Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cb olarak Himulation cb'yi secmis olabilir misimiz acaba hocam himulation wari actiysaniz toprak alamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GenkaNuank

Cb olarak Himulation cb'yi secmis olabilir misimiz acaba hocam himulation wari actiysaniz toprak alamazsınız

Aynen eyvallah.
  • Yeni oyuna başladım bu sefer Tunus olarak oynuyorum. Sonrasında bölgeleri alıp Endülüs'ü kurdum ama anlamadığım bi kısım var topraklarla ilgili.

Tunus olarak oynarken başkent doğal olarak Afrikadaydı ve İspanya'dan ele geçirdiğim bölgeler deniz aşırı bölge olarak geçtiğinden otonomi %75ten aşağı düşmüyor. Şimdi ise Endülüs olunca başkent İspanya bölgesine taşındı bu sefer de Afrikadaki tüm topraklar için deniz aşırı diyor ve otonomi %75 oldu hepsi için. Cebelitarık boğaz olarak görünmüyor mu oyunda neden arada okyanus varmış gibi etki oluyor? Osmanlı ile oynarken yanlış hatırlamıyorsam İspanyadan aldığım topraklar böyle görünmüyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Yeni oyuna başladım bu sefer Tunus olarak oynuyorum. Sonrasında bölgeleri alıp Endülüs'ü kurdum ama anlamadığım bi kısım var topraklarla ilgili.

Tunus olarak oynarken başkent doğal olarak Afrikadaydı ve İspanya'dan ele geçirdiğim bölgeler deniz aşırı bölge olarak geçtiğinden otonomi %75ten aşağı düşmüyor. Şimdi ise Endülüs olunca başkent İspanya bölgesine taşındı bu sefer de Afrikadaki tüm topraklar için deniz aşırı diyor ve otonomi %75 oldu hepsi için. Cebelitarık boğaz olarak görünmüyor mu oyunda neden arada okyanus varmış gibi etki oluyor? Osmanlı ile oynarken yanlış hatırlamıyorsam İspanyadan aldığım topraklar böyle görünmüyordu

Osmanlinin baskenti Avrupa'da olduğu için oyle bir sey olmuyor. Eger %75 otonomiden kurtulmak istiyorsaniz guncellemeniz gerekiyor

• Oyunda yeniyim daha oyunu tam olarak çözebilmiş değilim.Şimdi bir kaç sorum olacak ticaretle ilgili.
    Oyunda osmanlıyla oynuyorum 2 tane tüccarım var.Biri aleppeda biri iskenderiyede.
    1)Bu tüccarlardan birini constantinapole çekmemin bir getirisi olur mu?
    2)Tüccarımın olmadığı bir bölgeye ticaret gemisi yollamamın bir getirisi olur mu ya da yollanabiliyor mu?
    3)Constantinapole bölgesi benim toprağım olduğu için oradan ticaret geliri otomatik olarak kazanıyor muyum?
    4)Siz olsanız bu 2 tücccarı nasıl kullanırsınız?
    5)Bir de transfer trade ile collect trade olayı kafamı karıştırıyor.Tam anlayamadım o işi.Hangisi daha karlı olur?

Bu oyuna yeni başladığım için soruyorum bu soruları. Belki çok saçma ve komik şeyler sormuş olabilirim.Kusura bakmayın.
  • wasper54 kullanıcısına yanıt
    2 tane trade center olduğunu düşün. aleppo ve constantineapole. 2 sinde de tüccarın var. alleppo 5 birim değerinde digeri 10 birim. Ticaret akımı denen olay ile getirilen mallar ticaret merkezinde durmuyor. sürekli taşınıyor. seninde yerleştirdiğin merchant a göre gelir toplama yada başka bir merkeze malların taşınmasını sağlıyorsun. örnekten gidersek. 2 merchant bu 2 merkezde olsun.

aleppo dakini tranfer dersen mallarını ticaret akımına göre seçtiğin merkeze taşır. yani 5 birimlik gelirin 2 si constantinapole gelirken 3 birim başka türlü değerlendirilir. collect yaptığın merchant ise yine trade power'ına göre gelir toplar. transfer etmez. mapten trade nodes ı açarsan rahat anlarsın. yapacağın ligthship ler ile veya toprak alarak trade power ını arttırırsın

• Atama tekrar saygı duydum. Koalisyon güçleri gelişmemi çekemeyerek savaş açtı şuan patates kızartması gibi yiyorlar beni
  • wasper54 kullanıcısına yanıt
    Constantin senin olduğu için otomatik collect edersin geliri fakat trade powerın oranında olur. Tüccar koyarsan 5 yada 10 tam hatırlamıyorum trade powerın artar. Trade powerının olmadığı yerlerde collcet yada transfer yapman pek mantıklı değil burdada lightshipler yardımına yetişiyor. Lightship kullanarak trade powerının düşük olduğu noktalarda tp ni arttırabilirsin.

• AI Osmanlıyı neden hala kullanamıyor adamlar mantıklı fetih yapsınlar diye oğuz kültüründen arap kültürüne bile geçirdi oysa :/

• arkadaşlar şu konuda en son ne yazılmış atabilecek var mı?

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/801368
  • Arkadaşlar Floransa'yı yönetiyorum. Şuanda Tunus'a haçlı ilan edilmiş ama ben nasıl bu haçlıya katılacağım?
  • Declare war dan casus belli olarak crusade i seç. Papa haçlı seferi çağrısı yapınca casus belli gelir otomatikman savaşa girmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahtsızpistole

Declare war dan casus belli olarak crusade i seç. Papa haçlı seferi çağrısı yapınca casus belli gelir otomatikman savaşa girmezsin.

