Şimdi Ara

Et Çok Pahalı Ama Hayvancılık Yapanlar Zengin Değil. Bu Nasıl İş? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
18.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bence siz hayvancılık hariç her işi toz pembe sanıyorsunuz. Hayvancılık kadar kazançlı ve hayvancılıktan daha kolay bir iş var mı?

BENİ BURDA DELLENDİRME SEN HİÇ HAYVAN BAKTIN MI DİYORUM
    SEN HİÇ KIŞIN KAR YAĞARKEN İNEKLERİ SUYA GÖTÜRDÜN MÜ
    GEÇİM SIKINTISI ÇEKTİN Mİ
    -10 DERECEDE İNEKLERİN DONAN BOKUNU YERDEN KAZIDIN MI
    SEN YATAĞINDA MIŞIL MIŞIL UYURKEN BEN O BOKLARI KAZIYORDUM
    YEM MAKİNESİNDE HAYVANLARA YEM HAZIRLARKEN O KOKUYU İÇİNE ÇEKSEN KUSARSIN
    SEN VE SENİN GİBİ ŞEHİRLİ ENTELLEKTÜEL VATANDAŞLARA DIŞARIDAN ÇOK KOLAY GELİYOR
    AMA TÜRKİYEDE ÇİFTÇİ KAZANAMIYOR ANLAMIYOR MUSUN.
    BİR İNSAN SÜTÜNÜ SATTIĞI İNEĞİ NEDEN KESİP ONUN ETLERİNİ SATSIN.
    BİRAZ DÜŞÜNSEN ONUN VERDİĞİ SÜTÜN DAHA KARLI OLDUĞUNU ANLARSIN.
    AMA HAYVANLARIN KAZANDIRDIĞI YEDİKLERİ YEMEĞİ BİLE KARŞILAMAZ OLDU.
    Kİ BİZM 2011 SENESİNE KADAR 56 TANE BÜYÜKBAŞ HAYVANIMIZ VARDI

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

Sizin hesap ne güzelmiş hocam.

Sizin yem girdilerinden , hekim , çalışan masraflarından

Elektrik akaryakıt giderlerinizden hiç haberiniz Yok heralde , heralde değil Yok

Bırak dostum,hayatında canlı inek görmemiş insan bana burda yazıp çiziyor.
    gelsin birgün çalışsın,ben ona para bile vericem
  • CA18DET kullanıcısına yanıt
    Bana sadece şu sorunun cevabını ver, hayvancılık kadar kazandıran ve hayvancılıktan daha zor bir iş var mı?

Bana destan yazma, cevap ver. Bir maden işçisi, bir asker, bir polis, bir işçi, bir mühendis, arkasını yayarak mı para kazanıyor?

Hayatında hayvancılıktan başka hiç meslek görmedin mı?

KOSGEB hayvancılara verdiği hibe kadar kime hibe veriyor? Bak kredi demiyorum hibe diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Hem karli hem de kolaysa hayvancilik yapmaman sebep yok.

• BoomShy B kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz olay sadece %10 kayba neden olur. Asıl problem yetiştiricinin taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmak zorunda kalmasıdır. Yem bitkisi yetiştirmek hayvancılıkta çok önemli. Yetiştiremiyorsan, tarlan yoksa, dışarıdan almaya mahkumsun. Eskiden 2-3 ineğin sütü yem giderini karşılardı. Türkiye şartlarında artık bu imkansız. Doğuda durum biraz farklı, hayvan 6 ay full dağda merada otluyor, sadece çoban gideri var. 6 ay içeride. Çok az masraf oluyor batıya-iç anadoluya göre. Daha uzun uzun anlatırım merak eden olursa.

• Yurt dışı fiyatlarıyla kıyaslama yapıldığında, Türkiye'de et fiyatları mı pahalı yoksa alım gücümüz, maaşlarımız düşük olduğu için mi alamıyoruz?
  • yem çok pahalı. tahmin edebileceğinizden daha pahalı.

• Cevap, yem fiyatlarında saklı

• tarimda da hayvancilikta da uretenler degil aracilae kazaniyor

• Ben silivri tarafinda oturuyorum ve kahvehanelerde dinledigim kadariyla hayvancilikla ugrasanlar ve ayni zamanda tarim ile ugrasanlar da devletin koydugu vergilerden muzdarip (buna mazot vergisi baslica olmak uzere geri kalanlarin hepsi dahil) tabii isin icinden birisini karsina alip konusmak lazim.

Tek soyleyecegim sey su : cocugu tutsan kisin tepelere otlatmaya cikarsan daha meraya gelmeden donelim diye aglar gelmis burada "hayvancilik kolay yiaa" tavri takiniyor. Bilader Istanbulun icinde yasayan insanlar veya hayatlarinda koy hayati yasamayan insanlar cikip koy isleriyle alakali konusmasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarım ve hayvancılık yapanın yakıtından vergi alıyorlar ama luks yatlara ve gemılere vergısız ötv sız yakıt satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CA18DET

quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Bence siz hayvancılık hariç her işi toz pembe sanıyorsunuz. Hayvancılık kadar kazançlı ve hayvancılıktan daha kolay bir iş var mı?

