Şimdi Ara

ESP nedir Çıldırmak Üzereyim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
11.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: umutgultekin

tartışmanın amacı belli ama sebebi net değil...

1. ıslak zeminde slick lastik olmaz.
    2. diyelim ki oldu, o araba piste çıkarken esp devreye sokulmaz.
    3. diyelim ki çıkarılamıyor devreden, o zaman, o araba, bu şartları bile bile zorlanmaz.

araba zorlanacakken veya piste çıkarılacakken bunlara dikkat edilmiyorsa, o zaman o işte bir yanlışlık vardır.

attraction, kusura bakma ama ileri sürüş deneyimi olan bir insandan gelecek bir soru değil bu. bunları bilmediğini düşünmüyorum, aksine bence bazı deneyimlerin var. sorunu da anlıyorum esasında ama soruyu "bir sürü yanlış seçim yaptım piste çıkmadan, buna rağmen de arabam beni düzeltemedi, halbuki esp devredeyken abs devreye girse daha az savrulurdum" kipinde sorduğun için tepki alıyorsun bana sorarsan, o an çok değerli milisaniyeler kazadan kurtarmak için hayati önem taşıdığı için, fren yapan lastikle yol arasında maksimum sürtünme yaratabilmek için abs devreye bilinçli olarak alınmıyordur. abs'nin zaten tek lastikte hiçbir işe yaramayacağı aşikar (sürtünme kaybı yaratmak ve arabanın savrulma anında zaten bozuk olan dengesini daha da bozmak dışında).

1. si Ben bu basıma gelen olayı pıstte yaşamadım

Sadece pistte Trafıge kapalı alan oldugu ıcın bırkaç denemede bulundum. Beni buna iten sebep normal yolda yaşadıgım olaydı.

Piste cıkmadan once aracıma slick lastık takmıstım trafıge acık alanda basıma geldı halı ıle ESP devredeydı. Dogru duzgun gıdıyordum cunku.

Kaldı ki ben ESP bile beni düzeltemedi demıyorum Merak ettıgım neden tekerlere fren yaptırdıgı sırada ABS devreye gırmıyor Sorusuydu.

Yoksa Slick lastik takıp ıslak yola cıkıp ESP olmasaydı daha ıyı donerdım dedıgım bır ıddam yok benim..

İleri sürüş deneyimlerim ile ilgili..

IMK dan Sürücü Lisansım var Aynı zaman da Birçok derecem var..

Sadece sunu ızah etmeye calısmıstım sordugum soruda uzun sureli frenaj bazen tehlikeli olabılır demıstım.

Lütfen yazdıklarımı daha dıkkatlı okursanız sevınırım.

• Suan ıs yerındeyım uzun yazamıyorum

on tekerleklere fren yaptırdıgı pozisyonu ızah edemedım ben sana yanlıs anlasılma ordan cıktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Bişeyi merak edıyorum..

Kullandıgım araçta bırcok kez ESP devreye gırmıstır hem onden kaymalarda hem arkadan kaymalarda..

Onden kaymalarda ESP devreye gırdıgı zaman on sag veya on sol teker bırbırınden bagımsız fren yaptırılır..

Tek tekerlek fren yaptırıldıgı zaman neden ABS devreye gırmezde Tekerlek tamamen kilitlenir.. ?

Aracın uzerınde slick lastik varken ıslak yolda bu benım ıcın daha buyuk tehlike arzetmişti cunku..

Sorumun cevabını hıc bır yerde alamadım bugune dek...

Sn ATTRACTION,

Sorduğunuz Olay bence şundan ibaret, Abs nin amacı özellikle ön tekerlerin kitlenmesini engellemek, böylece manevra yapabilmeyi sağlamak. Kitlenme olursa bildiğiniz gibi, kitlenme olduğu anda nereye gidiyorsa direksiyonu istediğiniz kadar çevirin o yöne gitmeye devam eder. Yani demek istediğim abs aslında fren mesafesini çok ta kısaltmaz. Bunun esp ile ilgis ne, şu: Esp yukarıda da uzun uzun anlattıkları gibi bağımsız tekerlere fren yaparak aracı direksiyonun döndüğü yöne (sürücünün istediği yöne) çevirebilmek. panik anında bu yön 2-3 kere değişebilir. Yani aracın 4 tekerinden biri kayarsa esp için önemli değildir bu.aracı sürücünün istediği yöne nasıl çeviriyorsa çevirsin farketmez. zaten kitlenmeyi engellemeye çalışacak olsa arac çoktan savrulur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcftr* -- 12 Mayıs 2010; 11:19:27 >

• http://www.youtube.com/watch?v=NiZjeeMExY4&feature=related

burada daha anlaşılır. bence esp siz araba almamak gerekiyor. sonuçta canımızı ailemizi taşıyoruz. 1000-2000 fazla verip esp li araç almak doğrusu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.