ne guzel insanlarimizin sicak kanliligini gorcem, mutlu huzurlu bir ay gecirecegim diye dusundum.. Ama hayal kirikligina ugradim. Herkes oyle çikarci olmus ki akrabalar bile yemege gitsek öde avrupali degilmisin diyorlar..
    ödemek sorun degil ben canimi veririm sevdiklerime para ne ki, sanki o soylemese ben odemicekmiydim. Ama oyle davranmalari hiç hos degil.. bizde alin terimizle kazaniyoruz belki ayni sartlarda yasamiyoruz ama memleket ozlemide cok can yakiyor, baskalarinin ulkesinde hor gorulmek neysede kendi ulkende oylesine rastlayinca insan çok uzuluyor..

Kusura bakma biraz içimi doktum ama ...

• çok haklısınız bunun nedenini kendi kendimize sorduğumuzda yaşam şartları vs para kazanmanın zorluğu gibi dürüst olmayan cevaplar veririz aslında sırf halkımıza laf etmemek için ama Türkiye'de geçen yıllar hem tamamen farklı bir jenerasyon yarattı (gelenek,kültür vs kimsenin ilgisi yok) hemde ara jenerasyonda makyavelist bi tutum oluşturdu :/

rica ederim sadece siz değil aynı şekilde yurt dışından gelen hemen herkes aynı şeyleri söylüyor.Biz tabiri caiz ise alamancıların değiştiğini söyleriz ama ben yaptığım interrail sırasında gördüm ki avrupalı türkler daha sıcakkanlı ve yardımsever yada bize denk gelenler öyleydi kendi şehrimden istanbula gezmeye gitsem sokakta aç yatsam belki kmse tınlamaz o derce
  • unexpectguests kullanıcısına yanıt
    Sonumuz hayirli olsun ne diyelim..
  • quote:

Sonumuz hayirli olsun ne diyelim..

aynen daha kötüye gitmemesi dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

öyle bir dünya yok maalesef..

insan gibi oturulabilen bi evi ortalama 170 bin tl ye alırsın ( 2+1 )

bu evin kirası en baba 600 tl dir..

10 senede, 120 x 600 = 72000 tl yapar ,kii kiracı ile uğraşmak cabasıdır..

iş yeri açmak çok daha mantıklıdır.

Hocam nereye gidiyorsun ya gel 4.levent civarına 250 bin lira civarı 3+1 evler.Hangi 2+1 daire 170 bin tl. Bide Evlerin kiraları 900'den düşmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ravenous

istanbul'da stüdyo daire alda kiracın olayım
    tercihen 2+1
    deniz manzarası da istemem :) küçük veya büyük çekmeceyi görse o da yeter
    mümkünse de metrobüse yakın olsun
    kirada anlaşırız :)
    kib hoşçakal

emredersin şef

tamam o zaman aldığında heber verirsin

• Merhaba,

öncelikle kiraya vermek için ev almak çok mantıklı değildir. Türkiye de evlerin kira olarak kendisini amorti etmesi ortalama 15-19 Yıl arasında değişmekte. Ancak uzun vadeli bir yatırım olarak düşünülürse orası farklı, öyle bir durumda ileride değerlenecek lokasyonlardan ev alıp süre içerisinde de kira geliri elde ederek 4-7 sene sonra satarak kar elde etmek elbette mümkün. Bunun için iyi bir emlak ekspertizine danışmanızda fayda vardır.

Diğer taraftan arkadaşların dediği doğrudur, dükkan alıp kiraya vermek her zaman daha mantıklıdır kira geliri açısından. Zira dükkan için masraf etmenize gerek kalmaz, yeni kiracı nasılsa kendi ihtiyacına göre tekrar tadilat yapar. Fakat burada da zaman içerisinde değeri artacak lokasyonları belirlemek hayati önem taşır.

