Bence her yüzyılda bir zamanın geçme hızı birkaç kat daha hızlı gerçekleşiyor. 1200 yılıyla, 2022 yılı aynı sürede geçmemiştir. 1200 örneğin; 1............2........3..........4...........5........... diye saniye geçerken 2022 örneğin; 1..2..3..4..5..6..7 gibidir Ki eski insan ömrü daha uzun olduğu varsayılırsa eskinin 200 yıl insan ömrü şimdikinin 500-600 senesine bedeldir. |
Eskiyle şimdiki zaman kavramı

-
-
gel seninle zaman kavramını ortadan kaldıralım canım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaman eskisine göre çok daha hızlı akıyor şeklinde algılıyordum. Dün, zaman iyice yavaşladı iki üç gündür diyeni duydum. Mesela bugün zaman kavramım tamamen kaybolmuştu.
Sizlere nasıl geliyor zaman acaba? Özellikle 30 yaş üzerine?
-
Altın çağında, 31 yaşında biri olarak zaman yetmiyor bu aralar. İş ile alakalı tabi, işler bitmiyor sonra gece de çalışıyorum. Arada kendi uğraşlarıma da zaman ayırıyorum derken uykuya ayıracak zaman kalmıyor. Bir gün 24 değil 25 saat olsa çok işime yarardı mesela.
-
eskiden insan ömrü daha kısaydı knk
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu hızlı akışı algı yanılmasıyla açıklayanlar olduğu gibi, kuantum fiziği ile açıklayıp, saatlerin de bu sebeple hızlı akışa aynen uyduğu şeklinde yorumlayan da var. Bir diğer önemli açıklama da ortak bilincin ve kişilere özel olarak kişisel bilinçlerin yükselmesi şeklinde yorumlayanlar da var.
Benim şöyle bir gözlemim de var. Mesela forumda gezintiye yoğunlaşsam, ya da bir kitabı okumaya yoğunlaşsam, zaman sanki ayrı akıyor. Dikkatimi an'a yoğunlaştırır ya da düşüncem arada durur gibi olursa da zaman farklı akıyor. Ama ne zaman daha hızlı ne zaman daha yavaş diye ayırım yapamıyorum şu an.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X