Şimdi Ara

Eski olan bilgisayarımda sadece işlemciyi değiştirsem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben oyun oynamıyorum yanlızca mühendislik programları kullanıyorum, matlab olsun çizim programları olsun kullanıyorum ancak artık google chrome bile takılmaya başladı.

sistemim anakart g31m es2l işlemci intel E5200 2,5 ghz ekran kartı ati hd4830 ve ram 2gb 800mhz

şimdi benim teni bir sistem yapıcak param yok açıkcası, sizce anakartı değiştirmeden sadece işlemciyi bu anakarta uyucak en iyisiyle değiştirsem sonuçlar farklı olur mu?belki daha sonra bir de ram alırım 2gb daha.

Düşüncelerinizi alırsam sevinirim

• Dostum işlemciden ziyade RAM kısmın oldukça düşük. Günümüz telefonları bile 4GB RAM ile gelmekte. Zannımca o sisteme yatırım yapma eldeki imkanları değerlendir. Nedir bu imkanlar dersen bilgisayarda arka planda hiçbir şey açık olmasın,temanı kapat, başlangıçta çalışan uygulamaları minimuma indir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAA2AA068 -- 13 Kasım 2017; 20:10:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aldswith

Dostum işlemciden ziyade RAM kısmın oldukça düşük. Günümüz telefonları bile 4GB RAM ile gelmekte. Zannımca o sisteme yatırım yapma eldeki imkanları değerlendir. Nedir bu imkanlar dersen bilgisayarda arka planda hiçbir şey açık olmasın,temanı kapat,başlangıçta çalışan uygulamaları minimuma indir.

hocam ram alırım ucuzmuş zaten ama sizce işlemciyi değiştirsem epey fark eder diye düşünüyorum sizce yanlış mıyım?
  • işlemci core2 e8000 üzeri ve ram 4 gb olursa fazlasıyla işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

işlemci core2 e8000 üzeri ve ram 4 gb olursa fazlasıyla işini görür.

hocam mesajınız için teşekkür ederim.şunu alsa iş görür mü?https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/intel-core2-duo-e8400-3ghz-6m-cache-1333-mhz-fsb-775-pin-masaustu-cift-cekirdek-islemci-310066327

ayrıca burada 1333 mhz diyor ya benim ram 800mhz iletişimlerinde sıkıntı oluşur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şey sadece üye? -- 13 Kasım 2017; 19:21:32 >

• iş görür o işlemci, sorunsuz çalışır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

quote:

Orijinalden alıntı: Aldswith

Dostum işlemciden ziyade RAM kısmın oldukça düşük. Günümüz telefonları bile 4GB RAM ile gelmekte. Zannımca o sisteme yatırım yapma eldeki imkanları değerlendir. Nedir bu imkanlar dersen bilgisayarda arka planda hiçbir şey açık olmasın,temanı kapat,başlangıçta çalışan uygulamaları minimuma indir.

hocam ram alırım ucuzmuş zaten ama sizce işlemciyi değiştirsem epey fark eder diye düşünüyorum sizce yanlış mıyım?

Tabii ki fark edecektir. Altta linkini bıraktığın işlemci ve bir miktar RAM takviyesi işini görür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.