Şimdi Ara

Ev, eşya sigortası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, eşya sigortası yaptırmak için bazı sigorta şirketlerinden teklif alıp TSB'nin genel şartlarını inceledim ama bir madde kafama takıldı. Ben 1. katta oturuyorum. Normal şartlarda birinin benim pencereme tırmanıp evime girmesi mümkün değil. Ama Hırsızlık Sigortası Genel Şartları'nın 1.2. maddesinde belirtildiği gibi; araç, gereç veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanılması olası bir durum.

Sigorta şirketlerine, bir hırsızın 1. kattaki evime tırmanıp açık penceremden içeri girmesi durumunda yaşayabileceğim kayıpların sigorta kapsamında karşılanıp karşılanmayacağını sorduğumda aldığım cevap olumsuzdu.

Sizden aşağıdaki maddeyi yorumlamanızı rica edeceğim.
    "1.2. Araç, gereç veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanma veya aşma suretiyle girilerek..."
    Burada belirtilen, "tırmanma ve aşma" ne kadar yüksekliği kapsıyor? Yerden 4 metre yüksekte olan bir pencerenin açık ya da kapalı olması bu durumu değiştirir mi?

• İster birinci kat olsun ister giriş katı eviniz güvenilir firmalar tarafından sigortalanıyor ise ödeme yapılacaktır.

Açık bırakılan pencereden girerse bir muafiyet uygulanır lakin tırmanıp zorla girerse ödemeniz tamamen yapılacaktır.

Tekrar belirtiyorum bu durum ancak ve ancak güvenilir firmalar için geçerlidir ve sözleşmelerinin içerisinde durumunu anlatmaktadırlar.
  • Teşekkürler hocam,
    Groupama ile yaptık bakalım hayırlısı...
  • mag13 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

Sigorta genel şartlarına göre düzenlenmiştir, evin penceresi düz ayak ve pencere açık bırakılmışsa ödeme yapılmaz.
    lakin tırmanma ve bedeni çeviklik gerektirecek durumlarda kaçıncı katta olursa olsun pencere açık kapalı mı diye bakılmaksızın
    ödeme yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

merhaba hocam,

Sigorta genel şartlarına göre düzenlenmiştir, evin penceresi düz ayak ve pencere açık bırakılmışsa ödeme yapılmaz.
    lakin tırmanma ve bedeni çeviklik gerektirecek durumlarda kaçıncı katta olursa olsun pencere açık kapalı mı diye bakılmaksızın
    ödeme yapılır.

TSB'nin sitesinde belirtilen de sizin dediğiniz gibi. Tırmanma durumunda sigorta kapsamı içine girdiği yazıyor. Benim evim 1. kat. Pencerenin yerden yüksekliği 4 metre. Fakat sigorta şirketi yetkilisine bu durumu sorduğumda, pencere açıksa ödeme yapılmaz dedi. Malum yaz geliyor, sıcaklarda camı açmadan uyumak imkansız.
    Doğru olanda bu zaten hocam,
    daha önce benim müşterimin başına geldi ödemesini yaptırdık sorun çıkmadı hocam.
    bu cevabı veren şirket yetkilisi kim hocam?
    Groupama genel merkezden mi yoksa acentede çalışan birisi mi?
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Farklı bir şirkete sormuştum önce. Aksigorta olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sigorta hakkında yardım
    5 yıl önce açıldı
    KONTEYNER EV HAKKINDA HERŞEY
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    hayır sorduğunuz kişi sigorta şirketi genel müdürlüğünden mi?
    Acenteden mi yoksa.
    kendisine sigorta genel şartlarında ki maddeyi hatırlatın bakalım ne diyecek.

Bunu her yerde ve her sigortalıya söylüyorum hocam önemli olan poliçe kesmek değil, sigortacı dediğin hasarda belli olur hasar konusunda müşteriyi doğru yönlendirebilmek ve sigortalının yanında olmak önemli olan. Maalesef bazı kişi ve kuruluşlar sadece para kazanmak ve poliçe kesmek odaklı olduklarından dolayı hasar konusunu hem bilmiyorlar hemde bir sorun olduğu zaman sigorta şirketinin telefon numarasını verip işin içinden sıyrılıyorlar.