Uyarı: Gıda üzerine ne iş yaparsan yap tutar mantığı ile iş ya-pı-la-maz. Bu mantıkla her sene binlerce kişi iflas etmektedir. Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz, psikolojiniz de bozulur yetmezmiş gibi. Bilmediğiniz bir işe kesinlikle girişmeyin, özellikle ticari zekanız ve bilgi birikiminiz yoksa sakın! Hele hele metropol şehirlerde yoğurdu üfleyerek yemeniz önem arz eder. Velhasılkelam iyi bir ticari fikriniz yoksa emlak yatırımı en güvenli yoldur, kiracı sirkülasyonunun bol olduğu, gelişmekte olan, sanayisi büyüyen, göç alan yerkerde dükkan ve ev satın alarak kiraya vermek en güvenlisidir.

Hayırlısı olsun.

• ravenous R kullanıcısına yanıt
    Tamam alirsam haber ederim ulmusun isin kolay yolunu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.D. Luffy

quote:

Arkadaslar yaz tatilillerim için para kazanmak amaçli ev almak istiyorum.

Alirken ucuz fakat kiranin iyi gelir kaynagi olabilecegi bir sehir önerebilirmisiniz ?

Ogrencilere ev kiralamak sorun oluyor diyorlar, burda ogrenci arkadaslarimizda var.
    Tamam belki çok temiz kullanmiyorlar ama evi toplayip gittiklerinde benim evime ne gibi bi zarar vermis olabilirlerki ? kapiyi duvari yikacak degiller herhalde diye dusunuyorum ??

Bir aileye kiralayabilecegim buyuklukte bir ev olsa ne kadar gelir olur ?

Turkiyede gida sektoru iyi calisiyormus, is yeri açmak dahami mantikli olur ?

Bilgiler için simdiden tesekkurler...

Evin ucuz kiranın yüksek olduğu bir yer mi? Bilmiyorum var mıdır?

En azindan 10 senede evin fiyatini kazanamazmiyim ?

10 senede evin fiyatına yakın çıkarırsın ancak 10 sene sonra o evi kimse tutmaz.Eskir.

Tadilat falan derken 2 3 senelik daha karsız alırsın para.Ardından kâra geçmeye başlarsın.

Tavsiyem iyi bir işin ve evin varsa 200 binlira kredi al.Bursa veya istanbulun hızlı gelişen yerlerine yakın bir yerlerden 5-10 blokluk arsa al.

İmar gelince ev yaptır.5 ila 6 kat kâr edersin 10 - 15 senede.

10 senede 1 trilyon senelik 100 milyar gelir demek.Güzel para.

Ha ben emekliliğe ve çocuğuma yatırım yapacağım dersen orası ayrı.

Not:Gayrimenkul danışmanıyım Bursa içinde sana danışmanlık yaparım.Bu işle ilgili kurumlardaki(anladın sen onu) herkesi tanıyorum.Nere değerlenir biliyorum.İş konusu gibi olacak ancak sana güzel fiyatlardan danışmanlık yapabilirim.

Gayrimenkul asla zarar ettirmez.Alırken kazıklanırsın en fazla.Aldığın arsayı tapuladığın an 10binlira kazanmış olacaksın inan bana.

200 e aldığın yer eğer kazık yemediysen 210 ada müşterisi bulunur.Beyinsiz insanlar bile bu yoldan zengin olmadımı ülkede?

Unutma sana değerlenmeyecek arsayı aldırmak bana hiçbirşey kazandırmaz.Çünkü zaten alacağım para sabit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 20 Eylül 2013; 18:24:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0FLu061

quote:

Hocam nereye gidiyorsun ya gel 4.levent civarına 250 bin lira civarı 3+1 evler.Hangi 2+1 daire 170 bin tl. Bide Evlerin kiraları 900'den düşmez.

tamam işte aynı şey,aynı mantık değilmi?

170 bine 2+1 alırsın 600 tl ye kiraya verirsin.. 250 bine 3+1 alır 800-900 kiraya verirsin..

80-100 bin tl ye aldığın evi 900 tl ye kiraya verebileceğimiz bi dünya varsa varımızı yokumuzu satıp oraya gidelim

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

quote:

Öyle bir dünya var malesef

İstanbul Bizim Evler - 4 sitesinden 2+1 daire sahibi akrabamız var. 210.000TL'ye aldı evi şuan 1400TL kira geliri var :) 170 bin tllik ev 600 TL kira verecekse,hiç vermesin daha iyi

memlekette halaa saflar varmış demek ki..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.