Şimdi Ara

eurodiesel-ultimate diesel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba 3 hafta önce hyundai accent admire crdi aldım bana opet ya da shell den eurodiesel almamı söylediler ama yakıt çok az kaldığı için PO ne gidip ultimate diesel aldım bunların farkı ne sorun olur mu?
    bir de 40 litre deposu var ilk aldığımda depoyu doldurdum ama 400km yaptım yakıt bitti bu sadece kullanım farkından mıdır yoksa başka nedeni de var mıdır?

• Bp ninki ultimate diesel, petrol ofisi ise pro dizel, aralarında ki fark tüpraş'tan aldıktan sonra ekledikleri katkı maddeleriyle oluşur herhalde.hangi istasyona gidersen git, euro dizel almak istediğini söyleyince anlıyorlar. zaten pompa tabancalarına dikkat edersen klasik dizelle euro dizel arasında renk ve tabanca farkı var.bir sorun olmaz.
    bu kadar çok yakmaması lazım.servisine danışman en iyisi.
  • sen direk TOTAL e git excellium eurodiesel al arabana sorunsuz kullan en kaliteli mazot şu anda total de.
  • CRDİ ler benim bildiğim çok yakıyo zaten.
  • ben çoğunlukla şehir içi kullandım ama 6.5-7 yakmasını bekliyodum.. siz genelde kaç bin devirde kullanırsınız? ilk 1000km 3000 devirde kullanmak gerekli diye devir biraz düşünce vites düşürüyorum bunun etkisi var galiba..
  • 3 silindirli crdi ler fabrika verisi olarak şehir içinde 7.2 L yakarlar.
  • benim bildiğim kadarıyla opet ve POnun ki hariç diğerleri ithal. BP ultimate adıyla biyerlerde üretiyor ve tüm avrupaya aynı mazotu veriyor, ha keza total de shell de aynı (ha burda ona bişey katıyorlardır onu bilemem). PO ve opet ise tüpraştan alıyor. Önceki sene çıkan yasayla artık toplam satışlarının belli oranını (%10 mu 20 mi ne) geçmemek şartıyla akaryakıt ithalatı yapabiliyor firmalar..

BP nin ki euroIv normunda ; total ve Shellinki euro3 normunda diye biliyorum ben. yani BP 50 shell ve total 350 kükürt içeriyor. PO ve opetinki de euro 4...

...diye biliyorum ben.

Arabaya aldığın yakıt az kükürtlü ise araba biraz fazla yakıyor (%3-5). Yine de en düşük kükürtlüyü kullanmaya devam !!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bir total bayiliğimiz var fakat gerçekten eurodiesel farklı. bazıları söylüyor hepside aynı diye. ama aynı değil normal mazot insan eline sürülünce hiç bir etki göstermiyor. fakat eurodiesel ellerimizimi çatlatıyor katkısı çok farklı. deterjan özelliğide var. ben kendi arabama eurodiesel kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaSaFeL

3 silindirli crdi ler fabrika verisi olarak şehir içinde 7.2 L yakarlar.

3 silindir olmasının başka dezavantajları var mı? biraz daha fazla ses yapıyor galiba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

CRDİ ler benim bildiğim çok yakıyo zaten.

hönk ohaaaaa o kadarda değildir herhal.benim getzde 7.2 lt yakıyo ama 45 lt 1 depo 650 km yapıyor.

eurodiesel olarak totali öneririm kesinlikle hem çok iyi hemde tek yeşil dizel.diğer firmalarda normal dizelde euro dieselde sarı renktedir bu yüzden ayırt edemezsin.

ve total in doco denilen kendi istasyonlarından almayı tercih et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyax

quote:

Orjinalden alıntı: MaSaFeL

3 silindirli crdi ler fabrika verisi olarak şehir içinde 7.2 L yakarlar.

