Şimdi Ara

Et Balık Kurumu Kavurma 1 kg 35,90 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
27.677
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tavada ısıttığınızın fotoğrafını çekip atan birisi olursa çok makbule geçer

öğrenciye çok fazla zarar etmem ölü hayvanların etinden olması :D yeriz biz sıkınıt değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2005/01/20050105-7.htm

"15) Şüpheli etlerin konulması ve şarta tabi etlerin değerlendirilmesi için kilitlenebilir, hem soğutma ve hem de şoklama yapabilen ayrı bir soğuk oda gerekir. İmha edilecek hayvan, karkas ve iç organların, imhaya sebep olan mikroorganizmaları ortadan kaldıracak yakma derecesinde bir yakma fırınında yakılması gerekmektedir. Yakma fırının yüksek sıcaklıkta sterilizasyon şartlarına sahip olması gerekir. Ayrıca şarta tabi etlerin değerlendirilmesi için kavurma kazanı gibi gerekli düzenekler bulundurulur."

kısa bir aramayla bunu bulabildim, siz daha uzun araştırabilirsiniz. mevzuata hakim biri değilim sadece sektöre yakınım ayrıca bu konuda seminer tarzı eğitimler aldım. kavurma işleminde yüksek sıcaklıkta tüm mikroorganizmalar öldüğü için bilimsel olarak korkacak bir durum yok ancak şartları ne kadar yerine getirebiliyorlar bu şartları esneterek maliyetten mi kırıyorlar bunları bilmek daha büyük sorun.

Evet bu doğru aynısını kasabım da söyledi.

Bu şap hastalığı patlak verince ve Eskişehirde de Tepebaşı hayvan pazarı karantinaya alınınca 1 ay et almadım sonra dayanamadım kıyma almak için gittiğimde sordum. Aynı yukarıdaki maddeyi anlattı, veterinerler kontrolünde etler ayrıldığı için kasaba kıymalık gidecek et ile işlenecek etler duruma göre ayrılıyor. Çiğ ve satılması uzun sürecek etler en sorunsuz etlerdir. Ama etin durumu açıkta satılamayacak derecedeyse bu kavurma olsun, bu sucuk olsun bunu salam sos yapın gibi ısı derecesine göre birim birim ayırıyorlarmış. Tabi ısıl işlem gördüğü için mikrop ölüyor deniyor. Fakat etteki her mikrobun ısıda ölmediğini önceden -18 altı sıcaklıklarda dondurulması gerektiğini de okumuştum bir yerde.

Kasapların çoğu yerli et satar, zincir marketlerin çoğu ise ithal et. Fiyat farkları bundan kaynaklı. Ama uzun süre marketlerden aldığım etlerden hiç tat alamadım orası ayrı konu tabi. Artık kasaptan alıyorum eti. Orta yağlı 36 yağsız 38 tl. Köfte falan yapınca gerçekten et tadı var, migrostan aldığım etlerde hiç et tadı alamadım bu ithal et piyasaya girdikten sonra

Hele askerde ne yedirdilerse bize, baharat koysan da tadı yok etin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Şubat 2016; 1:42:39 >

• Ben ebk türk sucugu diye satılan sucuktan alıyorum cok memnunum
    digerleri 1 .sinif özel gold sucuk diye 60 liraya satıyr ayni sucugu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin dediginiz kaşarlar ucuz kaşarlar. Sütaş pınar vb markalarda boyle bir durum olmaz. Diger firmalarda bu firmaların elinde.kalan son kullanma tarihleri gecmis peynirlerini yeniden isleyerek yapiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

"15) Şüpheli etlerin konulması ve şarta tabi etlerin değerlendirilmesi için kilitlenebilir, hem soğutma ve hem de şoklama yapabilen ayrı bir soğuk oda gerekir. İmha edilecek hayvan, karkas ve iç organların, imhaya sebep olan mikroorganizmaları ortadan kaldıracak yakma derecesinde bir yakma fırınında yakılması gerekmektedir. Yakma fırının yüksek sıcaklıkta sterilizasyon şartlarına sahip olması gerekir. Ayrıca şarta tabi etlerin değerlendirilmesi için kavurma kazanı gibi gerekli düzenekler bulundurulur."

