Şimdi Ara

ETKİLENDİĞİNİZ KİTAPTAN ALINTI CÜMLELER. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
21
Favori
108.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hırçın ama kırık dökük;
    bakmayın ana avrat küfrettiğine
    o gözyaşları içinde bir çocuk

Defalarca okudum düşündüm.Ufaktan da olsa etkilendim sanırım

Bir de takıldığım şu nokta var.Bu şiiri iki farklı kitapta okudum.Bir yazar neden iki kitabına da aynı şiiri koyar anlamadım

"bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin,
    ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi." // Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini

ETKİLENDİĞİNİZ KİTAPTAN ALINTI CÜMLELER.

"Senin için bin tane olsa yakalarım" Uçurtma Avcısı

ETKİLENDİĞİNİZ KİTAPTAN ALINTI CÜMLELER.

"Şimdi ben gidiyorum fakat ne zaman çağırırsan gelirim... dedi. Evvela ne demek istediğini anlamadım...O da bi an durdu ve ilave etti:
    Nereye çağırırsan gelirim!" Kürk Mantolu Madonna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adios amigos -- 22 Temmuz 2012; 20:22:50 >

• "İngilizce öğretmenimin bir keresinde bize dünyanın en korkunç sesinin ne olduğunu sorduğunu anımsıyorum. Bu acıdan yüksek sesle ağlayan bir adamın sesi miydi? Bir kadının dehşetle attığı çığlık sesi mi? Bir silah sesi mi? Bir bebeğin ağlayışı mı? Ve profesör kafasını iki yana sallayarak, 'Hayır, en korkunç ses, karanlık evinizde yalnızken, tamamen yapayalnız olduğunuzu bilirken, hiç kimsenin evde ya da oranın birkaç kilometre yakınında olma şansının olmadığından eminken aniden yukardan geldiğini işittiginiz tuvalet sifon sesidir' demişti."

// Harlan Coben - Kapan

Paul AUSTER

Hayatta silgim hep kalemimden önce bitti. Çünkü kendi doğrularımı yazacağım yere, tuttum başkalarının yanlışlarını sildim .

Beklenen hep geç geliyor; geldiği zaman da insan başka yerlerde oluyor .

Oğuz ATAY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 24 Temmuz 2012; 17:12:33 >

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Güzel sözler var ama daha mistik sözler arıyorum arkadaşlar. İçerisinde anlam yoğunluğu olan. Okuyunca hemen anlaşılmayan.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

Bu belki ilginizi çekebilir

"Sayesinde var olduğun zamanın seni taşımasına izin ver. Unutma ki zaman, gidecek yeri olmayanların evidir. Sadece zaman onları ileriye taşır. Ölümcül bir hastalığa sahip olan ile intihar etmekten yorgun düşenin ortak noktası, ilerleyen zamanda geri gidiyormuş gibi görünmeleridir. Ancak bu, ilerleyen bir trenin sadece son vagonuna kadar yürümeye benzer. Sonrası yoktur. Beden sahibi olan ilerlemek zorundadır. Zamana güven zira yaşarken asla varamayacağın yerlere seni sadece o götürür.''

Hacı söz zamanla ilgili güzel şeyler söylüyor gibi Müzik dinliyorum tam anlayamadım bundan dolayı sözü. Kısaca anlatılmak isteneni yazar mısın ve ayrıca sözü nereden aldığınıda. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Domates

Kısaca sonunda zamana bırak diyor fakat sözün başıyla çelişiyor biraz sonu. Bu aslında Asil'in sözleri. Asile deli demek istemiyorum siz iyisi mi kitabı alıp okuyun Benim çok sevdiğim bir kitaptır şimdi öve öve bitiremem burda şimdi ama kitabı okumayanları çok etkilemek istemem. İki kere okudum, okumayanlara şiddetle tavsiye ederim. Ben sana kitabın adını verip kaçıyorum. Hakan Günday- Azil

Hacı bir ton kitap oldu alıp okunacak. Şuan Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım kitabını okuyorum. Yarım bıraktığım Yeraltından Notlar var. Bu yeraltından notlara da güzel diyorlar ama ben başında pek bir şey anlamadım. Dostoyevski kendini bir işe yaramayan insan olarak tanımlamış.

• Alper Canıgüz Gizli Ajans

Noktası Noktasına Ezberletti Sağolsun

Yüreğime ellerimle açtığım yaradan sızan bu kan, bu gazap atesi, bu kutsal fikr-i sabit, gözlerimdeki perdeyi kaldıran biricik hakikattir. Mutluluğum, felaketim, en pervasız günahım... Bil ki hiçbir tecrübe, hiçbir tövbe, hayatın geçiciliğine, kerhen olana dair hiçbir sey bu mührü kıramaz. Zavallı varlığımın anlamı, baska hiçbir sey değil, sadece gizli nikâhımızı kıydığımız o gece yüreğimi sana bağlayan bu yemindir. Bundan böyle aldığım her nefeste senin ruhunu içime çekeceğim, yüreğimin her vurusu senin ismini fısıldayacak. Askından gayrısı yalan, ve bak, gökteki ay şahidimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 25 Temmuz 2012; 19:14:11 >

• Büyük insanlar doğuştan büyük değildirler ; tecrübeler ve yıllar onları büyük yapar .

