Şimdi Ara

Ethernet Kartı Modeli ve Driverı Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
24.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Everest programını indirdim, Ethernetin marka ve modelini öğrenmek için.
    Ancak programı kullanamadım. Nereye girmem gerektiğini bilmiyorum.

Bir de bana marka ve modeli öğrendikten sonra driver lazım. Nerden bulabilirim?

• everesti aç soldakı menuden ağ tıkla açılır menuden pcı/pnp ağ seç orda ısmını gorursun orda yazanı kopyala google amcada arat illaki karşına çıkar
  • Modeli bu;
    intel 82801gb ich7 lan controller a 1 phy intel 82562et pci

Ama googleda ne kadar arasam da bulamadım driverı :(
    Var mı bulabilecek biri?
  • http://www.intel.com/p/en_US/support/detect
    "Chek your system..." kısmından sürücü bulmaya başlayabilirsiniz.
  • dostum harici kart değilse. anakart modelinden aratsana
  • Intel® 82562 Fast Ethernet Controllers için driver arıyorsan TIKLA
  • aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarında yazması lazım görmüyormu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarında yazması lazım görmüyormu

Sarı soru işareti var. Sanırım görmüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect

Usta, Check your system... dedim de ınstalling yazıyor ve 5-10 dakika beklememe rağmen yeni hiçbir şey olmadı. Olsa bile sonrasında ben ne yapıcam?

quote:

Orijinalden alıntı: zerolife

Intel® 82562 Fast Ethernet Controllers için driver arıyorsan TIKLA

Hocam ben o siteden her türlü seçimi yaptım ama download linki çıkmadı. Seçim yapılan kutucukların altında
    '2 results matching' yazıyor. Kısacası yapamadım ben o siteden en biraz daha anlatır mısın :(

- - -

Ben başka siteden driverı buldum, indirdim yüklemeye çalıştım ancak şöyle bir hata verdi;

Neden böyle bir hata verdi, ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 9 Ağustos 2011; 11:22:29 >

• quote:

Usta, Check your system... dedim de ınstalling yazıyor ve 5-10 dakika beklememe rağmen yeni hiçbir şey olmadı. Olsa bile sonrasında ben ne yapıcam?

Tarayıcının hemen üstünde eklentiyi yükleme ibaresi çıkcak. Ona sağ tıklayıp eklentiyi etkinleştir de. Sonra çıkan uyarıdan yükleyi seç.. Sonrasında tekrar "chek your sys.." de. Sonrasında taram abaşlayacak ve bilgisayarına ait intel sürücülerinin listesi gelecek. Oradan ethernet sürücüsünü yüklersen sorunun çözülmüş olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: TıB

Hocam ben o siteden her türlü seçimi yaptım ama download linki çıkmadı. Seçim yapılan kutucukların altında
    '2 results matching' yazıyor. Kısacası yapamadım ben o siteden en biraz daha anlatır mısın :(

Windows 7 için TIKLA Windows xp için TIKLA 32-64 bit hangisini kullanıyorsan seç download bas I accept yap ve yükleme otomatik olarak başlasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerolife -- 9 Ağustos 2011; 13:05:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zerolife

quote:

Windows 7 için TIKLA Windows xp için TIKLA 32-64 bit hangisini kullanıyorsan seç download bas I accept yap ve yükleme otomatik olarak başlasın.

Hocam, indirdim yüklemeye çalıştım ancak yine şu hatayı verdi;

Windows Installerda problem mi var acaba?

quote:

quote:

Tarayıcının hemen üstünde eklentiyi yükleme ibaresi çıkcak. Ona sağ tıklayıp eklentiyi etkinleştir de. Sonra çıkan uyarıdan yükleyi seç.. Sonrasında tekrar "chek your sys.." de. Sonrasında taram abaşlayacak ve bilgisayarına ait intel sürücülerinin listesi gelecek. Oradan ethernet sürücüsünü yüklersen sorunun çözülmüş olur.

Usta, dediğin her şeyi yaptım. Check your system dedikten sonra bunlar geldi karşıma ve sadece Graphics Driver'ın Download linki var. Diğerleri açıklama sunuyor. Graphics Driver'da sanırım ekran kartıyla ilgili.

Graphics Driver
    Intel Chipset Software Installation Utility (Chipset INF)
    Audio Driver for Intel Desktop Board
    Wireless Networking (WiFi)
    Wired Networking

Sağolun, varolun yardım ediyorsunuz ama bu sorun çözülemeyecek gibi geliyor bana :(

• Aygıt yöneticisine gir orada ağ bağdaştırıcıları altında sorunlu aygıt var mı bi bak
  • benimle iletişime geç çözeriz büyük ihtimal.
  • quote:

Aygıt yöneticisine gir orada ağ bağdaştırıcıları altında sorunlu aygıt var mı bi bak

Aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcıları yok :S
    Buyrun ss;

• Baya bi sorunlu aygıt var. Bunları anakart cdden ya da anakartının sitesinden sürücülerini indirebilirsin.
  • quote:

Baya bi sorunlu aygıt var. Bunları anakart cdden ya da anakartının sitesinden sürücülerini indirebilirsin.

Anakartın Markası: Dell Inc

Sitesine girdim ama hangi driverları nasıl indireceğimi bilemedim.
    Kaç gün oldu halen ayarlayamadım yav :(
  • Dejaay hocam anakartın cd'sini yükledim. Sorunlu olan aygıtların hepsini buldum ve düzelttim.
    Sadece PCI Device kaldı. Onu halledemedim. Cd'yi taktıktan sonra diğerlerine yaptığım gibi güncelleştirmeye çalıştım ama olmadı.

Bu arada halen internete bağlanamıyorum. Bende hazır xp cd'sini kurmuşken Framework yükleyeyim belki düzelir dedim ama şu hatayı verdi ;

Artık şu sorunu çözmek istiyorum. Şimdiye kadar ki yardımlarınız için sağolun, umarım yardımların devamı gelir.

• Siz kurulum yaparken bir çok sürücüyü de kurmamışsınız. O nedenle bu tür hataları alıyorsunuz. Framwork sorunu da işletim sisteminizin güncelleştirilmemiş olmasından ileri geliyor. Onun için size tavsiyem işletim sisteminizi de microsoft updateden güncelleştirmenizdir.
  • quote:

Siz kurulum yaparken bir çok sürücüyü de kurmamışsınız. O nedenle bu tür hataları alıyorsunuz. Framwork sorunu da işletim sisteminizin güncelleştirilmemiş olmasından ileri geliyor. Onun için size tavsiyem işletim sisteminizi de microsoft updateden güncelleştirmenizdir.

Peki PCI Device nasıl bilgisayara yükleyebilirim, kurabilirim?
  • quote:

quote:

Siz kurulum yaparken bir çok sürücüyü de kurmamışsınız. O nedenle bu tür hataları alıyorsunuz. Framwork sorunu da işletim sisteminizin güncelleştirilmemiş olmasından ileri geliyor. Onun için size tavsiyem işletim sisteminizi de microsoft updateden güncelleştirmenizdir.

Peki PCI Device nasıl bilgisayara yükleyebilirim, kurabilirim?

Onun hangi aygıt olabileceğini buradan kestirmek zor. 1394 kartı olabilir, PCI lara takılan bir usb kart olabilir, yine pcı takılan wiraless aygıtı..vs olabilir.

Sizin bilgisayarınızda şu an hangi donanımlar bağlı bilmediğim için birşey diyemiyeceğim..

Ancak muhtemelen tahmminimce bu ethernet kartınız.. Şu an ağ bağdaştırıcıları altında herhangi bir donanım gözüküyor mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.