kısa bir aramayla bunu bulabildim, siz daha uzun araştırabilirsiniz. mevzuata hakim biri değilim sadece sektöre yakınım ayrıca bu konuda seminer tarzı eğitimler aldım. kavurma işleminde yüksek sıcaklıkta tüm mikroorganizmalar öldüğü için bilimsel olarak korkacak bir durum yok ancak şartları ne kadar yerine getirebiliyorlar bu şartları esneterek maliyetten mi kırıyorlar bunları bilmek daha büyük sorun.

Bu şap hastalığı patlak verince ve Eskişehirde de Tepebaşı hayvan pazarı karantinaya alınınca 1 ay et almadım sonra dayanamadım kıyma almak için gittiğimde sordum. Aynı yukarıdaki maddeyi anlattı, veterinerler kontrolünde etler ayrıldığı için kasaba kıymalık gidecek et ile işlenecek etler duruma göre ayrılıyor. Çiğ ve satılması uzun sürecek etler en sorunsuz etlerdir. Ama etin durumu açıkta satılamayacak derecedeyse bu kavurma olsun, bu sucuk olsun bunu salam sos yapın gibi ısı derecesine göre birim birim ayırıyorlarmış. Tabi ısıl işlem gördüğü için mikrop ölüyor deniyor. Fakat etteki her mikrobun ısıda ölmediğini önceden -18 altı sıcaklıklarda dondurulması gerektiğini de okumuştum bir yerde.

Kasapların çoğu yerli et satar, zincir marketlerin çoğu ise ithal et. Fiyat farkları bundan kaynaklı. Ama uzun süre marketlerden aldığım etlerden hiç tat alamadım orası ayrı konu tabi. Artık kasaptan alıyorum eti. Orta yağlı 36 yağsız 38 tl. Köfte falan yapınca gerçekten et tadı var, migrostan aldığım etlerde hiç et tadı alamadım bu ithal et piyasaya girdikten sonra

Ben hatay serinyolda askerlik yapmıştım 5 sene kadar önce bazı zamanlar acemi askerleri mutfağa sokarlardı işte milföy hamuru katlamsa olsun , erzak taşıma olsun böyle ayak işleri yapardık etlerin saklandığı buz haneden et alımı yapmıştık ve orada asılı karkas etler vardı ve üzerlerindeki tarih 1980li yıllara aitti ve o etler atılmıyor yenmiyor o şekilde dolapta yer işgal ediyordu ama etler ve bazı erzaklar haftalık geliyordu taze olarak tüketilirdi ama malesef et hep suda pişirldiği için suyu bittikçe su eklene eklene etin hiç tadı kalmazdı yani tamemen pişirme şeklinden etin tadı olmuyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 11 Şubat 2016; 3:31:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Divizör

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Ben hatay serinyolda askerlik yapmıştım 5 sene kadar önce bazı zamanlar acemi askerleri mutfağa sokarlardı işte milföy hamuru katlamsa olsun , erzak taşıma olsun böyle ayak işleri yapardık etlerin saklandığı buz haneden et alımı yapmıştık ve orada asılı karkas etler vardı ve üzerlerindeki tarih 1980li yıllara aitti ve o etler atılmıyor yenmiyor o şekilde dolapta yer işgal ediyordu ama etler ve bazı erzaklar haftalık geliyordu taze olarak tüketilirdi ama malesef et hep suda pişirldiği için suyu bittikçe su eklene eklene etin hiç tadı kalmazdı yani tamemen pişirme şeklinden etin tadı olmuyordu