Mario Puzo / Baba

Okumak İptiladır Müptelâlara Selam!
  • Çünkü sıkıntı öldürüyor. ve ama sıkıntı öldürüyor. acı ve öfke değil, ama sıkıntı öldürüyor. çok geçici, anlık, masum, makul olabiliyor sıkıntı, ama öldürüyor. sıkıntı eğlence istiyor, tatil istiyor çünkü. tatil çoğulluğa, çoğulluk gövdelere, yeni kelimelere, yeni yüzlere yol açarak öldürüyor. sıkıntı davet ediyor, açıyor. acı ortak olmayanı defediyor, kapatıyor. sıkıntı çözüyor, öfke bağlıyor. sıkıntı plan program demek çünkü. program yazlıklara savuruyor, sayfiyelere, yumuşak içkilere, pahalı yemeklere yol açarak çözüyor. acı kendi yasasını durmadan fısıldıyor, öfke hatırlatıyor oysa: dağılmayın, unutmayın, yetinin, oturun oturduğunuz yerde. ama sıkıntı vuruyor, parçalıyor, gebertiyor. sıkıntı kutlamalar, şenlikler istiyor çünkü. sıkıntı ille de dans diyor, kahkaha diyor, acının da öfkenin de içini boşaltıyor. acı öfke ve korkuyu yeniyor, sıkıntı okşuyor. sıkıntı arzuyu kaşıyor, acı ve öfke terbiye ediyor. acı değil, öfke değil, sıkıntı öldürüyor.

Tol/Murat Uyurkulak

• quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

İkisinin de cesedi şehir merkezindeki mezbahaların birinde bulundu ,enselerinden kancalarla asılmış , iç organları kesilmiş sığırlar gibi boşaltılmış, gözleri oyulmuştu.

dostum hangi kitap bu ?

Orijinalden alıntı: Nyu72

quote:

Orijinalden alıntı: Danny Greene

İkisinin de cesedi şehir merkezindeki mezbahaların birinde bulundu ,enselerinden kancalarla asılmış , iç organları kesilmiş sığırlar gibi boşaltılmış, gözleri oyulmuştu.

dostum hangi kitap bu ?

Lorenzo Carcaterra - Gangster

Masumiyetin için savaş kitabından bir cümle.Basit ama hoşuma gitti.

Orijinalden alıntı: EGercek

Cesur değilim ama korkak da değilim.

kitap nasil hocam ?

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

quote:

kitap nasil hocam ?

Kitabı az önce bitirdim.Kitabın yazım tarzı kitabın Tess Gerritsen kitabı olduğunu anlamaya yetiyor zaten.Cümleler akıcı ve anlaşılır.Spoiler vermemeye çalışarak şu yorumlarda bulunabilirim;
    +Son sayfaya kadar gizemli bir kitaptı.Gereksiz tek bir cümle yoktu,sürekli olayın içindesin(bi bölüm daha diye diye 2-3 güne bitiyor kitap).Hikaye de çok güzel kurgulanmış.
    -Silip silip tekrar yazıyorum bu kısmı ama spoiler'a girecek sanırım,bana kalırsa okumaya değer bir kitaptı; tavsiye ederim.
    Spoiler ufaktan kitabın sonuna dokunuyor okumadan açarsan zevki kaçar,sen de okursan fikir alışverişi olsun diye yazdım.

Ana karakterler arasında sonradan elektriklenen aşk çok yapmacık geldi bana.Ayrıca Maine'in kuzeyindeki araziden neredeyse bütün bir kitap boyunca bahsedilmesine rağmen kitabın sonunda bu konu hakkında hiç bahsedilmemesini yadırgadım açıkçası.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

quote:

kitap nasil hocam ?

Kitabı az önce bitirdim.Kitabın yazım tarzı kitabın Tess Gerritsen kitabı olduğunu anlamaya yetiyor zaten.Cümleler akıcı ve anlaşılır.Spoiler vermemeye çalışarak şu yorumlarda bulunabilirim;
    +Son sayfaya kadar gizemli bir kitaptı.Gereksiz tek bir cümle yoktu,sürekli olayın içindesin(bi bölüm daha diye diye 2-3 güne bitiyor kitap).Hikaye de çok güzel kurgulanmış.
    -Silip silip tekrar yazıyorum bu kısmı ama spoiler'a girecek sanırım,bana kalırsa okumaya değer bir kitaptı; tavsiye ederim.
    Spoiler ufaktan kitabın sonuna dokunuyor okumadan açarsan zevki kaçar,sen de okursan fikir alışverişi olsun diye yazdım.

Ana karakterler arasında sonradan elektriklenen aşk çok yapmacık geldi bana.Ayrıca Maine'in kuzeyindeki araziden neredeyse bütün bir kitap boyunca bahsedilmesine rağmen kitabın sonunda bu konu hakkında hiç bahsedilmemesini yadırgadım açıkçası.

tesekkurler hocam

• Reşat Nuri Güntekin-Yaprak Dökümü

Çirkinin ağzındaki güzel söz, acizin ağzındaki haklı söz kadar boş ve gereksizdir.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.