Elimde 12 yıllık acer aspire 5920 laptop var. Sadece dizi-film izlemek için kullanılıyor. Ancak bugün hdd hatası verdi, açılışta bilgisayar uyarıyor yakında pert olacak diye ki oldu zaten windows çok zor açılıyor ve işlem yapamıyorum. Bu bilgisayarın harddisk yerine SSD takabilir miyim? 2.5" harddiski çıkarıp yerine SSD takmak istiyorum. Üst düzey performans beklentim yok, sadece youtube netflix'te iş görse yeter. SSD'nin hızından faydalanabilir miyim yoksa desteklemeyeceği için ancak normal hdd hızında mı işlem görür? Sanırım şuan takılı olan harddisk SATA-1 teknolojisine sahip.
SSD takılabilir, tabiki ssd tam performansında çalışmayacaktır. İşinizi görür.
quote:
Orijinalden alıntı: hapocod
SSD takılabilir, tabiki ssd tam performansında çalışmayacaktır. İşinizi görür.
O zaman yarı fiyatına hdd almak daha mı mantıklı olur? Muhtemelen aynı hızı verecekler?
Anakart'ın hangi revizyon SATA desteklediğinden emin olun, teorik olarak SATA 1 150 MB, SATA 2 300 MB, SATA 3 600 MB hızlara çıkabilir. Anakart SATA 1 olsa bile SSD HDD'den daha hızlı çalışacaktır, SATA 2 destekliyorsa SSD HDD'den ortalama 2-3 kat, SATA 3 ise 5-6 kat hızlı çalışacaktır. HDD'ler doldukça ve zamanla yavaşlar, SSD'lerde bu yavaşlama olmaz fakat SSD'nin ömrü boyutunun büyüklüğü ve üzerine yazılan veri miktarıyla orantılıdır.