Şimdi Ara

Esperanto Öğrenmek İsteyen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Esperanto 19. yüzyılda geliştirilmiş sanal dildir. konuşan bir millet yoktur ama dünya üzerinde ikinci dil olarak bilen 200 milyon civarında insan var. dünyadaki en kolay dil. şuan öğreniyorum çok zevkli. öğrenmek için bir program var:
    http://kurso.com.br/kurso.exe

bazı kelimeler:
    bela: güzel
    amiko: arkadaş
    bela amiko : güzel arkadaş
    belaj amikoj: güzel arkadaş
    floro:çiçek

* Saluton = Merhaba
    * Bonan matenon = Günaydın
    * Bonan vesperon = İyi akşamlar
    * Bonan nokton = İyi geceler
    * Bonan tagon = İyi günler
    * Kiel ve fartas ? = Nasılsınız ?
    * Kio estas via nomo? = Adınız nedir?
    * Mia nomo estas ....= Benim adım .... dır
    * Mi ğoyas = Memnun oldum
    * Bone, dankon. Kaj vi? = İyi, ya sen?
    * Sufiĉe bone = Oldukça iyi
    * Ne tre bone = Çok iyi değil

* Dankon = Teşekkürler Sağol
    * Esperanto estas facila lingua = Esperanto kolay bir dildir.
    * Sana = Sağlıklı
    * Malsana = Hasta
    * Malsanulejo = Hastane
    * Kuraci = İyilik
    * Kuracisto = Doktor
    * Auto =Otomobil
    * Domo = Ev
    * Vojago = Seyahat

* Zamirler:
    * Mi = Ben
    * Vi = sen
    * Li = O (Eril)
    * Ŝi = O (dişil)
    * Ĝi = O (Nötr, cansız, hayvan)
    * Ni = Biz
    * Vi = Siz
    * Ili = Onlar

* Günler:
    * Lundo = Pazartesi
    * Mardo = Salı
    * Merkredo = Çarşamba
    * Ĵaŭdo = Perşembe
    * Vendredo = cuma
    * Sabato = cumartesi
    * Dimanĉo = Pazar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albay Hardal -- 26 Haziran 2009; 0:16:32 >

• hocam biz daha türkçeyi doğru konuşamıyoruz dur bi de esperanto çıkarma
  • çok eğlenceli bir şey. kelimeler ingilizceye benziyor şuan programda ikinci derse geçiyorum beraber öğreniriz işte
  • bir şeyler daha öğrendim

viro = erkek
    virino = kız
    amiko = arkadaş
    amikino = kız arkadaş
    filo = oğul
    filino = kız çocuk
    patro = baba
    patrino = anne
  • Kolay dil demen dikkatimi çekti fakat nerede kullanacağız ki bu dili?
  • omeglede işe yarar
  • bu dilde yayın yapan birsürü site varmış. kendi aramızda kullanırız yabancı karıkıza asılırken kullanırız

başka bir şeyler

amiko = arkadaş
    malamiko = düşman

bela = güzel
    malbela = çirkin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ispanyolca öğrenmek istiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evrensel dil olsun diye oluşturuldu bu dil. Diller çevresel koşullar sonucu kendi kendine oluşur. İlk defa bir dil insanlar tarafından ortaya çıkarıldı. Şu anda dünyada hakim olan dil İngilizce bu yüzden Amerikalılar ve ingilizler bu dilin gelişmesine ve dünya tarafından kabul görmesini istemezler. Bir de şu mesele var hadi dili öğrendin diyelim bu anca yazıda kalabilir. Konuşmaya gelince işler biraz karışabilir. Herkes kendi lehçesiyle konuşmaya kalkacaktır bu dili. Bu dile daha fonetik kazandırılmadı. Birde fena halde ispanyolcaya benziyor bu dil. İspanyollarmı oluşturdu acaba bu dili
  • amiko

allahım ya ingilizce tek geçerim ingilizceden şaşmayın ayrıca okurken ispanyolca çalışıyorum sandım bu ne yaw

first Turkish second English third others
  • Meraklısı için:

http://www.cursodeesperanto.org/bazo/index.php?tr

Esperanto şu haliyle, fazla 'batılı' kalmış ve insanlığa yayılamamıştır.
    Ancak en büyük hayallerimden biri, insanoğlunun tek ve yapay bir ortak dili de kullanıyor olduğunu görmek.
    Bu uğurda uğraşmaya, çalışmaya değer. Esperanto, bu yolda ilk adım olabilir.
  • Sözcüğün Kökeni

Esperanto sözcüğünün kökeni, Fransızcadaki -umut etmek anlamına gelen- "esperer" sözcüğünden türetilmiştir. Esperer sözcüğü, Esperantoya esperi olarak geçmiştir.
    Ek ve köklerine ayrılışı, aşağıdaki gibi gösterilebilir:
    esper¹-ant²-o³
    ¹ Umut eden anlamındaki esperi kökünden gelir.
    ² Bir işi yapan, bir şeyin yolundan giden anlamındaki -ant ekidir.
    ³ Sözcüğe ad anlamı katan -o ekidir.

