Şimdi Ara

Eski Pasaportla Yurtdışına Çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Makedonya’ya vize başvurusu yaptım. Fakat sonra pasaportumu kaybettim sandım ve emniyete gidip yeni pasaport başvurusunda bulundum. 3-4 gün geçmeden eski pasaportumu montumun cebinde buldum ama artık çok geçti. Vizem çıktığında durumu konsolosluk çalışanlarına izah edip, vizeyi yeni pasaportuma yapıştırmalarını istedim. Fakat böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyip eski pasaportuma yapıştırdırlar. Şimdi Makedonya kimlik kartı başvurusu için eski pasaportumun ön yüzünü ve vizenin olduğu kısmın fotokopisi istiyorlar ve ülkeye girdiğimde oluşturacağım beyaz kartonu (Beyaz karton ülkeye ne zaman,nerden,hangi pasaportla girdiğim bilgilerin yazdığı bir belge). Şimdi ben Türkiye’den yeni pasaportumla çıkıp, Makedonya’ya eski pasaportumla girersem, pasaport polisinin durumu anlama olasılığı var mı? Yeni pasaportla girersem kimlik kartı başvurusu sırasında, beyaz kartonda yeni pasaport bilgilerim yazdığından dolayı sorun çıkabilir mi? Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sana şöyle örnek vereyim.
    arkadaşım kıbrıs vatandaşı. (güney)
    aynı zamanda TC.
    o anda elinde kıbrıs pasaportu yok sadece kıbrıs kimliği var. bide TC pasaportu...

    Bu eleman Bulgaristana gitmek istiyor. ve gidiyor. şu şekilde;

    kapıkuleden çıkarken herhangi bi paspaortla çıkması lazım. bunda kıbrıs paraportu olmadığı için o esnada TC pasaportunu veriyor. türk polisi mühürü vurup gönderiyor. sonra bulgar tarafına gelince TC pasaportu vize olmadığı için normalde BG ye giremez. ama AB kimliğine sahip kişiler pasaportsuz AB de dolaşım yapabiliyor. o yüzden de bulgara girerken TC pasaportunu değil. kıbrıs kimliğini verip giriyor. keza dönüşde de aynısını yapıyor.. sıkıntı yok...

    yani senin durum da aynı. TR den çıkarken bi pasaportunda, makedona girerken farklı pasaportla girebilirisn. ama makedandan çıkarken hangi pasaportla girdiysen onla çıkmalısın.
  • Anladım ama benim durumum biraz daha farklı. Benim vizem eski pasaportumda ve ben yeni pasaport çıkardım. Yani bir önceki pasaportum geçerliliğini yitirdi. Türkiye’den Makedon vizemin olduğu pasaportla çıkamam çünkü kayıp ihbarı verdiğim pasaportum. Ama o pasaportla yani kayıp ihbarı verip Makedon vizemin olduğu pasaportla Makedonya’ya tekrar girebilir miyim acaba onu sormak istiyorum. Burda iptal edilmesi Makedon pasaport sisteminde görünür mü? Yoksa sadece Türkiye’de mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahminimce iptal oldu diye makedonlar bunu görmez. o kadar bilgi paylaşımı yok..
    peki sen emniyete gidip sorasana. eski pasaportumu bulursam onu aktif edebilir miyim diye?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.