BENİ BURDA DELLENDİRME SEN HİÇ HAYVAN BAKTIN MI DİYORUM
    SEN HİÇ KIŞIN KAR YAĞARKEN İNEKLERİ SUYA GÖTÜRDÜN MÜ
    GEÇİM SIKINTISI ÇEKTİN Mİ
    -10 DERECEDE İNEKLERİN DONAN BOKUNU YERDEN KAZIDIN MI
    SEN YATAĞINDA MIŞIL MIŞIL UYURKEN BEN O BOKLARI KAZIYORDUM
    YEM MAKİNESİNDE HAYVANLARA YEM HAZIRLARKEN O KOKUYU İÇİNE ÇEKSEN KUSARSIN
    SEN VE SENİN GİBİ ŞEHİRLİ ENTELLEKTÜEL VATANDAŞLARA DIŞARIDAN ÇOK KOLAY GELİYOR
    AMA TÜRKİYEDE ÇİFTÇİ KAZANAMIYOR ANLAMIYOR MUSUN.
    BİR İNSAN SÜTÜNÜ SATTIĞI İNEĞİ NEDEN KESİP ONUN ETLERİNİ SATSIN.
    BİRAZ DÜŞÜNSEN ONUN VERDİĞİ SÜTÜN DAHA KARLI OLDUĞUNU ANLARSIN.
    AMA HAYVANLARIN KAZANDIRDIĞI YEDİKLERİ YEMEĞİ BİLE KARŞILAMAZ OLDU.
    Kİ BİZM 2011 SENESİNE KADAR 56 TANE BÜYÜKBAŞ HAYVANIMIZ VARDI

bırak hocam bende anlattım anlamiyorlar burada hava eksi 30 oluyor kışları sabah 6 gibi ,bu delikanlılar da 3 cm karda tatil istiyorlar .adama dedim inek sidiği yüzüne sicrarsa hatırla dediklerimi diye ,duş alırım diyor , kışın köyde sular akmıyor:) hepside besiciler çok kazanıyor diyor millete muhtaç olalım istiyorlar sanırım f/p açısından en kötü iş olabilir çok kazanioz bide hala torosa binioz nedense

• Önceden bizim köyde de hayvancılık yapan çoktu ama şimdi kimse hayvan beslemiyor .her ne kadar dışardan kârlı bir iş gibi görünse öyle değil türlü türlü masrafı var

• Hayvancılıkta çok para var. Devlet yardımı da var. Ama gel gör ki kimse şehri bırakıp gidip hayvancılık yapmaz. Ayrıca hayvancılıktan anlamak lazım. Yoksa yapamazsın.

• Hayvancılık yapanların zengin olmadığını kim söyledi?
  • Tarımda iyi para kazanabilmek için girdilerin en düşük seviyede olması gerekir.

Türkiye de ise yem,elektrik,akaryakıt,işçilik ve veteriner hizmetleri pahalı olduğu için para kazanmak zor yüksek kar yapmak daha da zordur.

• Arkadaşlar çiftçilik yapan birisiyim.15 yıl önce 5ile 10 orası büyükbaş okadar da küçükbaş hayvanlarimiz olurdu. O zaman köyde yaşardık herkesin hayvanlari var ticaretini yaparlardı.şimdi ise o köyde 2 litre süt bulmak imkansız hale geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvancılık| yapanların para kazanmadığını nereden çıkardın? Kac kez hayvan satan gördün? Bu zamana kadar Kac kez bi iste ben para kazanıyorum diyen gördün? Bunsan 5 6 yil once 4 inek parasi suan 1 inek parasi. Büyükbaş fiyatları 5 6 yil oncesine kadar %300 400 arttı. 4 danayi 4200 e satmıştık bundan 10 yıl once mi ne. Biz sattiktan 4 5 yil once bizim 4200 e sattığımız ineklerin fiyatı 25 bine çıktı o yaşlardaki inekler vs.

• Bu yaşıma geldim, üreticinin de tüketicinin de kaymaktan nasiplendiğini henüz görmedim. Olayları iyi okumak lazım, bazı oyunlar var ki kapalı kapılar ardında oynanır.
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Sizin o gördüğünüz yerler aile işletmesi onlar sizin yazdığınız rakamları zaten kazanamıyorlar bir barınağın havalandırma sistemi , gübre yolu , tımar sistemleri kaç para bir bakın bence Otomatik sulama sistemleri , padoklar onları bir araştırın öyle konuşalım 50- 100 hayvanla çiftlik yürütmek biriketle olmuyor açıkcası

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.