Şimdi Ara

ETS TUR - Tayland Turu Rezaleti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
12.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet_yıldırann

Bir yandan Tayland ile ilgili merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. İnsanı beş para etmez, fuhuşun para ettiğini gören erkekler cinsiyet değiştirmeye başlamışlar, ladyboy diye bir kavram var orada. Menfaatçi, kaypak bir insanı var.
    Bu tanım bana çok tanıdık geldi... Hatta fazla bile var ihraç bile edebiliriz... En azından o insanlar açıkça bunu kabul edebiliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 Eylül ayında, 1 haftalığına, tek başıma gittim Tayland'a... Hatta turum daha uzundu, 1 hafta Endonezya, 1 Hafta Malezya, 1 hafta Tayland yaptım. Tur ile gitmedim, kendim gittim.

Gittiğim ülkelerin bayileri gezdirdi beni. Bundan dolayı hiç sıkıntı yaşamadım, ne nerede ucuz ve kaliteliyse oraya götürdüler.

Tayland ile ilgili bir %7 gerçeği vardır. Ben oradayken anlattılar, çok ilginç gelmişti.

Kadın/erkek oranında %7 lik bir sapma var. Yani %50-%50 doğum olmuyor. %57 kız, %43 erkek çocuk doğumu oluyor.

Erkekler içerisinden %7'si ladyboy oluyor, %7'si ise Mong oluyor (budist rahip, bu rahiplerin evlenmesi yasak). Bu durumda nüfusun %57'si kadın, %29'u erkek kalıyor. Bundan dolayı erkekler çok kıymetli, el üstünde tutuluyor.

Evlenemeyen kadınlara ne oluyor diye sorduğumda ise, direk "hayat kadını" cevabını almıştım. İşte bu yüzden ülkede fuhuş çok yaygın, her 3 kişiden birisi bu sektörde (evlenemeyen kadınlar + ladyboylar)...

• quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

2017 Eylül ayında, 1 haftalığına, tek başıma gittim Tayland'a... Hatta turum daha uzundu, 1 hafta Endonezya, 1 Hafta Malezya, 1 hafta Tayland yaptım. Tur ile gitmedim, kendim gittim.

Gittiğim ülkelerin bayileri gezdirdi beni. Bundan dolayı hiç sıkıntı yaşamadım, ne nerede ucuz ve kaliteliyse oraya götürdüler.

Tayland ile ilgili bir %7 gerçeği vardır. Ben oradayken anlattılar, çok ilginç gelmişti.

Kadın/erkek oranında %7 lik bir sapma var. Yani %50-%50 doğum olmuyor. %57 kız, %43 erkek çocuk doğumu oluyor.

Erkekler içerisinden %7'si ladyboy oluyor, %7'si ise Mong oluyor (budist rahip, bu rahiplerin evlenmesi yasak). Bu durumda nüfusun %57'si kadın, %29'u erkek kalıyor. Bundan dolayı erkekler çok kıymetli, el üstünde tutuluyor.

Evlenemeyen kadınlara ne oluyor diye sorduğumda ise, direk "hayat kadını" cevabını almıştım. İşte bu yüzden ülkede fuhuş çok yaygın, her 3 kişiden birisi bu sektörde (evlenemeyen kadınlar + ladyboylar)...
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

Ben ise şöyle biliyorum: 1980'lerde ABD donanması Pasifik'te görev yapıyor. ABD askerlerinin senede iki defa izin hakları var. Pattaya'ya uğruyorlar sık sık. Seks turizmi o dönemde yaygınlaşmaya başlıyor. Pattaya'da talebi karşılayacak kadar kadın yok. Kırsal kesimden, diğer şehirlerden kadınlar gelmeye başlıyorlar. Kadınların kazancını gören erkekler dönmeye başlıyorlar.