3 silindir olmasının başka dezavantajları var mı? biraz daha fazla ses yapıyor galiba..

evet seslidir ama düşük hızlarda yüksek hızda bir ses duymuyorum benim getzde.

ayrıca ilk 1000 km de yüksek devir değil düşük devir kullanmalısın.sonrada yüksek devirle kullan aracını 3000 devirde yani.
  • Merhaba , ben Ocak ayı başında Toyota D4D aldım ve yakıt konusunda tedirginim Toyotanın tavsiye ettiği 6 firma var,ben total shell ve son olorakta PO dan aldım ama herkez bişeyler söylüyo...anlayamadım nereyi tercih ediceğimi..bu konuda bilgili olduğunuzu düşündümde ne tavsiye edersiniz son dönemde PO al filan diyolar ama..
  • eurodizel PO bir adım önde.

• quote:

Orjinalden alıntı: sos35

Merhaba , ben Ocak ayı başında Toyota D4D aldım ve yakıt konusunda tedirginim Toyotanın tavsiye ettiği 6 firma var,ben total shell ve son olorakta PO dan aldım ama herkez bişeyler söylüyo...anlayamadım nereyi tercih ediceğimi..bu konuda bilgili olduğunuzu düşündümde ne tavsiye edersiniz son dönemde PO al filan diyolar ama..

Otomobilini sıfır km.de aldığından dikiz aynasında hangi motorini kullanman gerektiğini belirten bir kart takılı olmalı. Hepsinden alabilirsin. Ama hep aynı markanın aynı istasyonundan alman daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.. Özellikle araç sirkülasyonu çok olan istasyonlardan almak daha mantıklı.
  • Evet bende o kartta yazılı olanları tercih ettim ama bazı yerlerde okuduğuma göre eurodizelplus ( PO ) daha fazla özellikli gibi ama sirkülasyonu fazla olan bi shell den almalı sanırım..zaten bonus kartada % 2 bonus veriyo vipower dizel tercih edeyim o zaman ne dersin
  • Arkadaşlar yerini tam hatırlamıyorum ancak sağlam bir kaynak olarak aklımda kalmış şu an Türkiyede kükürt oranı en düşük eurodiesel yakıt OPET'te diğer firmaların kükürt oranı 250 iken OPET'in kükürt oranı 50.Belki şu an başka firmalarında kükürt oranı 50 olan yakıtları çıkmıştır.Ancak opetinki ilk ve garanti.Belki bileniniz vardır şu anda FİAT ve FORD marka diesel araçlarla birlikte bir kart veriliyor eğer aracın bütün yakıtı OPET istasyonlarından alınırsa bu iki firma yakıttan dolayı meydana gelebilecek herhangi bir soruna karşı araçların motorlarına ÖMÜR BOYU garanti veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breakerman -- 27 Ocak 2006 23:48:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sos35

Evet bende o kartta yazılı olanları tercih ettim ama bazı yerlerde okuduğuma göre eurodizelplus ( PO ) daha fazla özellikli gibi ama sirkülasyonu fazla olan bi shell den almalı sanırım..zaten bonus kartada % 2 bonus veriyo vipower dizel tercih edeyim o zaman ne dersin

Benim de 2.tercihim shell.opet bulunamazsa ilk tercih shell.
  • Yeni nesil dizellere düşük kükürtlü (350 veya daha iyisi 50 ppm) mazot alınmalı, ultraeurodizel, v-power oldukça iyi. Ancak hep aynı markayı kullanmaya ben katılmıyorum. Yakıt katkıları farklı olduğundan hepsinin de katkıları aracın temizlenmesine daha iyi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
  • Totalin Euro dizelinin kükürt oranını bilen var mı?
  • şirketlerin hepsi eurodizellerini kükürt oranı 50ppm olarak üretiyorlar ancak sorun bayilerin o dizeli saf şekilde satmamasından çıkıyor. eurodizel diye satılanların hepsinin 50ppm olması gerekir 50ppm değilse o dizele birşeyler karıştırılmış demektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.