Şimdi Ara

Eurovision 2007 Türkiye Oylaması Hakkında & TRT AYIBI...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar son yıllarda siyasi çıkarlara göre oy verilen Dünya'nın en büyük müzik yarışması Eurovision da beni meraka uyandıran bir durum olmuştur

http://www.eurovision.tv/addons/scoreboards/2007/semifinal.html

http://www.eurovision.tv/addons/scoreboards/2007/final.html

Final oylamaları verilirken Türkiyeden resmen dumura uğradım..
    Çünkü devamlı ülkemizi karalayan,yıkmaya çalışan,olmayan soykırımı,ada sorunsalı ve Avrupa Birliği yolunda hep sorunlar çıkaran Ermenistan ve Yunanistana gerçekten iyi puanlar gitti.Hatta 12 puan Ermenistana gitti.

Birde en çok can sıkıcı durum ise yıllardır askeri,maddi vs.. yardım ettiğimiz balkan ülkeleride bir güzel Ermenistan'a ve Yunanistan'a oy verdi..
    Anlayacağınız bize dost gibi gözükenler aslında başka kişilerle iş birliği içerisinde..

Aramızdan benim gibi oylamaya katılan arkadaşlar vardır.Acaba neden Ermenistan'a ve Yunanistan'a oy verdiniz?
    Müzik,görsellik,komşuluk,yada olmayan dostluğa mı?

Yada bu oylar verilirken Hrant Dink ve sonrasında açılan pankartlar etkili oldumu?

Bu soruları soruyorum çünkü bir ara Ermenistanla aramızda ki puan farkı çok azdı ve onlara verdiğimiz 12 puan belkide ilerki puanlamalarda önümüze geçmelerine ve ülkelerinde "Enayi Türkler bize 12 puan verdi bizde onları altımıza aldık" şeklindeki bir yaklaşım olacaktı.

Yunanistan ve Ermenistan birbirine kaç puan vermiş bir bakarmısınız..Belkide onlar olan dostluklarına vermişlerdir..
    Şunuda iyi görmenizi isterim arkadaşlar Dünya üzerinde Türkiye gerçekten pek sevilmiyor.
    Gurbetçi vatandaşlarımız sayesinde puan geliyor devamlı bize.Bazı Kuzey ülkelerindende reklamlarımız sayesinde geldi..
    Halbu ki Kuzey ülkelerinde de Güneydoğu bölgemizden yerleşmiş vatandaşlarımız var ama onlar pek destek vermedi anlaşılan..

Bu arada bu oylamalarda hepimize internet kullanıcıs olarakta iş düşüyor.Hepimizin yurtdışından arkadaşları var.Mesela ben İsveçte ki İsveçli arkadaşlarımı biraz olsun tetikledim.Aynı şekilde İngilterede ki leride..Bende onlara oy gönderdim..
    Emin olun dünya bu metodu kullanıyor.

Tekrar Kenan Doğuluyu kutluyor.Ülkemizi gelecek senelerde daha iyi yerlerde görmeyi umut ediyorum..

Not:Duyarlı arkadaşlarımızında Şikayetvar.com'a girerek TRT yi benim gibi şikayet etmelerini rica ediyorum.Biz Eurovision'nun tamamını izlemek için TV başına geçmiştik.Kenan ve diğer yarışmacıları izlemek için değil.Apocalyptica ve diğer Finlandiya'nın düzenlediği gösterilerde reklam veren bir TRT İSTEMİYORUM!

*Bu başlığımda kimseyi verdiği oydan dolayı yargılamak,ülkeler arası kardeşliği bozmak gibi bir niyetim yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geekking -- 13 Mayıs 2007; 10:16:40 >

• Evet o 12 puan nasıl Ermenistan'a gitti anlamıyorum

İngiltere, Almanya gibi Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye oylar geliyor ==> Orada Türkler çok.

Kıbrıs Yunanistan'a 12 puan veriyor ==> Nedeni belli...

Her ülke komşusuna (Ermenistan/Yunanistan'dan Türkiye'ye hariç) çok puan veriyor. Ama nedense Norveç ve İsvenç gibi Kuzey Avrupa ülkelerinden Finlandiya'ya çok az puan geldi.

