Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuna yardım eder misiniz gençler birde internette şöyle bir çözüm gördüm ama ingilizce bunu da çevirebilirseniz yeterli olacaktır sanırım

Today I ran into the problem of receiving a notification each month in game (normal mode, no console use) that I had lost the province/core "Any/All," and as such was losing 10 Prestige per month for... well, no damn reason whatsoever.
    So I went looking for a fix. Lots of people seemed to have started their game over, but frankly, I'm doing pretty damn well in my game and don't want to start over. I also didn't want to mess with re verifying a cache and simply assumed something had gone wrong with my save game data.
    So I changed my game save type to uncompressed and opened the save game file (it'll be in your documents for Windows users). If you don't change from compressed saves, it'll just be a bunch of gibberish. To find the information we need, search for the term "human=yes." That's you. Then scroll down to the sequence of province IDs you own and the list of cores you own. They'll be labeled something like "owned_provinces" and "owned_cores." This will simply be a list of the numerical IDs for your cores and provinces. If your problem is anything like mine, you'll see that your owned core and province lists both begin with "0 x x x," where x represents other numeric province/core IDs.
    Delete the 0 and remove the space between it and the next ID. There is no province/core 0. Save the changes and load your save (after, of course, creating a backup of the save game in question). You should be back to normal.
    Just thought I'd share. I haven't touched EU since EU1. It's good to be back in the saddle, but it was frustrating to run into this 3 days after getting back into it. I would wager that this is also a fix for anyone that's perhaps playing a little too much with the console. I mean, I do it, we all do it. Sometimes it's good to play God. But sometimes, maybe, God decides to take over province 0 without thinking, ya feel me?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem Bozkurt 02

Şuna yardım eder misiniz gençler birde internette şöyle bir çözüm gördüm ama ingilizce bunu da çevirebilirseniz yeterli olacaktır sanırım

Today I ran into the problem of receiving a notification each month in game (normal mode, no console use) that I had lost the province/core "Any/All," and as such was losing 10 Prestige per month for... well, no damn reason whatsoever.
    So I went looking for a fix. Lots of people seemed to have started their game over, but frankly, I'm doing pretty damn well in my game and don't want to start over. I also didn't want to mess with re verifying a cache and simply assumed something had gone wrong with my save game data.
    So I changed my game save type to uncompressed and opened the save game file (it'll be in your documents for Windows users). If you don't change from compressed saves, it'll just be a bunch of gibberish. To find the information we need, search for the term "human=yes." That's you. Then scroll down to the sequence of province IDs you own and the list of cores you own. They'll be labeled something like "owned_provinces" and "owned_cores." This will simply be a list of the numerical IDs for your cores and provinces. If your problem is anything like mine, you'll see that your owned core and province lists both begin with "0 x x x," where x represents other numeric province/core IDs.
    Delete the 0 and remove the space between it and the next ID. There is no province/core 0. Save the changes and load your save (after, of course, creating a backup of the save game in question). You should be back to normal.
    Just thought I'd share. I haven't touched EU since EU1. It's good to be back in the saddle, but it was frustrating to run into this 3 days after getting back into it. I would wager that this is also a fix for anyone that's perhaps playing a little too much with the console. I mean, I do it, we all do it. Sometimes it's good to play God. But sometimes, maybe, God decides to take over province 0 without thinking, ya feel me?

Haha çeviriler, en sevdiğim şeylerden biri

quote:

Bugün oyunda her ay "Any/All" province'ini/core'unu kaybettiğimi söyleyen bir uyarı problemiyle karşılaştım, ve her nasılsa hiçbir lanet sebep yokken ayda 10 prestij kaybettiriyordu.
    Bu yüzden çözüm aramaya koyuldum. Birçok insan oyununu baştan başlatmış gibi görünüyordu, ama açıkcası, oyunumda müthiş bir şekilde gidiyorum ve tekrardan başlamak istemiyorum. Ayrıca oyun önbelleğini doğrulamak ile de uğraşmak istemedim ve basitçe oyun kaydımla ilgili bir şeylerin yanlış olduğu kanısına vardım.
    Bundan dolayı oyun kaydımın tipini sıkıştırılmamış yaptım ve oyun kayıt dosyasını açtım (Windows kullanıcılarının Belgelerim'inde olacaktır). Eğer sıkıştırılmış kayıttan değiştirmediyseniz, sadece birsürü saçmalıktan oluşacaktır. Aradığımız bilgiyi bulmak için, "human=yes" terimini aratın. Bu sizsiniz. Sonrasında sahip olduğunuz province ID'lerin sırasına ve sahip olduğunuz core'ların listesine doğru aşağı kaydırınız. "owned_provinces" ve "owned_cores" gibi bir şekilde isimlendirilmişlerdir. Bunlar basitçe core'larınızın ve province'lerinizin sayısal ID'lerinin listesi olacaktır. Eğer probleminiz benimkine benzer ise, sahip olduğunuz core'larınızın ve province'lerinizin listesinin ikisininde x'lerin başka sayısal province/core ID'lerini belirttiği "0 x x x" ile başladığını göreceksiniz. 0'ı silin ve sonraki ID ile arasındaki boşluğu kaldırın. Oyunda province 0 ya da core 0 yok. Değişiklikleri kaydedin ve kaydınızdan devam edin (tabii ki bir sıkıntı çıkarsa diye yedeğini aldıktan sonra). Tekrar normale döneceksinizdir.
    Paylaşmak istediğim bir düşünce. EU 1'den beri hiç EU'ya dokunmamıştım. Tekrar dönmek çok güzel ama geri dönmüşken 3 gün boyunca bu problem ile uğraşmak çok sinir bozucuydu. Bahse girerim ki bu ayrıca oyunu belki konsolla biraz fazla oynayan kişiler içinde bir çözümdür. Demek istediğim, bende yapıyorum, hepimiz yapıyoruz. Bazen Tanrı'yı oynamak da güzeldir. Ama bazen, belki, Tanrı düşünmeden 0 province'ini almıştır, anlıyor musunuz beni?

