Şimdi Ara

Eski Türkiyeyi Özlüyor Halk (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
548
Cevap
4
Favori
29.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
411 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtube da şu kendini geliştir diyen tayfayı izliyorum daha çok gurbetçi bunlar. Adam amerikada ubere çıkıyor sadece taksicilik yapıp kazandığı para günde 500-600 dolar arası. Oralara kapağını atmış bir şekilde zamanında, burda sizin kazandığınız aylık maaşı bir günde çıkartıyor..


    Adamların garsonu, taksicisi bile artık bizim akademisyenimizden, bilim adamımızdan, doktorumuzdan, öğretmenimizden daha değerli olmuş.


    Cidden almanyada orda burda tanıdık olsa her şeyimi bırakıp gider oralarda birkaç sene çalışır geri dönerdim dönünce de evimi arabamı alırdım.


    Yazık çok yazık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 17 Ocak 2021; 0:44:38 >
  • Bu yazıyı yazan herhalde 150 aşın da salak bir ergen, valla her türlü sosyal platform propagan da ve ajanların cirit attığı yer olmuş. ben 42 yaşındayım çocukluktan ve gençliğimden hatırladıklarımızı anlatayım orta okuldayken bana verilen aylıkla gider dolar alırdım , 1 aydaki değişimi siz düşünün, makete gittiğimde fiyatlar hep değişirdi, şimdiki nesil enflasyon görmemiş , biz ayda % 110 ları görürdük, hatta bankalar battığı zaman gecelik faiz %1000 bile olmuştu, arada o zaman hükümete yakın olmayan bir kaç masum banka batmıştı, tansu çillerli ve mesut yılmazlı günler de ise koltuğa ben oturacam sen oturacan kavgası vardı. Ama hakkını yemiyelim, kardak zamanı da, o bayrak inecek o aske gidecek diyecek kadar da yürekli idi , susurluk zamanın da da vatan evlatlarına sahip çıktı, ( Çuval olayı onun zamanın da olsaydı eminim incirliği hemen boşaltırdı , başlarına çuval geçirerek ) Gelelim günümüz ergenlerinin bu günkü dertlerine internet yavaştı pahalıydı, kopuyordu falan, ben internete bağlanınca ki o zaman bağlandığımı sanıyordum , evin telefonu gidiyor hat meşgule düşüyor , 25 kb lık bir hatun jpeg i 10 dk da iniyordu, yazsam daha neler çıkartırımda , nasılsa kimse okumayacak , ahanda trol denilecek :) , anam babamın gençlik dönemide , darbelerle var olan ama stokçular yüzünden yok veya az denilen tüp ve yağ kuyruklarında geçti. O bulgaristan ,yunanistan bizi geçmiş te çok mutlular mış yalanına gelince, gidin birde adamlara sorun, okadar ekonomik olarak rahatlar ki hafta sonun da türkiye pazarları kurdan ucuz diye değil zevk için bizleri çok sevdikleri için buralara gelip alışveriş ediyorlar. :) Yönetimede bir tavsiyem var sitede başlık açan insanların , kontrol edebiliyorlarsa , ip adreslerinden nerden bağlandıklarına baksınlar, böylece insanların niyetlerini bir ölçüde anlayabilirler. Ne zaman böyle saçma şeyler görsem niyet belli boşver geç diyorum ama yine de kendi cevap vermeden tutamıyorum.





  • Ulen 90 larda ülke güllük gülistanlik değildi ama şu zamanla kiyasla kat be kat Huzurlu ve çağdaştı.
    7/24 siyaset olmazdı olum Hülya Avşar Gülben ergen polemikleri falan olurdu :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet.42.42 A kullanıcısına yanıt

    Daha zengin olan alıyor işte. Turizm işi yapıyorum. Mekanımıza gelen müşterilerin çoğu gayrimenkul zengini.