Türkiye'den Rusya'ya bol puan gitti ==> Artık şarkı mı çok güzel, yoksa Türk erkeklerinin abazalığı mıdır bilemeyeceğim. Hatta Türkiye'yi geçtim birçok ülke... Bana göre şov da şarkı da çok abartılacak kadar değildi.

Uzaylı travestilerin temsil ettiği Ukranya ile lezbiyen feministlerin temsil ettiği Sırbistan nasıl ilk 2'ye ulaştı anlamıyorum. Bence ikisi de berbat/trajikomikti. Finlandiya da Türkiye de hepsinden kat kat güzeldi

Finlandiya'ya seve seve oy attım ama kontörler boşa gitti...

--------------------------

Ek olarak, sahne performansları bittikten sonra oylamaya kadar bir ara verilmiş ve bu arada sahneye Apocalyptica çıkmıştı. Ancak TRT bunu göstermek yerine reklam koymuş.

Ben Apocalyptica'yı izledim çünkü yarışmayı bilgisayardan Octoshape ESCTV eklentisiyle izlemek zorunda kalmıştım. Süper bir gösteriydi. Apocalyptica'nın yeni albümünden şarkılar. Tuttum valla

--------------------------

Bu arada ben de Kenan Doğulu'yu kutluyorum. Şarkımız güzeldi gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Mayıs 2007; 10:26:55 >

• gerçekten büyük ülkeler bize 12 puan verdi HOLLANDA , FRANSA,İNGİLTERE ve en şaşırtıcı sonuç ALMANYA

LİTVANYA da verdi sanırım neyse diğer ülkeler hep siyasi amaçlarla kendi komşularında verdi

ama biz ne yaptık .....

lanet olası ermenistana verdik resmen şöle demişlerdir....

"Enayi Türkler bize 12 puan verdi bizde onları altımıza aldık"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 13 Mayıs 2007; 10:39:08 >

• Arkadaşlar Türkiye'de yaşayan mühim sayıda Ermeni var.Oyları elbette Türkler değil onlar verdi.Hrant Dink öldüğünde "Hepimiz Ermeni'yiz" diye bağıranların Trük olduğunu zannetmiyordunuz değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eternalist

Arkadaşlar Türkiye'de yaşayan mühim sayıda Ermeni var.Oyları elbette Türkler değil onlar verdi.Hrant Dink öldüğünde "Hepimiz Ermeni'yiz" diye bağıranların Trük olduğunu zannetmiyordunuz değil mi ?

