Şimdi Ara

Laptop'a Harici Ekran Bağlamak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
49.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim için çok önemli olan bir konuda yardımınızı rica ediyorum..
    Kullanmış olduğum Beko Laptopa, AOC 23'' mönitör bağlamak istiyorum.. Ancak ne yaptıysam laptop ekranını monitöre yansıtamadım..
    Ekran çözünürlüğünden denemediğim ayar kalmadı.Nvidia ayarlarından denemediğim kalmadı.. Ama bir türlü laptop ekranını yansıtamadım..
    Denemelerimde laptopun ekranı stabil çalışıyorken monitörün ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor.. Bir diğer ayarda görüntü geliyor ancak laptop ekranı küçülüyor.
    Projektör görüntüsü dediğimde ise laptop ekranı küçülüyor..Ekran yanlardan küçülüyor buda rahatsızlık veriyor.. Normal laptop ekran boyutlarını bozmadan laptop ekranını monitöre nasıl aktarabiliriz..?

Kullandığım sistem Win7 Home Business 32 bit.. Laptop'un driverler güncel.. Kablo bağlantısı yapılmış durumda.. Fn+F5 tuşu bir işe yaramıyor.
    Çok rica ediyorum yardımcı olabilir misiniz..?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/work-and-play-better-with-multiple-monitors

Usta teşekkür ederim ancak bu ayarları yaptım yine de başıma gelen sonuç değişmedi.. Başka bir yol olabilir mi.?
  • Kabloda sorun olabilir mi acaba ? Başka kablo ile denediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krisokol

Kabloda sorun olabilir mi acaba ? Başka kablo ile denediniz mi ?

Teşekkür ederim..
    Kabloda sıkıntı yok.. Kablo ayarları değiştirdiğimde görüntüyü ekrana veriyor ancak aynı anda iki görüntüyü yapamıyorum..
  • VGA kablolarda kendi aralarında sınıflara ayrılır. Kullanıgınız kablo almak istediginiz çözünürlüge uygun olmayabilir. 23" te full hd görüntü almaya calisiyorsunuz analogta olsa.

http://www.vatanbilgisayar.com/kablolar/belkin-f2n028cp18m-vga-video-kablo-18-mt/productdetails.aspx?I_ID=60982

http://www.vatanbilgisayar.com/Kablolar/belkin-f3h981cp18m-vga-video-kablo-18-mt/productdetails.aspx?I_ID=60985

her ne kadar ozellikleri yazmasada 2 kablo arasinda 20 tl fark var. esas fark digerinin 1080p analog desteginin olmasi.

• quote:

VGA kablolarda kendi aralarında sınıflara ayrılır. Kullanıgınız kablo almak istediginiz çözünürlüge uygun olmayabilir. 23" te full hd görüntü almaya calisiyorsunuz analogta olsa.

http://www.vatanbilgisayar.com/kablolar/belkin-f2n028cp18m-vga-video-kablo-18-mt/productdetails.aspx?I_ID=60982

http://www.vatanbilgisayar.com/Kablolar/belkin-f3h981cp18m-vga-video-kablo-18-mt/productdetails.aspx?I_ID=60985

her ne kadar ozellikleri yazmasada 2 kablo arasinda 20 tl fark var. esas fark digerinin 1080p analog desteginin olmasi.

Üstad eyvallah haklısın ancak bu ekranda daha önce aynı işlem yapıldı merak ettiğim neden şimdi olmadığı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'ı LCD ye bağlamak..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hmm desene hocam :)

Hocam sürücü güncelleyin güncel ile sürücüyü kaldirip yeniden kurun ki ayarlar default hale gelsin.. Daha once olduysa sürücü kaldirip yeniden kurduktan sonra düzelmesi lazim..

Önce güncelleyin. guncel ise ayarlari default hale getirin. eger gelmiyorsa kaldirip yeniden kurun. Yine olmuyorsa benden bu kadar. Görmeden bu kadar..
  • quote:

Hmm desene hocam :)

Hocam sürücü güncelleyin güncel ile sürücüyü kaldirip yeniden kurun ki ayarlar default hale gelsin.. Daha once olduysa sürücü kaldirip yeniden kurduktan sonra düzelmesi lazim..

Önce güncelleyin. guncel ise ayarlari default hale getirin. eger gelmiyorsa kaldirip yeniden kurun. Yine olmuyorsa benden bu kadar. Görmeden bu kadar..