Tarihçesi

1870'lerin sonu, 1880'lerin başında; 1887'de Rus İmparatorluğu'na bağlı olan Bialystok'tan Polonyalı Yahudi asıllı göz doktoru Ludwik Łazarz Zamenhof tarafından icat edilmiştir.

Dr. Zamenhof'un bulunduğu bölgedeki insanlar Lehçe, Rusça, Yidiş gibi farklı diller konuşuyorlardı. Zamenhof bu insanların birbirleriyle anlaşmalarını kolaylaştırmak için hiç değişmeyen ve istisnası olmayan 16 ana kurala dayalı ve sözcüklerinin köklerini genellikle bu Avrupa dillerinden alan Esperanto dilini icat etti.

Ona göre, kendisi farklı ülkelerden insanların uyum içinde yaşaması amacıyla bir dil yaratmıştı.Farklı uluslardan insanlara hiç bir ulusa ait olmayan bir dil önermiştir.
    Esperanto alfabesi / Esperanta alfabeto
    A B C Ĉ D E F
    G Ĝ H Ĥ I J Ĵ
    K L M N O P R
    S Ŝ T U Ŭ V Z

(Büyük hârfler)

Esperanta alfabeto
    a b c ĉ d e f
    g ĝ h ĥ i j ĵ
    k l m n o p r
    s ŝ t u ŭ v z

(Küçük hârfler)
    Esperanto nasıl öğrenilebilir?

Ulusal Esperanto Dernekleri sürekli kurslar düzenlemektedir. Ayrıca Esperanto kendi başına çalışarak öğretebilecek kitaplar da vardır. Daha çok bilgi için herhangi bir TEJO bürosuyla, yerel Esperanto Gruplarıyla ya da Rotterdam'daki TEJO Dünya Bürosu ile ilişkiye geçilebilir

• ben programı indirdim denicem :D

küfür varmı
  • Konu güncel olsun bakalım.
  • bir ara ben de düşündüm ama baktım işime yaramayacak, zaman harcamaya gerek yok dedim.

iş başvurusu yaparken oraya iyi derecede esperanto yazmak yerine basit derecede almanca veya ispanyolca yazsam daha çok dikkat çeker diye düşündüm.
  • portekizde tanıştığım kız bu dilden bahsetti. yakın zamanda öğrenmeyi deneyeceğim ilgimi çekti baya
  • Esperanto gibi konu da çok eskilerden kalmış ve çok eski konu olmasına rağmen çok az mesaj yazılmış.
    Dillere merakım olduğu ve Türkçe haricinde İngilizce, İspanyolca, Fransızca konuştuğum halde bu dili yeni duymuş olmanın utancını yaşıyorum.
    Zira bugüne kadar merak edip ucundan da olsa dokunduğum diller arasında açık farkla en kolay öğrenilen dil.
    Öyle ki bütün sayı sistemini öğrenmem telefonuma indirdiğim bir yazılımla 5dk falan sürdü.
    Şaka gibi ya da abartıyorum/atıyorum) gibi gelebilir ama harbiden öyle. Zaten 10'dan sonrası tamamen birbirini tekrarlayan bir yapısı var. Sadece 4 ve 5'i çok az karıştırıyorum şimdilik.

Ancak sadece sayıları öğrendiğim halde açıkça söyleyebilirim ki daha çok fazla eksiği olan bir dil, geliştirilmesi lazım. En başta fonetiği yok! Zaten 4 ve 5'i de bu yüzden karıştırıyorum. (kvar ve kvin) Yine aynı şekilde 7(sep)'de de p sesi biraz b'ye kaçıyor. Bu kullandığım yazılımdaki ses dosyasından da kaynaklı olabilir tabi ki :)

Not: Konuyu canlı tutalım zira gerçekten güzel bir dil. İlgilenen arkadaşlar kendilerine ilginç gelenleri, fark ettikleri ufak ipuçlarını paylaşırlarsa güzel olacaktır.

• Türkiye'de Esperanto bilen 100 kadar kişiyiz, yerine göre buluşma falan da düzenliyoruz.

Hiç bilmeyenler başta olmak üzere merak eden varsa Facebook'taki ESPERANTO TÜRKİYE grubuna gelsin.

Ayrıca esperanto grubuna girmek istiyorum diye +905055716676'ya mesaj atın WhatsApp grubuna da alalım.

Özetle adam toplamaya geldim
  • Neden bu kadar İspanyolcayı andırıyor?
  • Şimdi bi kız arkadaşa, nabersin amiko yazıcam, tepkisini editlerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saol kardeş senin sayende Esperanto öğrendim hava atarak tüm kızları tavlıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.