Ben savaşa girmek istiyorum. Mesela şimdi bir devleti aforoz ettiler ama savaş açmaya kalkınca hiçbir sebep görünmüyor.
  • Prussia ile uçuşlardayız
    Kral ölene kadar %25 ucuz teknoloji + idea. / 23 yaşında daha
    Yanında da birkaç teknoloji ucuzlaştırıcı bonus daha

Idea açmak 260 puan.
    Gel de oynama arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaktans -- 29 Ocak 2017; 9:13:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhax

arkadaşlar şu konuda en son ne yazılmış atabilecek var mı?

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/801368

Harita görünümünü orta çağ parşömeni gibi gösteren bir mod yapıyormuş.

Hello,

So this mod will make map look like its on medieval parchment.

I will probably make this mod ironman compatible as i found alternative way to make map look good while retaining ironman compatibility

I decided to make this map look like map on medieval parchment. ETA is unknown.

Son mesaj'da "can you update it to 1.19?" şeklinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Arkadaşlar Floransa'yı yönetiyorum. Şuanda Tunus'a haçlı ilan edilmiş ama ben nasıl bu haçlıya katılacağım?

Toplu olarak gerçekleştirilen bir haçlı seferi yok. O sadece sana savaş casus belli'si veriyor.
    Ordu morali vs bonuslar veriyor savaş açarsan.

2 soruna gelirsek devletin aforoz edildiğinden emin misin hocam? Aforoz edilen ülkenin kralının ismi kırmızı renkle yazar.

Ayrıca şu iki forumu da öneririm.

http://paradoxfan.com/
    https://forum.strategyturk.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

quote:

Arkadaşlar Floransa'yı yönetiyorum. Şuanda Tunus'a haçlı ilan edilmiş ama ben nasıl bu haçlıya katılacağım?

Toplu olarak gerçekleştirilen bir haçlı seferi yok. O sadece sana savaş casus belli'si veriyor.
    Ordu morali vs bonuslar veriyor savaş açarsan.

2 soruna gelirsek devletin aforoz edildiğinden emin misin hocam? Aforoz edilen ülkenin kralının ismi kırmızı renkle yazar.

Ayrıca şu iki forumu da öneririm.

http://paradoxfan.com/
    https://forum.strategyturk.com/

Teşekkürler, aforoz edildiği için savaş açıldı... strategyturk'ü takip etmeye çalışıyorum.

• Nasıl para kazanabilirim bu oyunda? OSmanlı ile beylikleri aldım çok uzun sürede yalnız savaş zamanı müthiş borçlandım daha sonrasında da aldığım borcu başka bir borcu kapatmak için kullanmaya başladım aldığım para faizi kapatmaya anca yetiyor kısır döngüye girdi oyun. Ticaret noktalarına tacir gönderdim ama en fazla 5 ducat geliyor. Kale ve ordu bakım masraflarını düşürdüm enflasyon düşürdüm ama yok -10 ducatta kaldı gelir sürekli zarar ediyorum bir şey yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Nasıl para kazanabilirim bu oyunda? OSmanlı ile beylikleri aldım çok uzun sürede yalnız savaş zamanı müthiş borçlandım daha sonrasında da aldığım borcu başka bir borcu kapatmak için kullanmaya başladım aldığım para faizi kapatmaya anca yetiyor kısır döngüye girdi oyun. Ticaret noktalarına tacir gönderdim ama en fazla 5 ducat geliyor. Kale ve ordu bakım masraflarını düşürdüm enflasyon düşürdüm ama yok -10 ducatta kaldı gelir sürekli zarar ediyorum bir şey yapamıyorum.

İstanbul'a kesinlikle bir tane adam yolla oradan iyi para geliyor, fetih yaptığın için bir sürü kalen var ben onları da kapatıyorum baya tasarruf oluyor, enflasyonu 0'a indir biraz yatırım yap, savaş zamanı savaş vergisi koyabilirsin böylelikle zarar etmezsin yada zararın çok az olur. Fikir grubundan ekonimiyi seçebilirsin. Bunlar benim bildiklerim 80 saat oldu ama anca bu kadar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Nasıl para kazanabilirim bu oyunda? OSmanlı ile beylikleri aldım çok uzun sürede yalnız savaş zamanı müthiş borçlandım daha sonrasında da aldığım borcu başka bir borcu kapatmak için kullanmaya başladım aldığım para faizi kapatmaya anca yetiyor kısır döngüye girdi oyun. Ticaret noktalarına tacir gönderdim ama en fazla 5 ducat geliyor. Kale ve ordu bakım masraflarını düşürdüm enflasyon düşürdüm ama yok -10 ducatta kaldı gelir sürekli zarar ediyorum bir şey yapamıyorum.

İstanbul'a kesinlikle bir tane adam yolla oradan iyi para geliyor, fetih yaptığın için bir sürü kalen var ben onları da kapatıyorum baya tasarruf oluyor, enflasyonu 0'a indir biraz yatırım yap, savaş zamanı savaş vergisi koyabilirsin böylelikle zarar etmezsin yada zararın çok az olur. Fikir grubundan ekonimiyi seçebilirsin. Bunlar benim bildiklerim 80 saat oldu ama anca bu kadar

Ben ilk kez dün gece 5 saat kadar oynadım ilk oyunum fena değildi 1453 sonlarına kadar Bizans benimdi hatta Sırbistandan da toprak aldım müttefik olup Bizansın yanında girmişlerdi. Sonra baktım haçlılar hücum etti on devlet birden girdi darmadağın olup kapattım. Diğer oyunda da bu borç olayı oldu işte faizi bile kapatamaz oldum. Teşekkür ederim bu arada savaş vergisinden haberim yoktu.

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.