• Tur konusunda ya kaliteli hizmet veren yerlerden ( bir kaç tane kaldı artık ne yazık ki ) her şey dahil tur almak gerekiyor yada sadece konaklama, otel ve uçak biletlerini ( anlaşmalı olduklarından daha uyguna gelir ) boş bir tur alıp kendi programınızı kendiniz yapacaksınız. İşin içinde biri olarak gerek satış gerekse mekanlar olsun her yerden komisyon alarak para kazanma hırsında olan toptan satış mantıklı turlarda bunların yaşanması gayet doğal artık.
  • Size şöyle açiklayayim ; Ben deri sektorundeyim, tabakhanemiz var. Tabaklanmis giysilik kuzu derilerinin satisini da istanbul da yapiyoruz. Yaz aylarin da guney de yani Antalya ve Alanya da buyuk magazacilar var yani shopingler mevcut, ayriyetten otellerin altinda da bircok irili ufakli magazalar mevcut.

Simdi bu hirsiz adi emek hirsizlari “tur sirketleri” yaz baslama’dan firmalara anlasma yapmaya gidiyorlar ve bu magaza sirketlerini resmen tehtid ediyorlar.

Misal ets, diyorki biz tur sirketi olarak 400 bin turist getirecegiz firmamiz araciligiyla, eger bu turistlerin magazalariniza girmesini istiyorsaniz? Her turist icin bize bi’ kere onden 50$ vermek zorundasiniz, ayrica diyelimki bu 400 bin turistten 10bin i alisveris yapip deri ceket aldi ve bu satistan da % 20 komisyon istiyorlar! Oranlar ve rakamlar degisiklik gosterebiliyor.

Ulan el insaf tabakhaneci, atolyeci, magazaci o kadar emek verip deriyi uretiyor. Bu hirsizlarin kazandiginin yarisini bile kazanamiyor.

Simdi diceksinizki e kardesim vermesinler ! Bu hirsiz turlar 1 tane bile turisti tek basina salmiyorlar.

E e oluyor simdi, atiyorum 250$ lik deri mont turiste oluyor 450$ hatta daha yuksek paralara geliyor. Yahu bu adam birdaha gelip alisveris yaparmi ?

Boyle boyle her gectigimiz sene satislar azaliyor. Yazik oluyor gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkan034 -- 4 Mayıs 2018; 9:22:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakkan034 kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı. Girdiğiniz mekanlarda omzunuza bir sticker yapıştırıyorlar, demek ki böylelikle sayıyı tespit ediyorlar. Küçük bir dükkan olsa bile yapıyorlar bunu.

• quote:

Vizesiz olduğu için.
    ben olsam sırf visesiz diye taylanda gitmezdim. daha yakın yere mesela ukraynaya gidilebilirdi..
  • ETESEYLE SEN!
    :))))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Çok mantıklı. Girdiğiniz mekanlarda omzunuza bir sticker yapıştırıyorlar, demek ki böylelikle sayıyı tespit ediyorlar. Küçük bir dükkan olsa bile yapıyorlar bunu.

Sticker olayini bilmiyorum, ama inanin buyuk paralar donuyor. Bizim de calistgimiz bir shoping sahibi var orjin grup (istinye park’in yarisi bu adamlarin) bu firma bu yaz. Antalya ve alanya daki magazalarina anlasma yapmis ve 250 bin musteri ayak basti parasi icin onden 5 milyon dolar odeme yapmislar. Ciddi paralar bunlar, ve bu musterilerin kac tanesi alisveris yapacak ? Benim matematigim yetmiyor bu hesaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet_yıldırann kullanıcısına yanıt
    Saçmalığın daniskası. Farklı ülkelere ve Tayland'a 3 kez gitmiş biri olarak insanı bu kadar güler yüzlü ve yardımsever başka bir memleket görmedim. İnsanı 5 para etmez dediğin ülkede huzur denilen kavramı sonuna kadar tadabiliyorsun. Tayland'a ilk ziyaretim de senin yaşadığın gibi bir tur deneyimiydi. Bahsettiğin fabrikaya beni de götürdüler. Tur rehberi bana da buradaki fiyatlar TR'ye göre %40 daha ucuz dedi. Ama ben olaya balıklama atlamadım. Tur rehberlerinin yaptığı ve yüksek paralar kazandığı bilinen bir şey bu zaten. Bahsettiğin rehber muhtemelen seni Türk restoranı diye Central Festival'e de sokmuştur ve muhtemelen orda da kazıklanmışsındır. Ama yaptıkları işin doğası bu gidip gitmemek sana kalmış bir şey.

