Şimdi Ara

ethernet kartını devre dışı bırakmadan internet gelmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 6-7 aydır yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum.
    Bilgisayarı ne zaman açsam yada restart atsam internet bağlantım olmuyor ve alttaki resimdeki hata gözüküyor.
    (alttaki saat tarih imlecinin yanındaki internet ağ simgesinde ünlem gözüküyor,
    bazen normalmiş gibide gözüküyor ama yinede internet olmuyor)

bende Ağ ve Paylaşım merkezini açıp etkin ağlarınızı görüntüleyin kısmının sağ alt çaprazındaki yerel ağ bağlantısını tıklayıp
    devre dışı bırak seçeneğini seçiyorum

Sonra önceki pencereden bağdaştırıcı ayarlarınızı değiştirin sekmesinden "yerel ağ bağlantısı" imgesini sağ tıklatıp etkinleştir diyorum

Sonra internetim geliyor. Sorun gider sekmesindende bişey bulamıyor alet.

Bunu hemen her zaman yapmak zorunda kalıyorum ve evde olmadığmda
    başkaları bilgisayarı kullanmak istediğinde saçma sapan bi şekilde telefondan tarif etmek zorunda kalıyorum.
    Beni ızdırabımdan kurtaracak adama bolbol dua vaad ediyorum.
    Varmı derdimin bir çağresi.

sistemim imzamda gözüktüğü gibidir. Modemim ise Airties RT-205TT.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• dns ayarlarını otomatiğe getirmeyi deneyin, olmazsa aygıt yöneticisinden ağ kartının sürücüsünü güncelleyin.
  • eternet kartinda problem olabilir modemini restart edip confirigasyonu bastan yapmayi dene
  • Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • Ağ ayarları otomatik ip de değilse düzeltin. Otomatik ip de bu sorunu veriyorsa kendiniz el ile ip ve DNS numaraları girmeyi deneyin
  • Tamam uyarınız için ama sinirli bi anımda yazılmış bir başlık. Kusuruma bakmayın adminler

Şimdi sorunuma geri döneyim.
    Daha önce tek port zyxel modem vardı bu yukarıdaki mesajımda yazan modemi aldım bu sorunlar tahminim o andan sonra başladı tam olarak hatırlayamıyorum. (yalnız telefondan da bağlanıyorum telefonda hiç bir sorun olmadan bağlanıyor). benim eternetin modeli marvel yukon 88e8053 driverini güncelledim olmadı. Makinede eski driver yok sanırsam biosa kadar herşey güncel. Hatta modemin firmware'ı bile güncel. clarion senin dediklerinide yaptım zaten. Onlarda olmadı. Bir arkadaş PM den ağ ayarlarını sıfırla yazmış bi onu yapamadım çünkü nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bide makine açıldığında şöyle bi durum oluyor. Alttaki resimlerdende anlaşılacağı üzere " tanımlanmayan ağ" Diye bi şey var. Silsemde yine geliyor. Anlamadım gitti. Görüldüğü üzere internet yok gözüküyor. Yalnı onun altındaki resimlerde var gözüküyor ama herhangi bir tarayıcı açtığımda nete bağlanamıyor yine. Sorun gidere tıkladığımda hiçbi sorun veya çözüm bulamıyor. Bir arkadaş format at gitsin diyor ama image den geri dönüş yapmak zorundayım. Çünkü bu makinada tasarım yapıyorum ve bir formatım da herşeyin yüklenmesi 6-8 saat sürmekte ve gözüm açıkçası yemiyor. Ayrıca yüklü programların ayarları mayarları falan fistan. Modemden de ekran alıntısı yapabilirim nereyi istediğinizi söyleyin yeter. Ne yapmalı üstadlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanr -- 15 Eylül 2011; 0:19:05 >

• hort
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şunları deneyin
    ağ ve paylaşım merkezine gelin sol üstte bağdaştırıcı ayarlarını değiştir e tıkla
    ethernet kartı hariç tüm ağları devredışı bırak
    daha sonra ethernet kartına sağ tıkla özellikler de açılan pencerede internet protokolü v4 ün yanındaki tik hariç hepsini kaldır
    tamam de

daha sonra bilgisayarım sağ tıkla özellikler de aygıt yöneticisi de açılan pencerede ağ bağdaştırıcıları altında ethernet kartını bul
    sağ tıkla özellikler de açılan pencerede yukarıdaki güç yönetimine gel orada güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin yanında tik varsa onu kaldır tamam de
  • yaa buda işe yaramıyor. dün arkadaşım makinaya format attık ondada bu sorunların aynısını yaptı. Zannedersem sorun bendeki windowstan kaynaklanıyor.
  • arkadaşım bu modemden de olabilir
    adsl bağlantı türün eğer ki "isteğe göre bağlan" ise, sen modeme internet isteği gönderdiğinde modem şebeke ile bağlantı kurmaya başlar,
    modemin adsl şifresini girdiğin yerde olmalı bu ayar, ekran görüntüsü eklersen kontrol edelim seçili mi diye
  • Şu olaydan bahsediyorsun galiba. Dewmin adsl2plus' getirdim ayarları bakalım olacakmı. Daha önce multi moddaydı.

• Galiba sorun çözüldü
    Ttnet servisinin zamanında yap dediği "multi mode" seçeneğini yukarıdaki gibi değiştirdim "ADSL_plus"a getirdim dünden beri sorun yaratmadı. Bi kaç gün daha deneyeyim sonucu açıklicam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanr

Galiba sorun çözüldü
    Ttnet servisinin zamanında yap dediği "multi mode" seçeneğini yukarıdaki gibi değiştirdim "ADSL_plus"a getirdim dünden beri sorun yaratmadı. Bi kaç gün daha deneyeyim sonucu açıklicam.

bahsettiğim bu değildi fakat öyle dene bakalım sorun olacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: narcose

quote:

Orijinalden alıntı: hakanr

Galiba sorun çözüldü

bahsettiğim bu değildi fakat öyle dene bakalım sorun olacak mı

Orun yukarıda yazdığım şekilde halolmuştur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.