Şimdi Ara

Ethereum Madenciliğiyle İlgili Merak Edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ethereum madenciligine başlamak istiyorum ; konu umarım herkes için faydalı olur

    1)Ethereum üretebilmek ekran kartının en az 4gb mı olması gerekiyor?
    2)üretim yaparken kesintisiz internet bağlantısı gerekir mi?
    3)Bilgisayar kapanırsa üretilen coinler gider mi?
    4)Hem telefondan hem bilgisayardan ortak cüzdana üretim yapılabilir mi?
    5)Biriken coinler nasıl usb veya cd`ye taşınır?
    6)Önerebileceğiniz cüzdan ve bitcoin üretim programı

    Ve forumca bilgilerimizi paylaşalım herkese rehber olsun , şimdiden teşekkürler



  • 1.) şuanda 3gb kartlarla da kazılabiliyor. ama yakın zamanda dag dosyasının boyutu büyümesi ile 3gb kartlarda kullanılamayacak.

    2.)evet internet bağlantısı gerekiyor çünkü bilgisayarda hesaplama yaptığı verilerin sonuçların gönderilmesi alınması coin transferlerini onaylama gibi işlemler için anlık iletişim gerekiyor ama bu iletişim boyutu çok büyük değil. az miktarda veri harcıyor. çok iyi internet ihtiyacınız yok standart adsl net işinizi görür.

    3.)üretilen coinler gitmez bunlar havuzlarda kalıyor aktarım için yeterli limite ulaştığınızda verdiğiniz cüzdana aktarılıyor. kapattınız açtınız kaldığınız yerden devam.

    4.)Soruyu tam anlayamadım ama xapo cüzdan kullanıyorum telefonumda uygulaması yüklü bilgisayardan tarayıcı ilede girebiliyorum. sonuçta aynı cüzdan adresini(iban nosu gibi olan numara) nereye girerseniz oradan yönetirsiniz private key elinizde olduğu sürece pc telefon kağıt fark etmez. tam anlatamadım cüzdanların yapısını blockchain yapısını biraz daha araştırın.

    5.)biriken koinler cüzdan hesaplarda olur bu cüzdan hesapları kullanabilmek para aktarabilmek için private keyi bilmeniz gerekir ister aklında tut ister cd ye ister kağıda istersen bir cüzdan yöneticisine gir. üstteki soru ile biraz aynı cüzdan yapısını araştırın.

    6.)bitcoin üretmeniz için ayrı cihazlar var pahalı ve ülkemizde ulaşılması zor. ekran kartı ile kazım yaparsanız alt koin kazar bu alt koinleri borsalardan bitcoine çevirebilirsiniz. veya nicehash gibi altkoin kazıp bitcoin ile ödeme alabilirsiniz.

    Ben mesela claymore dual programında ethereum ve decred i aynı anda kazdırıyorum. decred de kazdıklarımı poloniex borsasındaki decred cüzdan hesabıma yollattırıyorum. ethereumda kazdımlarımı jaxx cüzdana yollattırıyorum. ethereum kazmak için ethermine.org havuzunu kullanıyorum. decred için suprnova havuzunu kullanıyorum. nasıl kazılır ne olur bunları youtube da çeşitli videolarda araştırarak bulabilirsiniz. takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışırız. youtube da alp ışık ve taha erakay gibi arkadaşlar var bunlar birçok video ile ayrıntılı anlatmışlar bir çok olguyu.




  • Hocam sağolasın çok yardımcı oldun.

    4.soruda , bir cüzdana aynı anda hem telefondan hemde bilgisayardan maden kazabilir miyim? Diye sorucaktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip1 T kullanıcısına yanıt
    telefondan maden kazıldığını ilk defa sizden duydum. kazdıklarınızın gönderileceği cüzdan hesap giriyorsunuz. 10 tane bilgisayara aynı hesabı girersiniz tüm bilgisayarlar tek cüzdana yollamış olur. eğer telefondan kazım varsa oraya girersin cüzdan hesabı oradan kazılanda gelir hesabına farkeden birşey yok.
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Hocam dual mining eth+dcr performans ve getiri bakımından tek eth'ye göre nasıl?
    Dual için hangi prog. kullanıyor sunuz? Eth+dcr için mining hızlarınızı ve hangi kart ile mining yaptığınızı paylaşır mısınız?
  • alelingen A kullanıcısına yanıt
    claymore dual gpu miner v9.7 kullanıyorum. eth+dcr kazmak daha karlı eth kartı tam performansta kullanamıyor. yanında decred siacoin vs de kazdırdığında daha çok gelir elde edebilirsin. ikili kazmada decredi elektrik faturasına ayırıyorum ethereum kazdıklarım bana kalıyor. yalnız çok overclock yaptıysanız kartlar bir miktar daha ısı yaratabilir ikili kazımda bende birşey fark etmiyor hep 56-57derecede.

    Ben kendi sistemim için hesabını vereyim ikili kazıp kazmamak size kalmış.
    Msi rx570 armor dag134 overclock veya modlama yok stock halde 21,300mh kazıyor ethereumu. ikili kazdırdığımda ethereum 21,240mh oluyor decred ise 638mh.

    whattomine sitesine değerleri girdiğimde
    ikili kazımda elektriği çıkınca net kar: 38dolar
    tek ethereum da ise elektriği çıkınca net kar: 27dolar görünüyor. Ethereumun epey düşüşü aradaki farkı arttırdı önceden bu kadar fark oluşmuyordu tekli ikili kazımda. Şu anki kurla böyle, bu fiyatlardan satmayacağım tabiki. dibi gördük.




  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam.

    Bende gtx 1060 var claymore 9.7 (single) ile nvidia kart optimizasyonu ile nereyse 1mh/s kadar mining oranını arttırdı.
    Şuan 3 kartım ile eth kazıyorum. X16 ya direk bağlı kartlarım ile 24,2mh/s civarı alırken riser ile bağlı kartımda 23mh/s gibi bir değer alıyorum. (OC değerlri 850 memory ve %75 power limit, sıcaklık 55-65 arası değişiyor)

    Dual hiç denemediğim için profitini bilmiyordum. Sıcaklık konusu ve mining stabilitesi de önemli tabi.

    Etherin düşmesi işleri bir miktar değiştirdi haliyle.

    Birde dual denemek lazım aslında.

    Teşekkürler tekrardan.
  • Hocam sormayı unuttuğum bir konuda havuz meselesi.

    Ben eth yi nanopooldan kazıyorum ve bildiğiniz üzere belli bir fee si var. Şimdi dcr kazmaya başlarsam supernova dan kazmaya başlayacağım ve bunun içinde bir fee vermek durumundayım.

    Merak ettiğim, nanopool u bırakıp eth+dcr dual supernova dan kazmaya başlasam fee olarak her bir altcoin için ayrı ayrı mı hesap kesiliyor? Yoksa tek bir fee ücreti mi alınıyor?
  • alelingen A kullanıcısına yanıt
    Tüm kazdıkların için %1 fee aliyor ama cok fark etmiyor bence. Ben ethermine.org da eth kazıyorum. Suprnova yeni bir havuz sanırım digerinden ethermine de ödeme ayarını 0,05 eth yapınca direk anında hesabıma para geciyor.

    Supr da dcr diğer arkadasın bahsettigi gibi bendede MSI rx570 armor var bioslar modlu oldugundan 27mh eth 450-500kh dolayında dcr degeri veriyor.
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Minergate'in mobil uygulaması var onun ile yapılıyor ama telefonlar için ben önermem.
  • yardımların için çok sağolasın kadir özbilek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.