Şimdi Ara

Ev alarm sistemleri tavsiyesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
21
Favori
105.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    “Neden bu kadar merak ettiniz ? neden bu kadar korumaya geçtiniz firmayı yoksa farklı isimlerle üyelik alıp kendi firmanızın reklamını mı yapmaya çalışıyorsunuz ? Buradan bakınca farklı birşey gözükmüyor. Önce soru soruyormuş gibi yapıp sonra teklif gelmesi sonra teklifi ve firmayı olabildiğince övme :) “


    Üstadım; senin canın çok mu sıkılıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycastro -- 3 Mayıs 2021; 2:39:47 >
  • bycastro kullanıcısına yanıt
    Hayır sizin ?
  • Yada daha net anlatayım yanlış anlaşılmaya mahal vermemiş olurum;

    Şimdi burası bir bir forum yani serbest kürsü
    Serbest kürsü demek herkes istediğini söyleyebilir demek.
    Şimdi siz burada bir firmaya yada bir kişiye karşı haset güdüyorsanız bunu özel mesaj yolu ile yaparsınız.

    Diğer konu, yani sizin üstüne sürekli basıp ama ayağınızı da sürekli çektiğiniz konu ise haksızlık yada fazla kazanç
    Bunu dünya uluslarında yaşayan biz sosyal canlılar, yani insanlar şöyle çözüyoruz : “orada 5 lira ise bende 4 lira ben vereyim” bunun adı serbest piyasa rekabeti oluyor.
    Sizin yapmak yerine laf sokmayı tercih ettiğiniz için kalabalık yaratılan durum.

    Bir diğer konu, benim neden dahil olmam;
    Şimdi ben diğer evime ajax alarm sistemi taktırmayı düşünüyorum ama araştırmak ve yoğun tahkik etmek huy bende.
    Ajax firmasının street siren isimli sokak sireni görüntü itibari ile caydırıcı değil, ben de ajax relay ürününü zigbee, zWave yada WiFi platformuna destek veren başka bir x firmanın daha göz alıcı bir sokak sirenine monte ederek Samsun smartthings hub ve Apple HomeKit kit ile birleştirmeyi düşünüyordum ama
    Aşşağıda Bekir bey hikvision markasını tercih etmiş ben de tercih edebilirim diye sorular sormak istediğim yerde!
    gelin görün ki siz sürekli araya girerek konuyu başka yerlere çekiyorsunuz ve ben kendi adıma odaklanamıyorum.
    Şimdi size soruyorum sayın mekatroniks;
    Somfy all in one ev içi alarm ürünü ile ajax sistemini nasıl birleştireceğim ve bunu tek bir sinyal platformu üzerine nasıl kurabilirim ???
    ~
    Burada kimse salak değil, bir tek Google’dan fiyat sormayı bilen kişi siz değilsiniz!




  • bycastro kullanıcısına yanıt
    Suçlu benim yani ? Bilgi yanlış verilmiş onu düzelttim, daha ucuzu nerde satılır onu söyledim, sonrasında bana söylenenlere cevap verdim bu mu suç ? vermeseydim haksızki sustu mu dedirtseydim arkamdan ? Banane sizin somfy alarmınızdan bağlantınızdan. Verin parayı yaptırın.
  • 1- Perpa'da bulunan işletmelerin hemen hepsi bayidir. Distribütör firmaların neredeyse tamamı Perpa dışında bulunmaktadır. Perpa'da bulunan bayiler distribütörlerden ürünleri alır, montaj yapan alt bayilere dağıtır. Bizim de Perpa'da showroomumuz bulunmakta ve Bekir bey bize oraya gelip ulaşsa inanın burada verdiğimiz fiyattan daha yüksek fiyat alırdı. Ayrıca Perpa'da bulunan bayilerden aldığınız ürünlerin montajını adresinize yakın tanıdık bir ustaya yaptırıyor bir çok bayi. Kendi montaj elemanı olmadığı için her iş için yapılan işçilik ve montaj kalitesi farklı olabiliyor. Ayrıca bir arıza olması durumunda montaj firmaları kadar ilgilenmiyorlar. Bizim gibi hem proje montajı yapan hem de bayilere toptan satış yapan çok firma yok.

    2- Ana distribütörden son kullanıcı ürün satın alamaz. Siz distribütörü aradığınızda size ilk soracakları ne iş yaptığınız ve ticari cari hesabınız olacaktır. Ürün alabilmeniz için size bölgenize en yakın bayi iletişim bilgisi verirler. Distribütörlerin bir çoğu bayilere bile ürün direk satmıyor, alt ana bayiye yönlendiriyor. Borusan'dan araç alabilirsiniz, son kullanıcıya ürün satışı için galerileri vardır ancak Okisan'dan, Boyut'tan, Ekingen'den alamazsınız.