2013 de İstanbulda yaptım bende, Levazım her çarşaba dönerdi 7 kişi olarak dönerdi. Sıra bizim bölüğe geldiğinde ikinci haftaki 7 kişiden biri bendim :D Akşama kadar ilgili personelin keyfinin gelip listeyi hazırlamasını bekledik soğukta. O gelince gecenin körü levazıma girdik meyvesi sebzesi falan mercedese yüklerken sıra et reyonuna geldi. İçeri girdik, öyle eski tarihli et pek gözüme çarpmadı ama ben böyle hayvan görmedim dinazor mudur nedir arkadaş 5 kişi zor kaldırdık kaburgayı :D Zaten dediğim gibi ne etlerin lezzeti vardı ne yemeklerin. Gerçi protein değerleri standarttır besleniyorduk belki ama lezzet yoktu.

Prinçler hele prinç değil fabrikalarda enjeksiyon kalıplarına konan ufak plastik parçalar gibiydi. Tadı yoktu princin. Sonra haberlere çıktı hatta 3 4 ay oluyor. Mersinde yakalanan ve gdo tartışması yaratıp sonradan üstü kapanan tonlarca princi askeriyeye malzeme sağlayan bir firma almış. İstanbul başta olmak üzere bir çok askeri birliğe verilmiş bunlar.

Yani diyet olarak tuzsuz yağsız pilav da çok yedim ama askerdeki prinç pilavı gibisini ömrümde hiç görmemiştim. :D Sonra zaten bulgur pilavına döndüler, o zaman baya sevinmiştik. Bulgur pilavına seviniyorduk ya.

Öyle böyle geçirdik baya kilo verdim bu yemek düzeni sayesinde. :D

• Dana değil yüzde yüz sığır kavurmasıdır ne tadı ne tuzu olur bende aldım zamanında birdaha almıyorum

EBK ların durumu ise felaket, dana döş isteyin yüksek ihtimalle alamayacaksınız. Kebapçılar köfteciler dönerciler etin neresi lazımsa önceden ayırtıyor gidiyorsunuz almaya cevap YOK malesef.

50 kere şikayet ettim, BİMER de bile 3 tane şikayet kaydım var, çözüm yok. Dahada kapısının önünden geçmiyorum ...

Devlet hazır çekilmiş kıymayı yasakladı, sözde kendi kurumunda dağ gibi hazır çekilmiş kıyma satılıyor.

Rezaletin bini bir para say say bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BUGATTI -- 11 Şubat 2016; 7:54:01 >
  • kasaplarda canlısınımı satıyorlar.
  • çok uygun fiyat kalitesi nasıl acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

35 tl kavurma demek etin kilosu 20tl demek. Kavurma yapana kadar 20 liraya et satıyorum desen kapıkuleden bile dükkana kuyruk olur. O ete ben güvenmem. Zaten dava vardı 2012'den, ne oldu bilmiyorum.

3 sene etbalıkta kavurmada çakışan işçilerin taşeronluğunu yaptım.Ayrıca bizim peder bey hala çalışıyor kurumda.
    Hocam kavurma eti hani direkt kuşbaşından yapılmıyor,şartları var etin

Et ve balık kurumu ürünleri sağlıklı ürünlerdir.Sonuçta devlet kurumu olduğundan kazanç çok düşünülmüyor(her sene zarar ediyor)

Ayrıca 2012 de olan davada herkes beraat etti.Ortada bir suç yoktu Et ve Balık elemanlarının.

Güvenle kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rapsodisss

quote:

35 tl kavurma demek etin kilosu 20tl demek. Kavurma yapana kadar 20 liraya et satıyorum desen kapıkuleden bile dükkana kuyruk olur. O ete ben güvenmem. Zaten dava vardı 2012'den, ne oldu bilmiyorum.

3 sene etbalıkta kavurmada çakışan işçilerin taşeronluğunu yaptım.Ayrıca bizim peder bey hala çalışıyor kurumda.

