Şimdi Ara

Essayıma göz atar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kontrol ettirebilecegim kimse yok.Kısaca göz atıp yanlışlarımı söyleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim


    Turkey should not become a member of European Union.First of all,the topic should be approached from two different point of view.These are social and political facets of issue in hand.These can take us to correct conclusions in terms of methodology used.


    If we handle the issue using social facet,we can base our views on relevant country's inadequate state-run facilities,social stratification,political strata that are detrimental to social complex as well as administration integrity,inadequate universities and other institutions,abject governmental missteps and other several points.


    If we look at the issue from economic facet,we encounter political malpractices,for example corruption and other practices that are harmful for economy,wrong fiscal policies,unplanned moves by both federal and local governments and resultant unhealthy economic picture that cannot meet European Union's standards. 


    We also should look at the issue from

    both economic and social aspects,namely socioeconomic aspect.People could not construct a healthy communicational relation with European fellows,if Turkey became a member because people can communicate inasmuch as their social standing,outlook and expectations for life are similar enough,because of their nature,but Turkey's people live in conditions and methods using to bring up children and beliefs inculcated into people during their childhood and youth make it difficult.


    Another issue is asylum seekers.If Turkey became a member,hundreads of thousands of asylum seeker would acquire right to live in European countries and this would imperil social complex of European countries and criminal activities and poverty go rampant in these countries as a result.Impoverishment would spread both within European people and asylums due to a mass flow to these countries.


    Conclusion can be drawn from these points is that Turkey should not become a member of this elite union for it's own interests and member countries' as well




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EA777DE4 -- 8 Mayıs 2021; 13:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Cümleleri kısaltıp daha ölçülü miktarda ve yerinde bağlaç (conjunction) kullanabilirsiniz. Metni takip etmesi biraz zor ve muğlaklık (ambiguity) var. "Correct conclusions" yerine "valid conclusions" gibi daha akademik kelimeler seçebilirsiniz. Gramer olarak European Union her zaman the article'ı alıyor: The European Union or The EU. Misal "social and political facets of issue in hand" yerine "social and political facets of the issue at the hand" doğru bir kullanım; çünkü belirli bir meseleden (issue) bahsediyorsunuz yani the article'ı almalı. "At the hand" yerleşik ve doğru kullanım "in hand" yerine. O hand kısmını ayrıca tamamen atabilirsiniz ve şunları diyebilirsiniz: "we will cover" ya da "we are going to deal". Bu kullanımlar daha idiomatik olur. Şimdilik görebildiklerim bunlar. Bir de çok fazla terim kullanmaktansa ve bir terim çorbası yapmaktansa nedensel ilişkileri daha açık ve anlaşılır şekilde kurabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Sağolun,tavsiyelerinizi dikkate alacağım.Peki siz olsanız kelime kullanımı,gramer bakımından 100 üzerinden kaç verirsiniz bu metne? Fikrinizi almak istiyorum sadece

    Geçmem gereken bir sınav var,onun için soruyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EA777DE4 -- 9 Mayıs 2021; 10:31:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben İngiliz dili öğretmeni değilim ki hocam nasıl notlandırabilirim? Ne versem doğru olmaz. Kendi çapımda yardım ediyorum sadece. Yine de gramer ve yapı anlamında genel olarak fena olmadığını ve doğru olduğunu söyleyebilirim. Bir dil hakimiyeti kesinlikle söz konusu. Yani tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler.Yorumunuz moralimi yükseltti gerçekten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmamış. Cümlelerin de nokta yok. 1 paragrafı nefes almadan nasıl okuyayım ben. Bir cumlede ayrıca 10 complex kelime kullanmaya gerek yok, bir iki tane cümleyi hoş gösterecek kelime kullanman yeterlidir. Giriş kısmın çok kısa geldi bana okuyucuyu metne çekecek elementler eklemen gerekiyor. Bu essay ne için bilmiyorum ama toefl ibt için olsa büyük ihtimalle düşük bir not alırdın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt

    Bağlaçlar ve noktalama işaretleri konusunda çalışmam gerek,haklısınız.Sağolun değerlendirmeniz için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.