    3- Hikvision markasına ait Türkiye'de çok fazla distribütör bulunmakta ancak Hırsız Alarm Sistemlerini ithal eden Boyut Güvenlik ve Ekingen var sadece. Yeni gelen AX Pro serisi şu an Boyut stoklarında mevcut. Diğer distribütörler farklı ürün gruplarını getiriyor, alarm onlarda yok.

    4- Bu forumda bizim aktif olduğumuz gibi aktif olan, kullanıcılara dönüş yapan başka bir firma görünürde yok, haliyle bu konuya yorum yazan kişilere hızlı bir şekilde teklif veriyor olmamız anormal olmasa gerek? Çünkü insanların bazıları en fazla 1-2 gün içerisinde karar verip alabiliyor bu yüzden hızlıca teklifimizi veriyoruz, ancak bazıları 1-2 ay araştırma yapabiliyor.

    5- Biz herkesin işine ve emeğine saygı duyuyoruz, serbest piyasada herkes istediği ürünü istediği fiyattan satabilir. Bu forumu okuyan herkes gerekli araştırmasını nerede nasıl yapacağını zaten biliyor, google herkesin elinin altında. Biz hem ticaret yapıyoruz, hem de kendi becerileriyle işini çözebilecek insanlara yardımcı oluyoruz. Bizim ilk amacımız para kazanmak değil, müşteri memnuniyeti sağlamaktır.

    6- Gerçekten ihtiyacı olup araştırma yapan kişiler için çok fazla gereksiz gönderi oluştu. İnsanlar aradıkları soruların cevaplarını bulamayacak. Konu hakkında ilgisi ve bilgisi olmayan kişiler lütfen daha fazla gereksiz gönderi oluşturmasın. Konunun tartışmaya ihtiyacı yok  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 





  • ''Bir diğer konu, benim neden dahil olmam;

    Şimdi ben diğer evime ajax alarm sistemi taktırmayı düşünüyorum ama araştırmak ve yoğun tahkik etmek huy bende.

    Ajax firmasının street siren isimli sokak sireni görüntü itibari ile caydırıcı değil, ben de ajax relay ürününü zigbee, zWave yada WiFi platformuna destek veren başka bir x firmanın daha göz alıcı bir sokak sirenine monte ederek Samsun smartthings hub ve Apple HomeKit kit ile birleştirmeyi düşünüyordum ama

    Aşşağıda Bekir bey hikvision markasını tercih etmiş ben de tercih edebilirim diye...''




    Merhaba, Ajax markasının dış sireni görsel olarak pek geleneksel sirenlere benzemiyor. Ancak yeni çıkan kablosuz tüm sirenler bunun gibi ışıksız, sadece alarm vermesi durumunda ışıkları yanıyor. Pilin uzun süre dayanabilmesi için üreticiler ışık yanmasına izin vermiyor. Fakat Ajax, kablolu istediğiniz sirenin sisteme entegre edilebilmesi için bir modül veriyor Ajax Relay, bu modül sayesinde sürekli ışıkları yanacak siren bağlanabiliyor. Bu siren için 220v elektrik çekilmesi gerekir. Araştırdığınız için muhtemelen izlemişsinizdir ancak yine de video olarak size youtube linki bırakıyorum  Ev alarm sistemleri tavsiyesi @bycastro




     Ev alarm sistemleri tavsiyesi




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Ok :)
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Evet bu videodan haberim var fakat ben yine de teşekkür ediyorum.
  • Endişemin haklı örneği olarak bir arkadaşımızın evine ziyarete gittiğimizde bahçedeki ajax street sireni bir başka arkadaşımız dış mekan hoparlörü zannetti.
    Hırsız için caydırıcı olmayacağı kanaatindeyim[?]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycastro -- 3 Mayıs 2021; 17:52:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bycastro

    Endişemin haklı örneği olarak bir arkadaşımızın evine ziyarete gittiğimizde bahçedeki ajax street sireni bir başka arkadaşımız dış mekan hoparlörü zannetti.
    Hırsız için caydırıcı olmayacağı kanaatindeyim[?]

    Evet bilmeyen kişi onun ne olduğunu anlamaz. Özellikle müstakil evlerin dış cephesine takılırsa anlaşılmıyor siren olduğu  Ev alarm sistemleri tavsiyesi  apartman ise daire kapısı üstüne konulduğunda siren olduğu tahmin edilebilir sadece  Ev alarm sistemleri tavsiyesi  Ancak bu sirenin şu şekilde üzerine etiket yapıştırılan modeli var double deck, bu model daha belirgin olabilir  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 



     Ev alarm sistemleri tavsiyesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Bu mesaj silindi.