Et ve balık kurumu ürünleri sağlıklı ürünlerdir.Sonuçta devlet kurumu olduğundan kazanç çok düşünülmüyor(her sene zarar ediyor)

Ayrıca 2012 de olan davada herkes beraat etti.Ortada bir suç yoktu Et ve Balık elemanlarının.

Ticari konularda kimseye güvenilmez canlı hayvan ithalatı sıkıntılı bir süreçti yolda telef olanlar ya da hastalananlar ekonomik kayıplar oluşturuyordu 2015 yılındaki ihaleler karkas olarak yapıldı diye biliyorum ticari kayıpları azaltmak için karkas ithalatı iyi bir yöntem, peki etler karkas olarak geliyorsa kavurmalık etler nasıl ayrılıyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• et fiyatları bu kadar yükselmişken ve EBK insani fiyatlardan et satmaya devam ettikçe bi takım çevreler onları kötülemeye devam edecekler illa ki, yok kasabım şöyle dedi, yok şu atanıdık böyle dedi, geçiniz bunları, 26 liraya kıyma satan yer varken 45 tye satmaya çalışanlar bu adamlar hakkında iler geri konuşup vatandaşı kandırmaya ve onları söğüşlemeye çalışacaktır.
  • sanki 80 tl verdiğin kavurma en güzel etten yapılıyor gibi her ucuz ürüne bok atmak adetimiz olmuş.

beş para etmez sosis ve salamı 50 gr 100 gr paketleyip kilosunu 50- 60 tlden satıyorlar . yarısı bile et değil
  • aydında yok.lanet gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

et balık kurumundan ölü hayvan olduğundan sonra bıraktım alınmaz

http://www.hurriyet.com.tr/et-balik-a-hastalikli-et-verdiler-piyasaya-olu-hayvan-eti-surduler-21214032

Söz konusu soruşturma 2 ay önce tamamlandı tüm personele beraat kararı verildi. Olay sadece eksik evrak düzenlenmesinden kaynaklanmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

quote:

Ticari konularda kimseye güvenilmez canlı hayvan ithalatı sıkıntılı bir süreçti yolda telef olanlar ya da hastalananlar ekonomik kayıplar oluşturuyordu 2015 yılındaki ihaleler karkas olarak yapıldı diye biliyorum ticari kayıpları azaltmak için karkas ithalatı iyi bir yöntem, peki etler karkas olarak geliyorsa kavurmalık etler nasıl ayrılıyor ?

Karkas et ithalatı piyasa fiyatını düşürmek için yapıldı, gelen etler de çeyrek karkas olarak pınar, namet vb firmalar ile yemek şirketlerine satıldı

• BUGATTI kullanıcısına yanıt
    Devlet açıkta çekilmiş kıymayı yasakladı. Map ambalajda kıyma satışı yasak değil. A101 bim gibi firmalarda kapalı kaplarda kıyma satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelmummy

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

quote:

Karkas et ithalatı piyasa fiyatını düşürmek için yapıldı, gelen etler de çeyrek karkas olarak pınar, namet vb firmalar ile yemek şirketlerine satıldı

esk da satılan etler nereden temin ediliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelmummy

Devlet açıkta çekilmiş kıymayı yasakladı. Map ambalajda kıyma satışı yasak değil. A101 bim gibi firmalarda kapalı kaplarda kıyma satıyorlar

Açıkta çekilmiş kıymadan bahsediyorum zaten, EBK da map ambalajlı kıyma hiç görmedim bugüne kadar.
  • Ebk da sadece ithal et satiliyor diye bir kaide yok. %100 yerli de olabiliyor. Ayrica bizim milletimiz bir garip. Benim 40 yillik kasap 50 liraya satiyor, bunlar nasil 30a satar diyerek ebk ya guvenmiyor. Mahalle kasabinin o eti nerden aldigini bilemezsiniz. Selam verip aldiginiz her adami guvenilir zannetmeyin. Gecen gun 28 liraya 2 kilo kiyma aldim ebk dan. Kasaplari ve aracilari zengin etmeye gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.