Şimdi Ara

Eskiden kasmayan oyunlar son zamanlarda kasmaya başladı!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela en basitinden örnek veriyorum PES6 yı bundan 2 sene önce hiç kasmadan oynuyodum. Şimdi o kadar çok kasıyo ki oynanmıyo. Aynı şey PES6, nfs underground1 ve 2, gta san andreas, fifa07, nba07 gibi. Ekran kartımın driver'ini güncelledim daha 2 gün önce ama kasma sorunu çözülmedi. Eskiden hiçbiri kasmıyodu sizce bi ayar falan mı yapmam gerek, herşeyi denedim ama yine de belli bi çözümü varsa söylerseniz sevinirim.Özelliklerini de yazıyım pc'nin; P4 1.7 işlemci, 512mb ram, geforce fx5200 128mb ekran kartı, winxp service pack-2 özetle böyle. (ama lütfen kendi ekran kartı iyi olupta bana kartın kötü değiştirmen lazım benimkinden al falan diye tavsiye vermeye kalkmayın bunaldım çünkü her yerde aynı şeyi görmekten!)

NOT : Bu sorun kasayı açıp temizledikten sonra ortaya çıktı.. Lütfen önerilerinizi bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eskiden Kasmayan Oyunlar Neden Kasmaya Başladı?

Günümüzde, eskiden akıcı bir şekilde oynadığınız oyunların kasmaya başlaması yaygın bir sorundur. Bu can sıkıcı gecikmeler oyun deneyiminizi mahvedebilir ve keyfinizi kaçırabilir. Ancak bu sorunun nedenlerini anlayarak ve uygun önlemleri alarak oyunlardaki kasma sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Donanım Yetersizliği

Oyunlar kasmaya başladığında ilk olarak akla gelen neden donanım yetersizliğidir. Eskiden sorunsuz bir şekilde oynadığınız oyunlar, bilgisayarınızın grafik kartı, işlemcisi veya RAM'i gibi donanım bileşenlerini daha fazla zorluyorsa kasma yaşanabilir. Bu durumda, donanımınızı yükselterek veya oyun ayarlarınızı düşürerek sorunu çözebilirsiniz.

Yazılım Sorunları

Bazı durumlarda, oyunlardaki kasma sorunları yazılım kaynaklı olabilir. İşletim sisteminizde veya grafik sürücülerinizde meydana gelen güncellemeler veya hatalar oyun performansını etkileyebilir. Bu tür sorunları gidermek için işletim sisteminizi ve sürücülerinizi en son sürümlerine güncellemeniz önerilir.

Aşırı Isınma

Bilgisayarınız, özellikle oyun oynarken aşırı ısınabilir. Bu durum, donanım bileşenlerinin performansını düşürebilir ve oyunlarda kasmalara neden olabilir. Bilgisayarınızın aşırı ısınmasını önlemek için iyi bir havalandırma sağladığınızdan ve fanlarınızı düzenli olarak temizlediğinizden emin olun.

Arka Plan Uygulamaları

Oyun oynarken çalışan arka plan uygulamaları, sistem kaynaklarınızı tüketebilir ve oyun performansını etkileyebilir. Oyun oynarken gereksiz uygulamaları kapatarak sisteminizin kaynaklarını oyuna yönlendirebilirsiniz.

Kötü İnternet Bağlantısı

Çevrimiçi oyunlarda kasma sorunları, kötü bir internet bağlantısından da kaynaklanabilir. Yüksek ping süreleri veya düşük indirme hızları, oyunlardaki gecikmelere neden olabilir. İnternet bağlantınızı kontrol edin ve mümkünse daha hızlı veya daha kararlı bir bağlantıya geçin.

Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım

Bilgisayarınız virüs veya kötü amaçlı yazılımlarla enfekte olmuşsa, oyunlardaki kasma sorunları yaşayabilirsiniz. Kötü amaçlı yazılımlar sistem kaynaklarınızı tüketebilir ve oyun performansını olumsuz etkileyebilir. Bilgisayarınızı düzenli olarak virüs taraması yapın ve antivirüs yazılımınızı güncel tutun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o zamn bilgisayarına format at düzelir sorunun
  • Hocam öncelikle kasayı kontrol edin sıcaklığı ( işlemci anakart ekran kartı vs ) daha sonra kasayı açıp parçaları kontrol edin çalışmayan fan var mı? Bunlar da düzgünse eğer oyunlardaki çözünürlüğü biraz düşürün..
    Bu arada sistemi en son ne zaman yenilediniz ( İşletim sistemi olarak )
  • 2 senedir format atmadin mi :) normalde türk isen ayda 1 formatini düzenli olarak atarsin :)
  • bellek miktarın yeterli olmayabilir.Son zamanlarda yüklediğin programların arka plan hizmetleri ram kullanımında önemli yer işgal eder.Görev yöneticisinden kullanıcı adınla ilişkili olan işlemleri sonlandır ve öyle oyun çalıştır
    diğer olası nedenler:
    anakartın üzerindeki parçalar eskimiş buna paralel olarak veri iletim hızı düşmüş olabilir,
    ya da EneRGy. nin de bahsettiği gibi bir ısı sorununun olması muhtemel. Kasayı temizlerken işlemci soğutucusuna temas ederek termal macunun havalanmasına neden olmuş olabilirsin bu da işlemcinin iyi soğutulmamasına ve ısı artışına neden olabilir tabi buda kasmalarla kendini gösterir.
  • benim ilave önerimse c ve d yi disk birleştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: By_ChaTLaK

Arkadaşlar mesela en basitinden örnek veriyorum PES6 yı bundan 2 sene önce hiç kasmadan oynuyodum. Şimdi o kadar çok kasıyo ki oynanmıyo. Aynı şey PES6, nfs underground1 ve 2, gta san andreas, fifa07, nba07 gibi. Ekran kartımın driver'ini güncelledim daha 2 gün önce ama kasma sorunu çözülmedi. Eskiden hiçbiri kasmıyodu sizce bi ayar falan mı yapmam gerek, herşeyi denedim ama yine de belli bi çözümü varsa söylerseniz sevinirim.Özelliklerini de yazıyım pc'nin; P4 1.7 işlemci, 512mb ram, geforce fx5200 128mb ekran kartı, winxp service pack-2 özetle böyle. (ama lütfen kendi ekran kartı iyi olupta bana kartın kötü değiştirmen lazım benimkinden al falan diye tavsiye vermeye kalkmayın bunaldım çünkü her yerde aynı şeyi görmekten!)

NOT : Bu sorun kasayı açıp temizledikten sonra ortaya çıktı.. Lütfen önerilerinizi bekliyorum

kasayı açıp temizleyince benim bildiğim pc hızlanır :)
    bu arada 2 sene önce pes6 çok iyidi diyorsun
    2 senedir hiçbirşey oynamadınmı
    (eğer ekran kartın aynı ekran kartı ise ömrü bitmiş olabilir. mesela bende 3 yılda 1 ekran kartı değiştiriyorum)

donanımın normal kaldırır oyunları
    format at bence şimdi
    eğer geçmezse donanımsaldır. )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. Öncelikle bilgisayarınızın parçalarının temizliğini sağlayınız.

2. Yazılım ve kişisel dosyalarınızın yedeklerini alınız.

3. Diskinizi formatlayıp işletim sistemini tekrar yükleyiniz.

4. Sorun düzelmez ise donanımlarınızın bir veya birkaçında sorun oluşmuştur
    (Eskiden oynayabildiğiniz oyunları şimdi oynayamıyorsanız)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orjinalden alıntı: By_ChaTLaK