    İnanın sürekli gergin bir tartışma ortamı olmasından rahatsız olduk, bizim verdiğimiz cevap size cevap verme gereği doğuruyor ve bu böyle uzayıp gidiyor. Üretici firma teknik bilgi olarak 12 saat yazmış ancak bu 12 saatin nasıl 12 saat olduğu belirtilmemiş. Otomobiller fabrika verilerinde yazan maksimum hızların çok üstüne çıkabildikleri gibi, ortalama yakıt tüketiminde de yazdıkları rakamların üstünde çıkıyor. Yani bu değerlendirmeler her zaman kesin doğru veri olmuyor. Boyut Güvenlik teknik ekibi sim kart takılı değil ve kablolu internet bağlı 2 PIR 1 MK sistemi yaptıkları test etmişler ve panelin 24 saatten daha uzun bir süre açık kaldığını görmüşler. Kağıt üzerinde yazılı bilgiden ziyade tecrübe de önemli. Burada bizim yazdıklarımızı üretici veya distribütör firmaların teknik servislerini arayarak teyit edebilirsiniz. İyi günler.





  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Süper 🙏
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Cevap yazmıştım ama silinmiş sanırım siz yazdığınızı silip tekrardan yazdınız o yüzden…
    Otomobiller için katalog verilerindeki max hız güvenle yapılacak max seyir hızıdır aracın yapabileceği son hız değildir. Bu bağlamda alarm içinde aynı şeyi söyleyebiliriz üretici firma alarm için max 12 saat yazmış kataloğunda yani güvenlik ekipmanımızı elektrik yokken max12 saat güvenle kullanabiliriz demek oluyor. Panelin elektrik yok iken ne kadar süre açık kaldığı o sistemin güvenli kullanılacak süresi demek değildir. 24. Saatte bir sensörden uyarı geldiğinde alarmı çaldıracak ya da telefon ya da internet üzerinden uyarı yollayacak gücü kalmayabilir ve hatta sensör sinyalini bile doğru alamayabilir. Nasılki telefonların pil kullanım süresi telefon boş durumdayken ölçülmüyor ise alarmlarda o şekilde ölçülmez. Uyarı geldiğinde belli bir süre alarmı öttürmesi ve gerekli uyarıları yapması gerekir bu yüzden o teknik ekibin yaptığı test hiçbirşey ifade etmiyor. Doğru bilgi üreticinin katalogta verdiği bilgidir. Bu yüzden kimseyi arayıp bilgi edinmeye ihtiyac yoktur üretici firma açık bir şekilde pil dayanım süresini zaten belirtmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Mayıs 2021; 4:9:44 >




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Biz bir yorum yazıp silmedik, yazdığımız yorumların saati görünüyor. Yorumunuzu gördük cevap vermeyecektik uzamasın diye ancak sonra alınıyorsunuz cevap yazmıyoruz diye. Üretici firma 12 saat süre vermiş, distribütör firma sistemin 24 saat çalıştığını test etmiş. Sisteme de 2 pır 1 MK bağlamış yani boş panel değil. Sistemin 24 sat çalışıyor olması üretici firmanın vermiş olduğu 12 saati yalan veya geçersiz kılmıyor. Biz de yazımızda 24 saate kadar diye belirttik, kullanıcı deneyimleri olursa ileride yazan olur. Teknik servisler, müşteri hizmetleri kullanıcılar bilgi alsın diye var işleri bu yani, isteyen teyit için arar bunu belirttik, kimse aramak zorunda değil elbette.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın yanlış anımsamış olabilirim.
    Siz üretici firmanın max 12 yazdığı bilgiyi max 24 yazıp paylaştınız sanki üretici firmanın verisi gibi.
    Teknik servislerin işi sağlam ürünlerin katalog verilerinin testini yapmak değildir,teknik servisler kurulum,bakım,onarım vb hizmeti verirler.
    Bu tür testleri üretici firmanın arge ve üretim departmanları yapar , kalite kontrol departmanıda gerekiyorsa doğrulamasını yapar ve onların verdiği bilgiler doğrudur. Söylediğiniz testi yapan teknis servis teknisyeni hangi şartlar altında,hangi min ve max değerlere göre bu testi yaptı acaba? Ve hangi kabulleri yaptı ?Yaptığı test gerçekçi olsa firma katalog verisini neden değiştirmedide hala max12 saat yazıyor sitesinde ve siz neden üreticiye değilde teknik servise inanıp max 24 yazıyorsunuz ?
    Düşününki 10 kglık çamaşır makinası aldınız ama gelen teknik servis 20kg koysan bile yıkar sorun olmaz diyor siz 20 kilo koyar mısınız ? yoksa üreticinin belirttiği max10 kg mı dikkate alırsınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Mayıs 2021; 21:38:4 >