+1
  • Merak etmeyin ülkemizdeki ermeniler yollamıştır o puanları. Gerçek Türk'ün böyle birşey yapacağına inanmıyorum.
  • evet ermeniler yollamıştır TÜRKler deil (katıılıyorum tugy )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bravo Ermenilere oy verenlere. Ne amaçla verildiği belli çünü. Adamlar bizi dünyaya soykırımcı ilan ettiler ne diye veriyorsunuz bunlara oy? Hem de 12 puan ya
  • HEPİMİZ ERMENİYMİŞİZ GERÇEKTEN (ACINASI BİR DURUM ) BANA KALIRSA BU TAM BİR YALAKALIK OLDU
  • BNM BURDA NE İŞİM VAR BİLMOM AMA fransada bize 12 puan verdi ama
  • Rumların Yunanistan'a verdiği puanları hayretlerle karşıladı spiker. Neden o kadar şaşırdı anlamadım :?
  • Birde benim aklımda Malta kaldı,ilk 7 de çıkmadık sevindik 8,10 yada 12 diye birde baktık hava .
  • YA BAKIN BEN SİZE OLAYI ÖZETLİM İSTERSENİZ.TÜRKİYEDE O KADAR FAZLA ERMENİ YOK.MADEMKİ VAR DİYELİM AKDENİZ BÖLGESİNDE O KADARDA ALMAN VE RUS YASIYOR.ONLARIN SAYISI EERMENILERIN 4-5 KATI VE ONLARDA ELBETTE ÜLKELRINE OY VERDIKLERINI DUSUNURSEK ERMENISTANIN BIZDEN 12 PUAN ALMASI IMKANSIZ.DEMEKKI BIZIM KENDI VATANDASLARIMIZDA FAZLASIYLA OY VERMIS.CUNKU BEN ISTERSE 100 TANE ERMENI OLDURULSUN.MITING VE BENZERI KINAMA GIBI FAALIYETLERE GITMEM.HEM GITSEM BILE SADECE BI ALKIS YAPARIM O KADAR.AMA ORAYA GIDEN VATANDASLARIMIZIN COGU !!HEPIMIZ ERMENIYIZ!! DIYE YUREKTEN BAGIRIYORLDI VE NEREDEYSE AGLICAKLARDI.O MITINGE GIDENLERIN EN AZ BI %10'U OY VERMISTIR.EN ACI YANI ASLINDA O DEGIL.ORTALAMA HERGUN BIR ASKERIMIZ ŞEHİT OLUYOR VE SADECE CENAZELERINE 2-3 BIN KISI KATILIP PKKYA LANET YAGDIRIYORUZ.HANGI KURULUS HRANT DİNK VEYA CUMHURIYET MITINGLERI GIBI 300 - 400 BIN KIŞİ TOPLAYIP TA ''HEPIMIZ MEHMETÇIĞİZ, HEPİMİZ TÜRKÜZ'' DİYE MİTİNG DÜZENLEDİ VEYA BÖYLE BİŞE YAPTI.BAZI ARKADASLARIMIN YAZILARINADA KATILIYORUM.TÜRKİYE ASLINDA O KADARDA SEVİLMİYOR DÜNYADA.BİZE 5- 6 ÜLKEDEN GELEN O 12 PUANLAR BİZİM ORDAKİ VATANDAŞLARIMIZDAN GELMİŞTİR.HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.MESELA BEN GURBETÇİLERİN KATILDIGI VE SOHBET ETTIGI SITELERDE ONLARI BU KONU UZERINDE COK UYARDIM.ORADA GERCEKTEN TÜRK BENLİĞİNİ KORUYAN İNSANLAR BU KONULARDA COK DUYARLI.MESELA BAZI ARKADASLARIM SASIRMISLAR INGILTERE VE FRANSADAN GELEN 12 PUAN ICIN AMA O ULKELERDE CIDDI BIR TURK AZINLIK VAR.BIDE OYLAMA SISTEMINDE BIR NUMARADAN EN FAZLA 2 OY KULLANABILIYORSUNUZ.YANI KIMSE GELIPPTE AYNI HATTAN 10 - 15 DEFA OY ATAMIYOR.AMA ARTIK EUROVİSONDA ŞARKI OYLARI ENFAZLA %30 ETKILIYOR.DIGER %70INI SIYASET OLUSTURUYOR.SIRBISTANIN O KDAR FAZLA OY ALMASININ SIYASI YANINDAN COK AVRUPADA ILK DEFA KATILDIKLARI ICIN MUHTESEM BIR REKLAMI YAPILDI.ONUNDA ETKISI FAZLA.BIDE DIKKATINIZI CEKTIYSE SON 10'U BAZI DEVLETLER HARIC AVRUPANIN EN GUCLU DEVLETLERI OLUSTURUYORDU.INGILTERE VE FRANSA HER SENE SON SIRALRDA YER ALIYOR.UMARIM HALKIMIZ BU KONULARDA BIRAZ DUYARLI OLUR.ERMENISTANDAN BIZE ONCEKI SENELERDEDE PUAN GELMEMESINE RAGMEN ARTIK BIZIM DE ONLARA KARSI BU IYI TUTUMU BIRAZ AZALTMAMIZ LAZIM.KIMSE ''AAA BAK TÜRKLER BU ERMENILERE 12 PUAN VERDI BIZDE BU SOYKIRIMI KABUL ETMEYELIM VEYA SOZDE SOYKIRIM UZERINE TURKIYE LEHINE HICBIR KATKISI OLMAZ!!! BIRAZ DAHA DUYARLI OLALIM..

• finlandiyaya yazık oldu.

ayrıca birinci ile ikinciye bakarsak rusya onlardan bin kat iyiydi.
  • Şarkı çok çok güzel olsaydı oy verirdim Ermenistan'a. Ama değildi vermedim. Politikmiş falan hiç anlamam. Ben sadece güzel şarkıya oy veririm.