Ladyboy dediğin kavramın da senin bahsettiğin fuhuş sektörüyle değil hormonel sorunlarla ilgili olduğunu bildirmek isterim. Ülkenin fuhuş oranı en yüksek şehirlerine gittiğin için böyle düşünmen normal tabi. Çok fazla soya tükettikleri için vücutta salgılanan östrojen hormonu artıyor. Bu da doğal olarak erkeklerde de kadınsı hisler oluşmasına neden oluyor. Cinsiyet değiştirmeye tamamen karşı biriyim. Ancak bahsettiğin gibi ladyboylar sadece fuhuş yapmak için yoklar. Starbucks'ta, McDonalds'ta veya herhangi bir yerde normal insan gibi çalışan birçok ladyboy görebilirsin.

Velhasıl kelam yaşadığın olumsuz bir olay yüzünden hakkında hiçbir şey bilmediğin bir ülke hakkında burda naralar atmana gerek yok bence. Tayland güzel ülke arkadaşlar, gidin gezin görün. Harcadığınız paranın hakkını sonuna kadar alırsınız.

• Bir insan bir ülkeye neden 3 defa gider?

Gezdik, tozduk, yedik, içtik, çaktık... Bizim için tatil gayet güzel geçti. Kimse Tayland'ın gidilmemesi gereken bir yer olduğunu söylemedi.

• ETS 2 diye okudum Allah affetsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

ETS 2 diye okudum Allah affetsin.
    Biraz öyle oldu

Huzur, doğa, mutluluk, güler yüz, ucuzluk, eğlence. Kısacası bir tatilde olması gereken her şeyi barındırdığı için. Farklı şehirlerini görmek amacıyla daha birçok kez gideceğim de.

-İnsanı beş para etmez, fuhuşun para ettiğini gören erkekler cinsiyet değiştirmeye başlamışlar, ladyboy diye bir kavram var orada. Menfaatçi, kaypak bir insanı var.- gitmeyin demekten daha beter etmişsin ülkeyi :)
  • Tur şirketi senden daha uyanık çıkmış

• Mogolo kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle oldu :)

• Genç arkadaşlarımın hiç birine hiç bir tur firmasını kesinlikle Ö N E R M İ Y O R U M!

Kendi rotanızı birazcık zaman ayırıp araştırıp kendiniz hazırlayın arkadaşlar. Turla yapacağınız tatillerin çoğu sizin cebinizden ne kadar biraz daha koparabileceğinin hesabını yapmakta her anlamda!

Booking.com 'un bugün Türkiye'de faal olmayışının tek sebebi yerli tatil acentaları / tur firmalarımız.

Para kolay kazanılmıyor. Emin olun o verdikleri tur paketlerinin yarısına mal edersiniz seyahatinizi. Yeter ki biraz araştırmacı olun.
    izlediğime pişman oldum. Ne olduğunu söyleseydin keşke. Iyy
  • 1. Kural Tayland'a asla gitme 2. Kural Tayland'a asla eşin,i kız arkadaşını, kız kardeşini ve kadın bir bireyi götürme. Tayland doğa olarak çok güzel ama kültürleri artık fuhuş ve sapıklığa odaklanır olmuş. İnsanı zaten insan değil, turisti de turist değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: yutubcu

Huzur, doğa, mutluluk, güler yüz, ucuzluk, eğlence. Kısacası bir tatilde olması gereken her şeyi barındırdığı için. Farklı şehirlerini görmek amacıyla daha birçok kez gideceğim de.

-İnsanı beş para etmez, fuhuşun para ettiğini gören erkekler cinsiyet değiştirmeye başlamışlar, ladyboy diye bir kavram var orada. Menfaatçi, kaypak bir insanı var.- gitmeyin demekten daha beter etmişsin ülkeyi :)
    Tamam troll kardeş :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.