Şimdi Ara

ESP32 seti düşünüyorum ne önerirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ESP32+ Breadboard, Jumper vs vs + birkaç sensörle (ardunio yerine esp32 daha mantıklı gibi ama ayrı ayrı almam lazım sanırım) yapacağım projelerin cv + github için katkısı olur mu sizce?

Veri oku veritabanına kaydet, mobil uygulama ile sensör açıp kapatma tarzı şeylerden bahsediyorum, dersi almış ya da konuyu bilenlerden tavsiyeleri bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Ocak 2025; 20:49:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ders falan almadım da nodemcu vardı arduno gibi ama içinde wifi modülü de var bakmak isterseniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gönül isterdi ki son saçmalıklar gelmemiş olsun, siteden tak tak satın al.

Yine de Aliexpress mağazasında (ve birkaç Türk sitede, belki) birkaç seçenek var, limit altı.

Raspberry Pi Pico fiyatı iyi, o da düşünülebilir.

Yeterli vakti ayırırsan güzel bir sonuç ortaya çıkar, kompleks veya değil, sonuçta bir sonuç elde etmiş olursun.

İster CV koyarsın ister mülakatta bahsedersin. (Tabii kariyerin bu alan (embed?) üzerine olacaksa...)

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, sanırım esp32 daha teknolojikmiş o yüzden onu düşünüyordum

Yani yapabileceklerim sayıca çok dursa da teknik açıdan zayıf gibi geliyor, ya da ben bunları biliyorum desem ilk işte işime yarasa bile yeterli olur sanırım

• minamina222 M kullanıcısına yanıt
    O sanırım esp8266'ın geliştirme kitiymiş diye anladım, aradaki farka bakıp seçimi yapayım, teşekkürler

• Teknofest İHA yarışmaları halen aklımda bir yerdesin, üniye bu hedefle girdim 3 yılda 50 şey öğrendim ama halen bunu yapmadım

• Seneye gömülü yazılımı A1 getirmeceee xd
    Ceng, cs, bbm artık her neyse güzel şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Ocak 2025; 23:53:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • direnc.net güzel, malum kısıtlamadan sonra oradan alışveriş yapıyorum (reklam değildir, fiyatları uygun)

ESP8266 da iş görebilir, ihtiyaca bağlı. Led ve dirençler ucuz zaten (tanesi 60 kr civarı), sensörler bi tık daha pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Hocam ne tür projeler planlıyorsun
    Benim gördüğüm kadarıyla sensörlerin çoğu ucuz ama kafamda net bir şey olmadığı için hangisini alacam emin olamıyorum, yani hareket sensörü alıp öyle bakmak istemiyorum

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Valla ben elime geçen sensörlerle web projeleri yapmayı düşünüyorum, benim de düzgün data transferi yapan kablo bulmam 1 hafta falan sürdü. Hobi niyetine rastgele takılacağım, işime yarayacak IoT projeleri de olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

Benim de o alanla birleştirme fikrim var, aslında imkan olacaktı akıllı ev gibi bir sistem kuracaktım da kaynaklar yetersiz, artık uzaktan haberleşme ile ne yapabiliyorsam onu deneyecem  

• Arduino'da direkt olarak wifi ve bluetooth desteği yok. Ayrıca wifi shield alayım dersen pahalıya gelir hiç gerek yok. O yüzden NodeMCU ESP-32 almanı öneririm hocam. 400-500 TL'ye ilk etapta kart, jumper, led, direnç, belki birkaç sensör (fiyatlardan haberim yok) alıp ufaktan başlarsın. Hem kafandaki ilk projeleri (mobille haberleşmeli vs.) yapıp biraz alışırsın. Sonra duruma göre ufak ufak sensör alıp ilerlersin.

Bu klüplerde çalışma mantığı tam olarak nasıl işliyor? Mesela İHA ile ilgili hiçbir şey bilmeyen birine vs. anlatıyorlar mı? Örneğin uçuş kontrol kartları veya yer istasyonu yazılımlarının öğretilmesi gibi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2-2 Domination -- 31 Ocak 2025; 1:37:42 >
  • İHA bizim üninin en üst seviyesi o yüzden orayı çok bilmiyorum
    3 senedir kulüplerle haşır neşirim, yazılım anlamında "genellikle" hiç bilmeyen de olsa katılmayı teşvik ediyorlar, çok kişi olursa mülakat yapıyorlar karşısındakinin neyi ne kadar bildiği ya da haftalık kaç saat çalışabileceğini öğrenmek için, genellikle istekli olan katılabiliyor ve o kulüpte olduğu süre boyunca öğrenmeye çalışıyor, aynı ekipte 2 bilmeyen varsa 2 de bilen oluyor destek olma amaçlı vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 31 Ocak 2025; 1:42:51 >
  • Bu dediğiniz ekipmanlar toplam 600 falan tutuyor, öncesinde kütüphanelerini öğrenip ona göre bir fikirle ilerlemek iyi olabilir, teşekkürler

Maalesef bu tarz şeylerin fiyatı hep uçuyor, adam gibi bir proje için de hatırı sayılır paralar gidiyor (en azından öğrenciler için). Dediğim gibi sensörleri erteleyip sonra da alabilirsin, elinde malzeme olmaması seni biraz kısıtlar ama mobil-web arayüzüyle ilgilenirsin biraz başlangıç için. Almadan önce biraz daha fikir sahibi olmak istiyorsan şu siteye de bakabilirsin hocam. Kodlarıyla beraber örnek projeler ve nasıl çalıştığı gösteriliyor.

https://wokwi.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2-2 Domination -- 31 Ocak 2025; 1:52:46 >
  • Doğru aslında tüm dönem logic design dersi için circuitverse sitesini kullanmıştım nedense burada da simülasyon sitesi olabileceği aklıma gelmedi xd
    Bu hafta başka bir şey çıkmazsa gömülü + backende devam edelim, tekrardan sağolasın

Yani malzeme üzerinde çalışma fırsatı veriliyorsa bayağı iyiymiş. İşin içine bu uçuş kontrol kartları vs girdiği zaman fiyatlar arşa çıkıyor. Bireysel alıp da üzerinde çalışamazsın sonuçta.

Bir de mesela bu Teknofest yarışmalarının CV'ye etkisi çok mu gördüğünüz kadarıyla (direkt olarak avantaj sağlaması, fırsat yaratması gibi)? Özellikle İHA, roket, helikopter tasarım tarzı daha baba yarışmalarda.

Ne demek hocam bildiğimiz kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz işte.   Aslında çok zevkli işler fakat durumlar ortada işte. Bir alacağın şeyi bin düşünüyorsun.  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.