    Pandemi den dolayı 1 yıldır işsizim neredeyse. Pandemi başlarken 15 adet yumurtayı 7 tl ye falan alıyordum şimdi 14-17 lira arası değişiyo. Normal mi sence bu?

  • gerçekten şaka gibi gülmek bile absürt geliyor şu duruma

  • Bende onu diyordum insanlar mutluydu en azından,kimse kimseye sen teröristsin diyip durmuyordu.

    Şu klibi izlermisin 90'ların ortası ve insanlar nasıl mutlu yüzleri gülüyor

    https://twitter.com/doksanlarla/status/1350505622538772481?s=21
  • Ahmet.42.42 A kullanıcısına yanıt
    PKK'nın ne olduğu, çözüm süreci ile mi anlaşıldı? Şaka mısın sen? Yada kafan hiç mi çalışıyordu? Olum PKK'nın ne bok olduğunu herkes 40 yıldır biliyor. HDPden önce BDP vardı, herkes onları da biliyordu. Olum siz nasıl partizansiniz lan. Kendi söylediğiniz yalanlara inanacak duruma gelmişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet.42.42

    Bu mesaj silindi.

    Aynen ekonomi çok iyi yigenim, nankör bunlar. Sahlanmamizi çekmiyor vatan hainleri. Cehapeliler hep böyle , yol yaptık, köprü yaptık, Suriyelilere kucak açtık ,bizi destekleyenleri zengin ettik daha napalim. ABD Almanya Avrupa hep bizi kıskanıyor bunlar hala heykel diksin. Neyse heykelin daniskasini biz biliriz Ankara'ya milyon dolarlara dinazor diktik Avrupa bile kıskandı.


    Bir sıfır araba 250bin TL en ucuzu daha ne olsun bedavaya mi verek. Bilgisayar almak istesen 10bin TL en ucuzu daha ne istiyorsunuz cehapekaklilar. Dolar altın Euro hatta Papua Yeni Gine parası bile TL'den değerli hale geldi, hep dij güçler Erdoğan'ı bitirmek istiyor ondan. Butun dünya işi gücü her şeyi bıraktı RTE yi bitirmeye çalışıyor çünkü deli bunlar İslam düşmanları ama yedirtmeyiz.!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 17 Ocak 2021; 1:54:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    Ya gel şu ülkeye kesin dönüş yap. Öyle Hollanda da yaşayıp, Türkiye'de iş yap, daha sonra yok siz çok maddiyatcisiniz ha? Kesin dönüş yap lan hadi, gir sonra asgari ücretle işe.
  • Ahmet.42.42 A kullanıcısına yanıt
    Ulan trol, bir 2002 deki ev sahibi oranına bak birde şimdi. Sonra gör artışı... Yazık yav.
  • Ahmet.42.42 A kullanıcısına yanıt

    Troll işleri merkez kurulu dağıttı herhalde bunu copy/paste yapın diye. Seni destekliyorum mejajini aldım kardeşim. Uçuyoruz şahlandık dedim ya ... Kıskansın cehpkakalilar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batar B kullanıcısına yanıt
    Saçmalığın internet kiyasindan belli. Ulan bahsettiği yıla bak, Türkiye de ilk ne zaman internet kullanılmış, halka ne zaman yayılmış ona bak. Vay AMK ya şaka gibi.
    2002 de Android yoktu la biliyor musun? Millet 3310 falan kullanıyordu.
    Samsung Galaxy falan da yoktu vah vahhh. iPhone falan da yoktu bak 2002 de ne kötü.
    İnternet o yıllarda yeni yeni yaygınlaşıyor idi ama ne önemi var? 2021 yılındaki internet ile kıyaslayalim, o teknolojinin Türkiye'ye yeni gelmiş olması ile alakası yok değil mi ? 😂😂 Şaka gibi ya.
    Bak o zaman 16 GB ram falan da yoktu neredeyse ha haberin olsun hahahahahaha sen 42 yaşına gelmişsin ama kafa eski de kalmış.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.