Şimdi Ara

Eurovisiona Türkçe şarkı mı Yabancı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama ben merak ettim bu konuda ne düşündüğünüzü.
    Ben şahsen Yabancı şarkıyla o yarışmaya katılmamıza tamamen KARŞIYIM. Türkiye'yi temsil eden şarkı TÜRKÇE olmalı.
    Aslında anket yapılsa daha iyi olur. Bilen biri varsa nasıl yapıldığını söylesin yapalım, veya yapsın lütfen.
    Şimdi sizin görüşlerinizi bekliyorum...

• rimi rimi leyle gördük türkçeyi ......

ya aslında en güzeli eurovisiona katılan bütüüüüüün ülkeler İNGİLİZCE söylesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: only_rock_metal

rimi rimi leyle gördük türkçeyi ......

ya aslında en güzeli eurovisiona katılan bütüüüüüün ülkeler İNGİLİZCE söylesin...

rimi rimi ley sence güzel bi şarkımıydı da orda başarılı olamadı?
    Yoksa iğrenç bişey olduğunu bile bile, senin gibilere " Türkçe şarkı işte bu kadar olur anca" dedirtmek için mi bu yarışmada sunuldu???
  • Ben İngilizce şarkıyla katılmak taraftarıyım.Bunda sorun edilecek bir durum yok. Türk kültürü yobazlıkla korunamaz. Dünya'da pekçok sanatçı önce İngilizce şarkılarla gündeme oturup, sonra kendi dillerinde parçalar yapıp bu dili dünyaya kabul ettiriyorlar. Shakira, Jennifer Lopez bunlardan bazıları. Zaten kendimizi ifade edemedikten sonra ne anlamı var ki? Türkçe kaç ülkede konuşuluyor ki? Önce İngilizce , sonra İngilizce Türkçe karışık ve sonunda Türkçe Şarkılar başarıyı getirecektir. Hepimiz Türk olduğumuz halde yabancı şarkıları dinlemiyor muyuz? Ayrıca RİMİLİMİLEY, HONKİPONKİ VS.'nin nesi Türkçe yahu! Böyle kelimeler kullanıyor muyuz günümüzde?
    Değil mi arkadaşlar?

• quote:

Orjinalden alıntı: only_rock_metal

rimi rimi leyle gördük türkçeyi ......

bencede gecen yıl cok berbattı.en iisi ingilizce..
  • gecen yıl berbat olmasının turkce ile ne alakası var anlayamadım?
    rimi rimi ley i ingilizceye cevirsek daha mı guzel olurhayır yine aynı sarkı
    sonucta sarkının guzel olup olmamasının dille alakası yok muzik,ritim bunlar guzel yapar sarkıyı.
    turkce yi sebepsiz yere elestirmeyelim lutfen
  • quote:

gecen yıl berbat olmasının turkce ile ne alakası var anlayamadım?
    rimi rimi ley i ingilizceye cevirsek daha mı guzel olur hayır yine aynı sarkı
    sonucta sarkının guzel olup olmamasının dille alakası yok muzik,ritim bunlar guzel yapar sarkıyı.
    turkce yi sebepsiz yere elestirmeyelim lutfen

ARKADAŞIM TAMAMIYLA YANLIŞ ANLAMIŞSIN. TÜRKÇE ÇOK GÜZEL BİR DİL TABİİ Kİ. KİMSE BUNU TARTIŞMIYOR. ANCAK ULUSLARARASI BİR YARIŞMADA ORTAK BİR DİL KULLANILMASI TARAFTARIYIZ. RİMİLİMİLEY TÜRKÇE DİİL DİYORUM ZATEN. AYRICA GÜFTELERDİR ŞARKIYI ŞARKI YAPAN! İSTEDİĞİ KADAR GÜZEL OLSUN MÜZİK. SÖZLER BİRŞEYE BENZEMİYORSA O PARÇA ADAM OLMAZ. KESİNLİKLE MELODİ DE ÖNEMLİ ANCAK KULLANILAN DİLİN USLUBUNA UYULMASI ÖNEMLİ OLAN. YUKARDAKİ YAZIMI TEKRAR OKUMANI RİCA EDİYORUM. CEVABINI DA BEKLİYORUM. SAYGILAR...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca mı,Fransızca mı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • türkçe katıldıımız sadece bi parçamız 3. oldu okadar....şunu anlayalım eurovisionu ingilizce olmayan bi şarkı kazanamaz...sertab erener ingilizce kazandı..ukrayna ingilizce kazandı..yunanistan ingilizce kazandı..haaa tmm şarkı içinde türkçede kullanılsın ama muhakkak ingilizce sözlerde olmalı..ben hadisenin katılmasını istiodum ama sibel tüzün karısı katılıyomuş..
  • quote:

