Şimdi Ara

Eurorepar Motor Yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Stellantis grubu araçlarda bildiğiniz gibi triger kayışı problemlerine karşı Total htc yağ kullanılması gerekiyor. Eurorepar servislerde (Stellantis grubu markası olmasına rağmen) Eurorepar motor yağı kullanılıyor (hattal bazı yetkili servislerin bile bu yağ ile bakım yaptığını duyuyoruz).

Bu yağın üreticisi kim onu merak ettim ben, Total yağ alıp üzerine isim mi yapıştırıyorlar gibi. Ararken Mobil tarafından üretildiğine dair bir bilgi buldum gibi ancak emin olamadım. Daha önce kullanan ya da gören var mı diye merak ettim. Çünkü üretici Total ise sıkıntı yok ama değilse kendim almayı deneyeceğim. Piyasada sahte yağ olayı da olduğu için ama çok uğraşmak da istemiyorum açıkçası. Teşekkürler.

Mühendisler mal, servis ve kullanma kılavuzlarını yazanlar geri zekalı ama bunlar akıllı.

Yetkili, sözde yetkili özel vesaire hepsi aynı. Nasıl bir para var bu yağ işinde ne kadar ucuza alıyorlarda böyle yapıyorlar anlamak mümkün değil.

Üreticinin dediğinden başka yağ koymayın hocam.

• Bunların üç kuruş kar edeceğiz diye mecbur kalsak koymayacağımız arabayı çekiciyle yollayacağımız yağları yepyeni arabalara doldurmalarından bıktım.

Mühendisler mal, servis ve kullanma kılavuzlarını yazanlar geri zekalı ama bunlar akıllı.

Yetkili, sözde yetkili özel vesaire hepsi aynı. Nasıl bir para var bu yağ işinde ne kadar ucuza alıyorlarda böyle yapıyorlar anlamak mümkün değil.

Üreticinin dediğinden başka yağ koymayın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 18 Şubat 2025; 18:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğiniz şekilde resmi olarak, Peugeot Türkiye resmi paylaşımlarında da orjinal Total yağın yanında Eurorepar ürünleri de yer alıyor hocam ama yine de yağ konusunda orjinalden şaşmamak lazım üreticinin ilk sıraya koyduğu yağlar dışında. Total Quartz Ineo olması lazım o da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Şubat 2025; 19:59:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Yağ olarak ben de 5 30 total ineo ecs kullanıyorum. Ama son bakımda z rot, ön fren balataları ve disklerini eurorepar taktırdım ve memnun kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunlar büyük ihtimal İnsignia A / B , Astra J / K gibi PSA ile alakası olmayan araçlara da Eurorepar koyuyorlar

texaco havoline motor yağı
    18 yıl önce açıldı
    Motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cricet C kullanıcısına yanıt

valla balatadan diske kadar her haltı eurorepar takmaya başlayınca huylandım

ön disk ilk kez GM harici takılmıştı 30 bin de bitti

aynı serviste 9-10 yıldır kaydım var , orjinal disk 1 kez bile bitmedi o km de

Güvenmek mümkün değil ama çare de bırakmıyorlar

Lukoil üretir de GM in standardı başkadır , Eurorepar ın standardı başkadır

Şahsen ben ona da güvenemem de yapacakta fazla bir şey kalmıyor , hakim olduğum bir konu değil

• GM de Eurorepar da yağ üreticisi değil, fason üretim yaptırırlar. Standardı GM belirliyor ama onay alan bir sürü yağ üreticisi var. Servislerin uygun yağı kullanıp kullanmadığı soru işareti tabiki, euroreparın da farklı farklı yağları var. En temizi yağı kendin alıp bakım yaptırmak.

GM netice de Opel’in sahibi firmaydı , kendi araçları için onların fason ürettirdiği yağ ile , stellantisin fason ürettirdiği yağ aynı üreticiden çıksa bile arasında fark olabilir. Farklı sektörler de bu mümkün olabiliyor. Madeni yağ ürünün de , etiketin de şu şu yazıyor ise farklı firmalar ürettirmiş olsa da aynıdır veya farklıdır diyecek kadar o konuya hakim değilim söylediğim gibi
    Ben açıkçası en azından bizim araçlar özelinde stellantise çok güvenemiyorum , bu yüzden üretici lukoil olsa bile şüphe duyulabilir

Netice de GM balata ve disk de üretmeyebiliyor
    Fason ürettirip GM logosu bastırabiliyor
    Ama bugüne kadar 1 kez bile orijinal disk de sorun yaşamadım ve uzun km ler giderdi
    1 kez ve ilk kez eurorepar disk takıldı ve sonuç hüsran
    Opel de yedek parça konusunda gerçekten olabilecek en nazlı araçlardan , dikkat etmekte fayda var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cricet C kullanıcısına yanıt

Ben de Total yağımı alayım elimde gideyim diyorum ama bu sefer de korsan yağ riski korkutuyor. Anlama şansımız da yok ki.

• Yağı bilmem de , geçenlerde eurorepar marka v kayış seti aldım. Aracın üzerinde ki yıpranınca kendim değiştiririm, kenarda dursun dedim. Alt tarafı v kayışı , orjinaline 2 katı para vermeye gerek yok dedim.

Gergisi ina marka , kayışı contitech marka çıktı.

Sanırım sadece isim olarak eurorepar kullanıyor. İçeriğini büyük firmalar üretiyorlar diye düşünüyorum.

Distribütörden veya güvenilir sitelerden alırsan sıkıntı olmaz.

Orjinal parçaları da farklı farklı firmalar üretiyor ama aynı firma farklı kalitede üretebilir. Eurorepar kötü değildir ama orjinali gibi olmaz.

Yok be hocam, ben buna pek ihtimal vermiyorum. Tamamen sallıyorum şimdi.

Konu PSA olduğundan PSA diyelim şimdilik.

Adamlar yıllık (sallıyorum) 100.000 bin adet araç üreteceğiz, bana X parçadan üret desinler.

Ben zannetmiyorum ki , firmanın 100.000 bin adet kaliteli üretimin yanında , yedek parça için kalıplarını sök, yeni kalıp hazırla (ki bunun fiyatını bilseniz aklınız kaçar) , onu üretime koy, malzeme metalurjini değiştir, ordan kıs, burdan kıs diyip 20.000 adet de yedek parça üretsin.

Ayrıca her orjinal denilen parça, mükemmel midir?

Alternatif çalışan bir firma orjinalinde olan parça hatalarını görüp , onu değiştirip daha kaliteli mi bir parça piyasaya sunamaz mı?

(Rakamlara takılamayın) Orjinal orjinal diye 1000 liraya satılan hava filtresi, 600 liraya satılan Mann hava filtresinden ne kadar daha kaliteli olabilir?

Hocam kalıp değiştirse daha pahalı olur tabi ki ancak çoklu üretimden çıkan parçalarda 1. kalite standartları sağlamayanları aynı marka citroene değil eurorepar a veriyor olabilir.

Total direkt kendi satsa zaten hiç düşünmeyeceğim bile :D Total istasyona hiç girmedim gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equexks -- 21 Şubat 2025; 15:24:15 >

Daha önce de yazdığım gibi uygun yağı sadece total üretmiyor. Örneğin mobil1'in de uygun yağı var. Mobilin resmi distribütörü internetten satış yapıyor.

total istasyonu bile total yağ satmıyor böyle bir enayi durum...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.