• DaRKRaD D kullanıcısına yanıt

manasız oynamak eu3 oynamışlar için o kadar garip gelmese de benim için çok tuhaf olacak

edit:mana varmış,ilk atılan tweetteki ssde mana olmadığı için herkes mana gidiyo sandı,sonra düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voidian -- 14 Aralık 2016; 17:27:27 >
  • Arkadaşlar bu oyunu almak istiyorum daha önce hiç oynamadım sizce nereleri almam lazım bir sürü versiyon var ve türkçe yama son sürümde var mı?Sizce oyunu kolay çözer miyim?
  • BlackEagle03 kullanıcısına yanıt
    Steam Kış indirimlerini(22 Aralık 2016 - 8 Ocak 2017) beklemeni tavsiye ederim.

Satın almak ve oyunu öğrenmek için ParadoxFan ve StrategyTurk sitelerinden yardım alabilirsin.

Türkçe yama, son sürüme uyumlu ve %54'ü çevrildi. Buradan takip edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhanİpek -- 15 Aralık 2016; 17:9:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhanİpek

Satın almak ve oyunu öğrenmek için ParadoxFan ve StrategyTurk sitelerinden yardım alabilirsin.

Eyvallah hocam

• Arkadaşlar ele geçirdiğim yerlerde isyan çıkıyor bunu nasıl engellerim? Kötü bir hükümdar değilim.
  • Yeni ele geçirdiğin yerlerin otonomisini arttırmalısın. Tabi senin dininden değillerse buda yeterli olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lithium

Yeni ele geçirdiğin yerlerin otonomisini arttırmalısın. Tabi senin dininden değillerse buda yeterli olmayabilir.

Dini, kültürü değiştirdim ama hala istan ediyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ele geçirdiğin şehirlerde yanda otonomi değeri olması gerekiyor. O değer senin şehirden aldığın yararı gösterir. %0 ise maksimun faydayı elde edersin. Manasıda özerklik olarak çevrilebilir. Yeni aldığın şehirlere %25 özerklik verirsen -10 unrest değeri alır orası. Oda isyanı engellemeye yeterli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lithium

Ele geçirdiğin şehirlerde yanda otonomi değeri olması gerekiyor. O değer senin şehirden aldığın yararı gösterir. %0 ise maksimun faydayı elde edersin. Manasıda özerklik olarak çevrilebilir. Yeni aldığın şehirlere %25 özerklik verirsen -10 unrest değeri alır orası. Oda isyanı engellemeye yeterli olur.

O değer 100 olursa bağımsız mı oluyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır vergi ve manpower almıyorsun.
  • http://steamcommunity.com/id/aeschyli/

Daha detaylı sorularınız varsa steam üzerinden daha rahat bir şekilde cevaplayabilirim.

Ayrıca halen oynanmakta olan bir multiplayer oyunumuz var hepinizi bekleriz.

https://forum.strategyturk.com/konu-mp-eu4-multiplayer-aralik-2016
  • Osmanlıyla oynuyorum anadolu memlük arap yarım adası vs kopmle aldım 1800 lerdeyim ama ordu kapasitem 110 civarında bunu artırmanın bir yolu varmı rusya aldı başını gitti 170 k askere sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: selman159

Osmanlıyla oynuyorum anadolu memlük arap yarım adası vs kopmle aldım 1800 lerdeyim ama ordu kapasitem 110 civarında bunu artırmanın bir yolu varmı rusya aldı başını gitti 170 k askere sahip

Kışla kurmanız gerekiyor sanırım
  • selman159 kullanıcısına yanıt
    Kışla değilde o sırada land force limit arttıran bir yapı var ya ondan kuracaksın yada idealar dan land force arttıran quantity falan gidebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhanİpek

Hocam indirim başladı en iyi hangisi hangi paketi alayım
    139 tli lik paket 34 tl fln olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 22 Aralık 2016; 21:26:32 >

• rights of man %25 indirime girmiş(23,25 TL)

http://store.steampowered.com/app/486570/
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.