Genelde önceki yıllarda İngiltere ve İskandinav-Nordik ülkelerinden bize hiç puan gelmezdi. Gelse de az gelirdi. (2-3 gibi.) Haa orda Türkler yok mu? Var tabii ama çok az. Diğer iyi puan gelen yerlerle kıyaslanamaz bile.
    Ama bu sene İngiltere'den 12 geldi. Dansçılarımızın 3'ü ingiliz idi, belki ondandır. Ama bütün kuzey ülkelerinden geldi.
    Danimarka'dan 10, İsveç ve Norveç'ten 7, Finlandiya'dan 4 ve İzlanda'dan 3 geldi.
    Baltık ülkelerinin üçü de puan vermedi. Onlar genelde de hiç vermiyor zaten. Hiç millet diaspora diye ağlamasın. Yabancılardan bahsediyorum. Bazı Türkler de diyor, yabancılar olmasa oy alamazdık diye. Tamam bizim diasporamız var ama hiç komşumuz yok. Olsa bile iyi geçindiğimiz komşumuz yok. Sanki yarışmadaki tek diasporaya sahip ülke biziz de.
    Bu yıl çok iyi puanlar aldık ve sadece diaspora sayesinde değil. Tam 23 ülkeden puan aldı Türkiye.

• Ben Ermenistan'a gönderdim oyumu nolmuş birşey mi var?

işi siyasi kalıplara oturtmayı nede güzel beceriyoruz değil mi? sizce tüm o soykırım iddalarına güzel bir cevap olmadımı? Biz insanlık yapıyoruz onlar gibi hayvani soykırımlar değil.Ve şarkılarıda fena değildi hakedene hakkını vermek lazım.Suç Ermenilerde değil onları bu hale getiren Petrol açı Avrupa ve Amerika'da
  • quote:

Türkiye'den Rusya'ya bol puan gitti

Güzeldi şarkı canım o kadar kötü değil (Ukrayna ve Sırbistan'dan iyi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oTaKuRoN -- 13 Mayıs 2007; 17:27:51 >
  • ben beyaz rusya ve yunanistana oy verdim
    ya ermanistan oy gitmesi normal görüyorum çünkü sorf bunun için kontörler alıo adamlar fazlalıkla alakası yok
    bide yunanistana niye oy vermicekmişiz anlamadım onların verdiği oya göremi oy kullanıcam yoksa müzik zevkime göremi yapmayın yunanistanın şarkısı hem hareketli hemde tüek müziklerine çok benziyor o yüzden oyumu yunanisatana werdim
  • arkadaşlar hazır kuzey,iskandinav ülkeleri ile ilişkilerimiz iyiyken (en azından aldığımız puanlara bakarsak)bunu iyi değerlendirip ekonomi ve sanayi yönünden ilişkilerimizi geliştirelim,nokia telefonlar daha ucuza gelsin
  • YA BEYLER BAKIN SİZ HALA ANLAMADINIZ DURUMU.BİZ GİDİPTE İŞTE ONLAR ERMENİ ONLARA VERMEYELİM.İŞTE ONLAR SIPR O KDAR ADAMI KATLETTİLER OY VERMEYELİM DEMİYORUZ AMA EUROVİSİONDA OYLAR SİYASİ OLMUS DURUMDA VE ONA BAKILIRSA BİZİM ŞARKIMIZDA COK GUZELDI AMA ERMENISTANDAN OY BILE GELMEDI.BAZILARINIZ BENDE ERMENISTANA OY VERDIM DIYOR.BIZ SEN TURKSUN NASIL OY VERIRSIN DEMIYORUZAMA ISI SIYASI KALIBA DOKEN ONLAR.BIZI DUNYADA ASAGILAYANDA ONLAR VE INANIN BIZIM DISIMIZDA HIC KIMSE ''AAA BAK TURKLER ERMENISTANA 12 PUAN VERDI BUNLAR GERCEKTENDE INSANLIK ADINA IYI BIR CEVAP VERDI '' GIBI BIR CUMLEYI KIMSE AKLINA GETIRMEZ USTUNE ''BU TÜRKLER HARBIDENDE ENAYI AVRUPADAKI ULKELERIN COGU SOYKIRIMI KABUL ETTI DIGERLERIDE KABUL ETMEK ICIN SIRADA BEKLIYOR.BUNLAR HALA IYLIK PESINDE'' DERLER.MERAK ETMEYIN.ARJANTIN BILE KABUL ETTI.ALMANYADA KABUL ETMEYE HAZIRLANIYOR.ONUN ICIN ARTIK IYILIK YAPACAK BIR DURUM YOK.ARTIK GERCEKLERI ANLAYIN..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.