Ben acente sahibi olarak ikame araç göndermeyi bile bizzat k
  • quote:

Acenteden mi yoksa.

Bunu her yerde ve her sigortalıya söylüyorum hocam önemli olan poliçe kesmek değil, sigortacı dediğin hasarda belli olur hasar konusunda müşteriyi doğru yönlendirebilmek ve sigortalının yanında olmak önemli olan. Maalesef bazı kişi ve kuruluşlar sadece para kazanmak ve poliçe kesmek odaklı olduklarından dolayı hasar konusunu hem bilmiyorlar hemde bir sorun olduğu zaman sigorta şirketinin telefon numarasını verip işin içinden sıyrılıyorlar.

Acente değil hocam, genel müdürlükten biriyle görüştüm. Yasayı hatırlattım, oturduğum katı da söyledim ama "pencereniz açıksa, tırmanma/aşma olsa bile sigorta kapsamı dışında kalırsınız" dedi. Bunun aşırmaya gireceğini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mag13

quote:

Acenteden mi yoksa.

Acente değil hocam, genel müdürlükten biriyle görüştüm. Yasayı hatırlattım, oturduğum katı da söyledim ama "pencereniz açıksa, tırmanma/aşma olsa bile sigorta kapsamı dışında kalırsınız" dedi. Bunun aşırmaya gireceğini söyledi.

Maalesef yetkili haklı değerli hocam.

Daha doğrusu yasaya göre haklı. Araç camınızı açık bırakıp giderseniz kaskonuz muafiyet uygular ya da kapsam dışı bırakır.

Aynı durum konutunuz için de geçerlidir.Üstelik konut poliçeleri suistimal edilmeye en açık poliçeler olduğu için firmalar yasa dışına asla çıkmaz.

Ancak ve ancak yıllardır yenileme yapan müşterilerine karşı hassasiyet gösterebilirler.

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz yaz pencerem açık kaldığı için Televizyonum ve bilgisayarım çalınmıştı. O zaman sigortam olmadığı için giden eşyaların üstüne soğuk su içmiştim. Bu yıl aynı sorunla karşılaşmamak için sigorta yaptırdım ama bu da tam bir çözüm değil anlaşılan. Üst katlarda bir eve taşınmak daha sağlıklı bir çözüm sanırım.

Ben yine de @damneed 'in de söylediği gibi, (TSB'nin 1.2. maddesinde belirtilenlere göre) sigorta şirketinin ödeme yapması gerektiğini düşünüyorum. Tabi şirketler kuralları kendilerine göre yorumlayabiliyorlar, o ayrı.

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mag13

Geçtiğimiz yaz pencerem açık kaldığı için Televizyonum ve bilgisayarım çalınmıştı. O zaman sigortam olmadığı için giden eşyaların üstüne soğuk su içmiştim. Bu yıl aynı sorunla karşılaşmamak için sigorta yaptırdım ama bu da tam bir çözüm değil anlaşılan. Üst katlarda bir eve taşınmak daha sağlıklı bir çözüm sanırım.

Ben yine de @damneed 'in de söylediği gibi, (TSB'nin 1.2. maddesinde belirtilenlere göre) sigorta şirketinin ödeme yapması gerektiğini düşünüyorum. Tabi şirketler kuralları kendilerine göre yorumlayabiliyorlar, o ayrı.

Teşekkürler...

Değerli hocam ,

Ben aynı zamanda hukuk bürosu sahibiyim :)

Yüksek lisansımı sigorta hukuku üzerinde yaptım.Emin olun şirketler kendilerine göre yorumlamaz.Kanun ve müfredat bellidir.

Kim ne derse desin maalesef sistem bu şekilde çalışmaktadır. Poliçenizi yaptırırken farklı firmalardan teklifleri alıp okuyabilirsiniz.Mesela Sompo Japan sigorta cam açık kalsa muafiyet uyguluyor , tamamını kapsam dışı bırakmıyor.

Bununla birlikte pencereleriniz için hareket yakalayıcı ya da kamera düşünebilirsiniz.O zaman haklı durumda olursunuz.

Çok geçmiş olsun , umarım bir daha tekrarlanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 21 Nisan 2016; 16:43:48 >

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Bu yaz zor geçecek anlaşılan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.