  • Bekircos B kullanıcısına yanıt
    Alarm konusuna scooter sorununuzu yazmanızdaki amaç ne?Konuyu dağıtmak mı?
  • Merhaba,


    1-) 09/05/2021 günü saat 11:06'da Sim kart takılı, Wi-Fi bağlı, ethernet bağlı değil, 4 adet manyetik kontak - 1 adet PIR dedektör bağlı Hikvision DS-PWA32-HGR model hırsız alarm sisteminin elektrik bağlantısını kestik.(Sim zayıf çekiyor bunu gözden kaçırmamak gerek, zayıf çeken sim daha fazla enerji harcar.)


     Ev alarm sistemleri tavsiyesi


    2-) 11:07'de alarm sistemini ev modunda kurduk, saat 20:14'de Salon Penceresi açılarak alarm vermesi test edildi.(Aynı dk alarm merkezi arayıp teyit aldı)


     Ev alarm sistemleri tavsiyesi

    3-) Güç kesildikten 12 saat sonra %58 pil gücü kaldığı görünüyor. 23:56'da sistem tekrardan kuruluyor. Sabah 06:06'da testi sonlandırırken kalan pil %16. Toplam 19 saat kadar bu şekilde çalışıyor.



     Ev alarm sistemleri tavsiyesi

    4-) 10/05/2021 gece saat 03:50 Batarya Zayıf uyarısı veriyor. (Muhtemelen %20 altına düşünce bu uyarıyı veriyor.)


     Ev alarm sistemleri tavsiyesi

    5-) 06:06 itibariye test sonlandırılıyor. Sim kart takılı olduğu halde sistem 19 saat kadar çalışıyor ve %16 pil kalıyor. Muhtemelen Sim takılı olmasa, Wi-Fi yerine kablolu internet bağlı olsa sistem Boyut Güvenlik teknik servisinin dediği gibi 24 saatten fazla süre çalışacaktır.


    6-) Bu 10 kilo yıkama kapasitesi olan çamaşır makinesine, 20 kilo çamaşır koyma ile benzer bir iş değildir. 20 kilo çamaşır koyarsanız makineniz zarar görebilir, ancak bataryası ile 12 saat çalışacağını düşündüğünüz bir cihazın elektrik kesintisi olması durumunda verilen teknik bilgiden daha fazla dayanıyor olması kullanıcının zararına bir durum değil, aksine yararınadır. Böyle bir durum olsa siz 12 saat sonra cihazı kapatır mısınız, yoksa batarya bitene kadar kullanır mısınız?


    7-) Tekrar ediyoruz, üretici firma 12 saat kullanım ömrü vermiş ancak distribütör firma teknik servisi tarafından yapılan testlerde 24 saat kadar çalıştığı gözlemlenmiştir. Bizim tarafımızdan farklı varyasyonla yapılan test sonucu 19 saat +%16 kalan şarj ile sonlandırılmıştır.


    @Mekatroniks





  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Bunları üretici firmayada yazdınız mı ? Neden max 12 saat demişler belki testler bu kadar basit yapılmıyordur :) sizin yaptığınız test 10 kg lık çamaşır makinasına 15 kilo koydum yıkıyor mis gibi kokuyor demekten ileri gidemez malesef :)
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Bu konu alarm tavsiyeleri konusu olmaktan çoktan çıktı zaten  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekircos B kullanıcısına yanıt
    Neden çıktı ? Tavsiye edilen alarmın üretici bilgilerinde yazılan bilgiyle makrotekin yazdığı bilgilerin farklı olduğunu farkettiğim ve yazdığım için mi çıktı ? Batarya mah kapasitesi ve max dayanma süresi makrotekin yazdığıyla üretici firmanın katalog verisi farklıydı bunu yazdım makrotekte güzelcene açıkladı doğru ya da yanlış farketmez.Yanlış birşeyi gördüğümüzde yazmayalım mı firmayı uyarmayalım mı? Belki gözüncen kaçtı yanlışlıkla yazıldı . kara cahil gibi susalım mı istiyorsunuz anlamadım ? Scooterla ilgili sorununuzu alarm tavsiyesi bölümüne yazıp konuyu saçma sapan bir yere taşımaya çalışan sizsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.