Şimdi Ara

Etin dışı pişmiş içi çiğ. Bunu nasıl yiyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
0
Favori
20.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
48 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: star scream

O Etin içi bakteri dolu olur

Olmaz. Etin içinde bakteri yok sayılacak kadar azdır (eğer çatal filan batırmıyorsan ete). Asıl dışı bakterilidir. Et çürümüş değilse tabi, o zaman zaten istediğin kadar pişir kurtaramazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 25 Haziran 2017; 11:44:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asıl en güzel Et medium rare dedikleri pişme aşamasında oluyor. Dışı nar gibi mühürlenmiş ama içi pembe /kırmızı arası kalmalı. Döküm tava,pembe himalaya tuzu aldım güzel bir kasaptan kalınlığı 3 parmak olacak şekilde antrikot alıyorum. Bir kez yesen bir daha diğer etleri yiyemezsin.

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

quote:

quote:

quote:

Böyle et bulsam bırak yemeyi salonda ki vitrine koyup sergilerim

50 60 liraya bi döküm tava alarak evde kendiniz de yapabilirsiniz hocam. bir de güzel dinlendirip güzel marine ettiniz mi tadından yenmiyor.

Et ne kadar ?

değişiyor da ortalama 60 lira civarlarında güzel etler bulabilirsiniz. 30 liraya yarım kilo alsanız yanında destekleyici yemeklerle 3-4 kişi yersiniz. sadece etle doyucam diyorsanız paraya kıymanız lazım tabi

Tava + et derken 150tl ye yakın masraf çıkıyor değer mi acaba şüpheliyim eti mafetme olasılığım var

tava tek seferlik hocam onu masraftan saymayın bence. bir kere al 10 sene et pişir eti de kömür etmezseniz mahvolmaz yine yersiniz (daha dün bonfile yaptım baya çok pişirmişim ama yine lezzetli oldu), youtubedan videolar falan izleyin bu konuda gayet güzel açıklayan videolar var, yapa yapa kendi stilinizi oluşturursunuz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Asıl en güzel Et medium rare dedikleri pişme aşamasında oluyor. Dışı nar gibi mühürlenmiş ama içi pembe /kırmızı arası kalmalı. Döküm tava,pembe himalaya tuzu aldım güzel bir kasaptan kalınlığı 3 parmak olacak şekilde antrikot alıyorum. Bir kez yesen bir daha diğer etleri yiyemezsin.

hocam işinizi biliyorsunuz fakat ben bazen iyi pişmeyince hafif ekşi bir tat alıyorum etten, o da bazen midemi bulandırıyor çiğ kalmış hissi veriyor, onu aşamadım bir türlü

Orijinalden alıntı: Alkolog

İçi çiğ değil miyoglobinden dolayı öyle görünüyor

Bunu bekliyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

biz alıştık incecik etin güzelce pişmesine

hayatta yiyemem içi çiğ

ama matrixteki hainin ajanla yediği yemekteki gibi olursa denemek istiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Asıl en güzel Et medium rare dedikleri pişme aşamasında oluyor. Dışı nar gibi mühürlenmiş ama içi pembe /kırmızı arası kalmalı. Döküm tava,pembe himalaya tuzu aldım güzel bir kasaptan kalınlığı 3 parmak olacak şekilde antrikot alıyorum. Bir kez yesen bir daha diğer etleri yiyemezsin.

hocam işinizi biliyorsunuz fakat ben bazen iyi pişmeyince hafif ekşi bir tat alıyorum etten, o da bazen midemi bulandırıyor çiğ kalmış hissi veriyor, onu aşamadım bir türlü

O tadıda değirmen çekme karabiber ve kızgın tabakta eritilmiş tereyağda 1 dakika çevirerek aşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Tam yapmıştım yiyordum la

Etin dışı pişmiş içi çiğ. Bunu nasıl yiyorsunuz?

