Şimdi Ara

eski ses sistemin hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ses sistemimi sinema sistemimi yoksa teyp mi bilmiyorum ancak önünde home sinema yazdığı için konuyu buraya açtım.abilerim oncelikle oğrenciyim masraftan kaçınarak yapmam gerek.şimdi elimde 10-12 senelik belki daha da eski bi ses sistemi var markası philips fw780p/21s sanırım 80w amfi mevcut.ses sistemleri hakkında hiç bir bilgim yok bildiğim birakaç şeyi soylicem inş anlarsınız.şimdi sistemde 2 adet 6 ohm luk hoparlor var kabinli.bunları front(nedemek bilmiyorum açıklarsınız) girişine baüğlı olarak kullanıyordum.çok tatmin edici ses veriyodu sistemde max 40 a açılıyo vol ben şimdiye kadar 20 nin uzerinde kullanmadım bası fevkalade tabi bana göre.şimdi biraz kurcaladım arkasında subwoofer girişi felan yazıyordu nettte araştırdım işte bass çıkışı gibi bişey sanırsam dahasonra ev sinema sistemlerinde surrond felan oluyomuş sanrıım benim kindede mevcut dedim biraz kurcaladım toplam subwoofer çıkışını saymaz isek 5 çıkış var 2 front, 2 rear( bununda nedemek oldupunu bilmiyorum açıklarsanız :) ayrıca ne yaptıysam bu iki girişten ses alamadım ) birde center çıkısı var ( bundan biraz uğraşarak ses aldım ama kafam okadar karıştıki verdiği ses nasıl vs gibi uğraşamadım.şimdi size sormak istediğiklerim.2 kolonun birini subwoofer olarak kullansam( sorum ek amfi gerektirirmi ?) birde rear çıkışlarını kullanamadığımı söylemiştim nasıl kullanırım hangi kablolar gerekli vs. son sorum ise surrond kurmam için hangi kabloları kullanmam lazım son olarak eğer olur derseniz yarın çıkıp 5 yeni hoparlor alıcam surrond için, çok film izlerim o yuzden ses onemliymiş kendini filmin içinde hissettirimiş surrond.sistemin çıkışlarını fotosunu aşşa attım.dediğim gibi oğrenciyim fazla masraf olmadan onerirseniz elekroniğe elim yatkındır ancak ses sistemleri hakkında bilgim sıfır denecek düzeyde birde sormayı unuttum surrond için bana kaç ohm luk veya neye göre belirleniyorsa hoparlor ozelliklerini soylerseniz iyi olur biraz uzun ve gereksiz oldu sanırım ama inş sonuca ulaşmama yardım edebilirsiniz şimdiden teşekkürler.
    Edit:önünde 1500w pmpo Home cinema yazıyor.
     eski ses sistemin hakkında!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 13 Temmuz 2015; 3:32:27 >

• Sanırsam subwoofer için ek amfiye ihtiyaç var eski 20 liraya aldığım hoparlörün devresini denedim subwoofer çıkışına bağladım ve ses geldi.şimdi benim ihtiyacım olan subwoofer devresi sanırım nette araştırdım yapıma baktım da devre elemanlarını nerelerden bulabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PapyonluLejyon kullanıcısına yanıt
    Öncelikle surround diye yazılır ve çevresel anlamına gelir.
    Front, ön demektir.
    Rear arka
    Center ise merkez demektir (orta hoparlöre center denir)

Bunların dışında elindeki cihazın tam modelini yaz. Hem cihazın hem de hoparlörlerinin ön ve arka panelinin tam fotoğraflarını paylaş ki daha doğru yorumlar yapılabilsin.

Çünkü bu cihaza Pc gibi bir cihazı 5.1 olarak bağlama şansın yok diye düşünüyorum. Sadece arkadaki aux in girişinden stereo olarak bağlantı yapabilirsin.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    yazım hatalarım için kusura bakmayın.

şimdiye kadar dediğiniz şekilde front girişinden stereo olarak pc de kullanıyordum.

resimleri ekliyorum cevabınız için teşşekürler.

edit:fotoğraflardaki hoparlorlerin alttaki büyük olanı 6 ohm 40 w,üstündeki küçük olan 8 ohm 70 w imiş şimdi onundeki kutuyu çıkarıp baktım.
     eski ses sistemin hakkında! eski ses sistemin hakkında! eski ses sistemin hakkında! eski ses sistemin hakkında!

• Up.

• Biri yardım etsin!

• Bi Allah'ın kuluda olur yada olmaz desin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    11 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yazıyımda belki biri görüp bişey der.şimdi rearlardan ses alamadığımı söylemiştim.az önce resimlerdeki surround çıkışına aux gidişindeki iki rca kablo sanırsam öyle geçiyor diye biliyorum birini çıkarıp dediğin çıkışa taktım iki hoparlörüde taktım rearlardan ses geldi.şimdi pcden ses almam için 3.5mm lik jak kullanıyorum jak kablosu 2 taraflı yani aux sağ ve solu kullanıyorum surround çıkışınıda kullanırsam 3 adet kablo oluyor bunu dışarıdan 3 lu olarak alabilirmiyim.birde hoparlör 14 cm 40 w 6ohm bunların birini subwoofer olarak kullanmayı planlıyorum subwoofer çıkışı için ekstra güç gerektiriyor onuda netten şemayı bulup bir elektrikçiye yaptırıcam.da amacım öyle gerçek 5+1 sistemi yaratmak değil zaten eski birşey ama film izlerken tvye bağladığımda en azından beni tatmin edicek ses versin yeter.birde subwoofer kabini nasıl yapmalıyım nette litre ye göre hesaplayan bir site var ama hoparlörün kaç litre olduğunu bilmiyorum sizce kaç litredir.ona gore hesaplıycam.biri görür de bişey derse mutlu olurum saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 14 Temmuz 2015; 22:33:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.