Çok teşekkür ederim..
    Aygıt yöneticisinden kaldıracağım değil mi.? Görüntü bağdaştırıcıları bölümünden driveri devre dışı bırakıp tekrar yükleyeyim diyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronin1453

quote:

Çok teşekkür ederim..
    Aygıt yöneticisinden kaldıracağım değil mi.? Görüntü bağdaştırıcıları bölümünden driveri devre dışı bırakıp tekrar yükleyeyim diyorsunuz..

hayir hocam.. program ek'le kaldirdan kaldiracaksiniz.. aygit yoneticisinden kaldirirsaniz sürücü kalkar. yazilimi kalkmaz.. sizin sorun yazilim ile.. bu yuzden program ekle kaldirdan yapacaksınız.. once yeni yazilimi indirin. sonra kaldirin. restart yapin ve yeni yazilimi kurun. daha once hci yaptiniz mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ronin1453

quote:

Çok teşekkür ederim..

hayir hocam.. program ek'le kaldirdan kaldiracaksiniz.. aygit yoneticisinden kaldirirsaniz sürücü kalkar. yazilimi kalkmaz.. sizin sorun yazilim ile.. bu yuzden program ekle kaldirdan yapacaksınız.. once yeni yazilimi indirin. sonra kaldirin. restart yapin ve yeni yazilimi kurun. daha once hci yaptiniz mi ?

Hayır kardeşim açıkçası bu konularda da ek marifetli değilim.. Donanım ekle kaldır da ismi nedir bu driver dosyasının

• Hocam bu şekilde sanal zor.. Yanlış bir sey yaparsaniz altından kalkamayız. Bence işi bilen bir eş dosttan destek almanızda fayda var.
  • quote:

Hocam bu şekilde sanal zor.. Yanlış bir sey yaparsaniz altından kalkamayız. Bence işi bilen bir eş dosttan destek almanızda fayda var.

Anlıyorum.. teşekkür ederim ilgin için ben yine de uğraşacağım kardeşim..
  • windows + p tuşunu dene bide istersen benim bildiğim bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

windows + p tuşunu dene bide istersen benim bildiğim bu kadar

O kombinasyon zaten projeksiyon durumunun kısayolu yani onu yaptığımda laptop ekranı yanlardan küçülüyor.. Ben normal işekilde her iki ekranı da görmek istiyorum.. Yani laptopta yaptığım işlemleri bağladığım harici monitörde görmek istiyorum..
  • Selam dostum, sorununu çözdün mü bilmiyorum. Ancak projeksiyon muhabbetini ben kullanıyorum. yani tv olsun harici bir ekran olsun farketmez, dvi olan harici ekrana vga ile bağlanıyorum (iki girişi var). sadece genişlet diyerek istediğim gibi kullanabiliyorum. şimdi de 3. bir ekran bağlamak istiyorum onun için de ek adaptör almam gerek.

Kullandığın harici monitör tv monitörü ise source kısmından pc-vga kısmını seçmen gerek.

wuuu... yıl 2012 daha yeni gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleeted -- 20 Ocak 2016; 18:38:38 >
  • hortlamış artık bende sorummu sorayım :D
    arkadaşlar ben leptobu harici ekrana bağladıktan sonra leptobun ekran kapagını kapattığımda harici ekrandaki görüntü gidiyor. Naısl düzeltebilirim ?
  • denetim masası / güç seçenekleri / sol tarafta kapak kapatıldığında yapılacakları seçin e tıklayın / kapak kapattığımda yazan yerin ikisine de hiçbirşey yapma seç kaydet sorun düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal_Hero

hortlamış artık bende sorummu sorayım :D
    arkadaşlar ben leptobu harici ekrana bağladıktan sonra leptobun ekran kapagını kapattığımda harici ekrandaki görüntü gidiyor. Naısl düzeltebilirim ?

Sanal_Hero

denetim masası / güç seçenekleri / sol tarafta kapak kapatıldığında yapılacakları seçin e tıklayın / kapak kapattığımda yazan yerin ikisine de hiçbirşey yapma seç kaydet sorun düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmettufekci

quote:

Orijinalden alıntı: Sanal_Hero

hortlamış artık bende sorummu sorayım :D

Sanal_Hero

denetim masası / güç seçenekleri / sol tarafta kapak kapatıldığında yapılacakları seçin e tıklayın / kapak kapattığımda yazan yerin ikisine de hiçbirşey yapma seç kaydet sorun düzelir

Eyw saolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.