Orjinalinden Alıntı:burak82

YUKARDAKİ YAZIMI TEKRAR OKUMANI RİCA EDİYORUM. CEVABINI DA BEKLİYORUM. SAYGILAR

tamamdır saygı duyarım dusuncene.
  • tabiki yabancı yawwwss iki yabancı şarkıyla zaten herşey kanıtlanmış bi 1. olduk sanırım bide 4.
  • 1. olmak önemli değil önemli olan kendi değerlerimizi unutmamak ve türkçeyi yaşatmak.Benim kendi fikrim Türkçe diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaCoN

1. olmak önemli değil önemli olan kendi değerlerimizi unutmamak ve türkçeyi yaşatmak.Benim kendi fikrim Türkçe diyorum

+1
    Türkçe diyorum bende neysek oyuz kendi dilimizi kullanmalıyız.Rimi rimi ley i ingilizceye de çevirsen igrenç olurdu.Önemli olan kaliteli şarkı ve şarkıcıyı bulmak.
  • bence bi şarkı sırf ingilizce diye 1. olmaz iyi besteyle tabikide turkçe bi şarkıda 1. olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: e149480

bence bi şarkı sırf ingilizce diye 1. olmaz iyi besteyle tabikide turkçe bi şarkıda 1. olabilir

yarışmaya katıldıımızdan beri bu kadar iyi bi beste yapılamamışmı...hem türkçe hem ingilizce olsuuuuun..
  • Keşke Türkçe olsada anlasalar şarkıyı bende Türkçe istiyorum ama millet anlamıyor anlamadığı için şarkı ne kadar iyi olsada ilgi görmüyor

Bence İngilizce yapılmalı

Rimi rimi hariç tabi

• yabancı şarkı olmasını isterim
  • Arkadaşlar türkçe şarkıdaki sonuçlarımız 1950 yılından beri ortada ....Sertap 1. oldu diye tabiki ingilizce söyleyelim demiyorum ama güzel bi türkçe şarkıda yapmıyolarki İngilizce olunca hem tüm millet katılıyo şarkıya hem de daha güzel bi sonuç elde ediyoruz!!!Bence Eurıvision'a fazla önem verilmiyo(halk tarafından değil emek verenler tarafından) bizim kendi HİT şarkılarımız var onlar gibi güzel türkçe şarkılar konsa (POP) süper olur ama sonuç ortada RİMİ RİMİ LEY.....

AYRICA İNGİLİZCE ŞARKI SÖYLEMEKLE MİLLİ BENLİĞİMİZİ FALAN DA KAYBETMEYİZ ALT TARAFI Bİ ŞARKI

• Hadise - Stir Me Up

Bence iyi gider Eurovision'a
  • kesinlikle ingilizce olmalı
    insan bişe dinlerken anlamalı
    tüm dünya dinlediğine göre
    tüm dünya anlamalı
    kimi şarkılar var evet hangi dilde dinlersen dinle sende yarattığı etki aynı ama bu şarkılar hep slow sarkılar oluyor nedense
    slow bir sarkıyla eurovision bizde hayal

mesela ahdise stir me up ile girseydi olaya iyi bir derece alırdık kesin
    iyi bide dans gösterisi yapardık

tüm dünya bizi konuşurdu o zaman
  • Madem amaç Türkiye yi temsil etmek;bence Türkçe şarkı söylenmeli...Ama rimi rimi rey gibi saçma hatta diyecek kelime bulamadığım iğrençlikte şarkı ile katılırsak olmaz tabi bu

Bence güzel bir karadeniz müziği ve arkada anadolu ateşi gibi iyi bir dans grubu dans etmesi hoş olabilir.........Yaa müzikten anlayanlar daha iyi bilir işte bu işleri...Ama biraz dikkat etmek lazım bazı şeylere...Dikkat ettiyseniz 1. 2. 3. olanların müziklerinde Türk kültürünü sezebilirsiniz..Demekki aslında bizde çok güzel şeyler var.Çok güzel şarkılar ortaya koyabiliriz......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.