Öbür türlüsü ete hakaret. Bence yasaklanmalı, en fazla benim yaptığım kadar pişmeli.

Hocam göz hakkı diye bir şey var oradan bir lokma verirsin artık

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı bayramlar. Bana döküm tava tavsiyesi verebilir misiniz? Fiyatı ortalarda birşey olsun lütfen.

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

quote:

Orijinalden alıntı: Foxin

Dinimizde kansız et yemek daha doğru ama normalde kanlı et yemek daha iyi vücut açısından. Birde Nusret in hayvanlar özel sen o eti nasıl yaparsan yap mis gibi olur :D

Hayvanlar özel derken nasıl yani hocam?

Kendi çiftliği var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 25 Haziran 2017; 13:52:34 >
  • O içi pişmemiş gçrünen etler , kaç gün bekletiliyor yada marine ediliyor. Sana direk danayı kesip önüne sunmuolar. İçindeki kan zaten kuruyor ve de kanın hepsi kalmıyor, kalan kısımda lezzet zaten. Yani pişmemiş görünsede ; gidip kasaptan alıp senin yaptığınla aynı şey değil kesinlikle. Lokumu yersen anlarsın dediğimi

Orijinalden alıntı: Sahîpkıran

Hocam hayırlı bayramlar. Bana döküm tava tavsiyesi verebilir misiniz? Fiyatı ortalarda birşey olsun lütfen.

Merhaba dostum; giriş seviyesi için aşağıda linkini bırakacağım tava ile başladım temizlenmesi gayet kolay ve ateşi içine iyi çekiyor. Eti koymadan önce 10 dakika yüksek ateşte ısıtmanız lazım. Sabun sürmeden su ile elle yıkayıp ateşte ısıtıp kurumasını sağladıktan sonra zeytinyağı sürüp bırakacaksınız.

http://www.hepsiburada.com/lava-izgara-tava-26x32-cm-metal-kulplu-p-MTLVECOGT2632T3

• Çiğ et mi yenir ya zombimisiniz

İyice pişecek

• Bu şekilde eti iyi pişmiş severim ama bir kere gittiğim restoranda içi çiğ gelmişti, et sakız gibiydi ne kesiliyor ne de yenecek cinstendi. Alışkanlıklarla alakalı ama o gün gelen eti 10 kere versen yine de yiyemem.

Neyse özümüze döndük, iskender, çökertme, beyti sarma, patlıcan kebabı, cağ kebabı, eli böğründe varken entelliğe lüzum yokmuş. Yeni tatlar denemeyi severim ama her yabancı et yemeği böyleyse olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 25 Haziran 2017; 20:30:55 >
  • Sana bişey söyleyeyim mi işini gerçekten iyi yapan bir şeften az pişmiş biftek yedin mi tadı damağında kalır. Şimdi o bifteği öyle bi dövüyorlar ve marine ediyorlar ki etin içi böyle pespembe oluyor pişerken hemde böyle pişmaniye gibi dağılıyor insanın ağızında ve kolay sindiriliyor. Ben tekniğini kaptım her kurban bayramlarında 1 gün dinlendirilmiş etten kendime özel 1 porsiyon hazırlıyorum üstüne birazda kekik ekiyorum mis. Füme et gibi oluyor görüntüsü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 25 Haziran 2017; 20:48:8 >

Olmayan paramızla, sevmediğimiz insanları etkilemek için ihtiyacımız olmayan şeyler satın alıyoruz. F.C
  • olum çiğ etmi yenir la yok mühürlemeymiş yok bilmem neymiş, avrupa amerika yemekleri onlar, adamlarda suılu yemek diye bişi yok etten su çıkartıyorlar

Ben orta ya da normal yerim.. ete gorede degisir tabi

Soyle iyisinden t bone u millet az pismis yer kanli falan igrenc

Yap onu normal pismis t bone yaninada cheddar sos + 2 kofte varsa buzlu kolada alirim ben

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.