Arkadaşlar mesela en basitinden örnek veriyorum PES6 yı bundan 2 sene önce hiç kasmadan oynuyodum. Şimdi o kadar çok kasıyo ki oynanmıyo. Aynı şey PES6, nfs underground1 ve 2, gta san andreas, fifa07, nba07 gibi. Ekran kartımın driver'ini güncelledim daha 2 gün önce ama kasma sorunu çözülmedi. Eskiden hiçbiri kasmıyodu sizce bi ayar falan mı yapmam gerek, herşeyi denedim ama yine de belli bi çözümü varsa söylerseniz sevinirim.Özelliklerini de yazıyım pc'nin; P4 1.7 işlemci, 512mb ram, geforce fx5200 128mb ekran kartı, winxp service pack-2 özetle böyle. (ama lütfen kendi ekran kartı iyi olupta bana kartın kötü değiştirmen lazım benimkinden al falan diye tavsiye vermeye kalkmayın bunaldım çünkü her yerde aynı şeyi görmekten!)

kasayı açıp temizleyince benim bildiğim pc hızlanır :)
    bu arada 2 sene önce pes6 çok iyidi diyorsun
    2 senedir hiçbirşey oynamadınmı
    (eğer ekran kartın aynı ekran kartı ise ömrü bitmiş olabilir. mesela bende 3 yılda 1 ekran kartı değiştiriyorum)

donanımın normal kaldırır oyunları
    format at bence şimdi
    eğer geçmezse donanımsaldır. )

valla ekran kartını 5 yıldır kullanıorum bi sorun yaşamamıştım

• quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Hocam öncelikle kasayı kontrol edin sıcaklığı ( işlemci anakart ekran kartı vs ) daha sonra kasayı açıp parçaları kontrol edin çalışmayan fan var mı? Bunlar da düzgünse eğer oyunlardaki çözünürlüğü biraz düşürün..
    Bu arada sistemi en son ne zaman yenilediniz ( İşletim sistemi olarak )

Hocam sıcaklıkları kontrol ettim fakat sorun yok gibi 44-45 C hdd ise 50 C
  • Format at bütün sürücüleri felan yükle...
  • Formatta bir işi yaramıyor kaç kere attım ...
  • Öncelikle sürücülerinin hepsini internetten bulup güncelle.

Bilgisayarına eskiye nazaran daha çok program kurduysan ve onlar arka planda çalışan cinsten ise Ram ve işlemci olarak yer kaplayabilir.

2 sene önceki hlaina getir bilgisayarı öyle bir dene.

Bunlarda işe yaramaz ise bilemiyorum donanımların vadesi yetmiş olabilir.
  • abi ben önceki yorumumdaki gibi sorunun ramlerde olduğunu düşünüyorum aslında sorun yok yetmiyor ramin bi 512 daha tak bakalım nasıl fark ediyo
  • işlemci ve ekran kartı sıcaklığını kontrol et kasayı açtın zaman işlemci fanını söktüysen iyi oturup oturmadını kontrol et ve termail macununu yenile ve format atıp ekran kartı ve directx güncel sürümleri yüqle.
  • arkadaşlar kasayı açtım ve ekran kartımın fanının yavaş döndüğünü ve çok ısındığını fark ettim çıkarttım temizledim ama bir şey değişmedi. sorunu nasıl çözebilirim ??
  • arkadaşlar kasayı açtım ve ekran kartımın fanının yavaş döndüğünü ve çok ısındığını fark ettim çıkarttım temizledim ama bir şey değişmedi. sorunu nasıl çözebilirim ??
  • Konu eski ama buraya yazmam daha mantıklı. Bende de aynı sorun oluştu. Geçen yaz casper nirvana laptop aldım (Nvidia GeForce gt540m 1024mb ekran kartı, 8gb ram, intel i7 2.0ghz işlemci). Geçen sene rahatlıkla oynadığım oyunlar kasmaya başladı. Şöyle ki age of empires 3 bile en düşük özelliklerde online oynarken kasıyor. bir önceki laptobumda kasmazdı. Hep sistem geri yükleme yapıyordum ondandır diye sistemi sıfırdan kurdum yine aynı sorun var. Garanti bitmeden servise mi versem acaba? Ama bilgisayar autocad, photoshop gibi programlarda kasmadan sorunsuzca çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.