|
Öncelikle burada Cyberpunk 2077 nin yapısı ile ilgili birşey söylemeyeceğim. Ben PC de oynuyorum oyunu sevdim ve 20 saat kadar oynadım. Tüm hatalarına rağmen zevk almaya bakıyorum. Oyunun iyi yönleri kötü yönlerini zaten birçok kişi açıkladı ortada. 1 haftadır oyunla ilgili birçok platforma ve incelemelere baktım. Ciddi birkaç nokta var bahsetmek istediğim CDPR ile ilgili. CDPR herkesin dediği gibi evet ben de sempatiyle yaklaşıyordum kendi nedenlerimle. Türkçe dile önem vermesi kısmende olsa uygun fiyattan çıkması saçma sapan DLC politikalarının olmaması özellikle Witcher 3 e getirikleri genişleme paketlerinin gerçekten çok kaliteli olması vs. Sonuçta herkesin kendine göre sebeplerle firmaya bir sempati beslediği bilinen bir gerçek. Fakat bakalım CDPR nasıl bir yol izlemiş bu oyunla ilgili. 1) 2-3 Hafta önce birçok yabancı basın kuruluşunda haber çıktı. CDPR oyunun PS4 ve Xbox One versiyonlarının sürpriz şekilde iyi çalıştığından bahsediyor. ** Görüldüğü gibi bu açıklama baştan sona yalan dolan. Bizzat kendim görmek için gidip arkadaşımda PS4 ile oynadım hemen prologue kısmında sonra oyun ps4 de rezil durumda. Daha sonra Digital Foundry videosunu izledim oyun ara sokakta çatışma esnasında 16-18 fps ile çalışıyor. Bariz şekilde oyun mevcut nesile de bir şekilde satılsın diye oyunculara umut verilmiş. 2) Yine 1 ay önce Resmi playstation youtube kanalından direkt PS4 gameplay başlığıyla yayınlanan videoya bakın ve izleyin. Videodaki kalite bırakın PS4te şuan PC de bile yok. ** Şunu PS4 gameplay diye yayınlamış adamlar hem de son ertelemenin olduğu gün. Yine bariz şekilde yalan ve yalnış yönlendirmeyle oyun gereksiz yere hype üstüne hype yaptırılmış. 3) Son olarak oyunun inceleme kopyaları verilirken sadece PC verildi. Bilerek Xbox ve PS4 kopyaları verilmemiş incelemelerde çünkü bunlar verilseydi 50-60 ortalama olacaktı konsol tarafında. ** Buradaki sıkıntı şu adamlar açıklama yaptı satışların %60 ı PC %40 Konsol diye. Bu %40 lık kesim ps5 ve series olmadığına göre bu adamlar xbox one ve ps4 sahipleri. Ve CDPR bu adamlara oyunu satıp incelemeler ile manipüle etmiş. Oyunun çıkışında konsol incelemesi yok. Bu hareketi Ubisoft yapsa mahvetmişlerdi adamları. *** Sonuç olarak oyun harika yön değiştiren acaip iyi bir oyun değil. Oyunu sevdim oynuyorum muhtemelen 1-2 sene sonra PC de ve yeni nesilde sorunların hepsi çözülür yine oynanır sorun değil. Fakat şu yapılanları EA ya da Ubisoft yapsa gerçekten insanlar yapmadıklarını bırakmazlardı. Yahu 1 ay önce Valhalla çıktı onuda 40 saat oynadım yani şu oyundaki bugları görünce nur nimetmiş Valhalla bug açısından. Aslında iyi oldu bir nevi firmaya umarım ayaklarını yere basarlar. Kötü bir duruma girmelerini oyuncu olarak istemem sonuçta belki 10 sene içinde daha güzel oyunlar yapabilirler. Ama ciddi anlamda yanlış yönlendirmelerle ile boşa hype yaptırmamaları gerektiğini anlamışlardır. |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı