Şimdi Ara

eski laptop 64 bit windows 10 kurulurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önceden laptop hiç 64 bit windows yüklemedim fakat işlemcim destekliyormuş. fakat kararsız kaldım sistem biraz eski olduğundan 32 bit dahamı performaslı çalışır yoksa 64 bit dahamı iyi olur?

sistem özelllikleri
    intel core 2 duo 2.4 ghz
    nvidia 8400m gs ekrankartı
    3 gb ram

Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

daha önceden laptop hiç 64 bit windows yüklemedim fakat işlemcim destekliyormuş. fakat kararsız kaldım sistem biraz eski olduğundan 32 bit dahamı performaslı çalışır yoksa 64 bit dahamı iyi olur?

sistem özelllikleri
    intel core 2 duo 2.4 ghz
    nvidia 8400m gs ekrankartı
    3 gb ram

Ram zaten 3gb. 64 bite gerek yok. 4 ve üzeri olsaydı o zaman 64 bit şart olurdu. Şu haliyle 32bit uygundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64 bit sadece ramle alakalı bir olay değil. 64 bit 32 bit göre 2 kata kadar dahafazla hesaplıyabiliyor.mesela chrome 64 bit versiyonu 32 bit e göre yüzde 30 daha performaslı.

64 bit daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 26 Mayıs 2016; 20:31:14 >

Orijinalden alıntı: Audi383848

3gb rame 64 bit işletim sistemi yüklenebilir.Günümüzde çoğu yazılım ve oyun 64 bit işletim sistemi istiyor.

64 bit daha güçlüdür.

Laptop 2008 yılından beri kullanıyorum. Tek şüphem driver 64 bit de sıkıntı çıkarmaması. 64 bitte sence performans sıkıntısı çekermiyim. 32 bit dahamı pwrformanslı calışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64-Bit ibaresi veya 32-Bit ibaresi ram ile işlemci arasındaki veri yolunun büyüklüğüdür.. 64-Bit işlemciler 64-bit işletim sistemleri ile daha kararlı ve daha performanslı çalışırlar. Windows 10'u 64-Bit olarak kullanabilmek için en az 2 GB ram önerilir sizde 3 GB olduğu için rahat rahat kullanabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Audi383848

3gb rame 64 bit işletim sistemi yüklenebilir.Günümüzde çoğu yazılım ve oyun 64 bit işletim sistemi istiyor.

64 bit daha güçlüdür.

Bunu ben de biliyorum. Ayrıca ben yüklenmez demedim? Sadece 32 bit daha uygun dedim. 64 bit sistemin kullandığı ram miktarıyla, 32 bit sisteminki bir mi? Adamın 3gb rami var. Bunun 900 ila 1gb ını 64 bit sistem kullanacak. Ama 32 bit kurmuş olsa 400 ila 600mb ram kullanılacak. Şimdi 300-500mb niye boşyere harcansın? Fakat ram eklerse o zaman tamam...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi ben 32 bit widows 10 yükledim ses kartını tanımadı heralde dxdiagdan baktığımda microsoft kendisi kurmuş bir diriver ürün sağlayıcısı microsoft diyor. sesde sorun yokda niye tanımadı ona hayret ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 27 Mayıs 2016; 19:20:53 >
  • Driverlerı manuel indirin.

Ses çıkmış olabilir ancak bazı özelikleri kullanamassınız.

Bunun için donanım kimliğine ihtiyacınız olacak.

1.Denetim masasını açıyoruz.

2.Aygıt yöneticisine gidiyoruz.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2271623/9587fe12-63b2-435f-8757-fd630d405c86.PNG

3.Buradan ikaz işareti olanların ve microsoft yazan driverlerin üstüne tıklıyoruz.

eski laptop 64 bit windows 10 kurulurmu

Ayrıntılara tıklıyoruz.

Donanım kimlikleri bölümüne tıklıyoruz.

Buradan donanım kimliklerinden bir tanesini kopyalıyoruz.

Yapıştırıp arıyoruz.

Linklere tıklıyoruz ve indiriyoruz.

Sakın driver yazılımları kullanmayın.Formatlık olursunuz.

Manuel driver yükleme en iyi seçenektir.

Eğer driver yüklemesseniz hd ses alamaz,ayarları yapamassınız(mesela ses efektleri ve hoparlör yapılandırması).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 27 Mayıs 2016; 19:42:52 >

• İsteyen 2 gb ramli pc ye de 64 bit kurar ama 64 bit iin ideal olan 4 gb ve üzeridir.
    3 gb ram varsa 32 bit işletim sistemi performans açısından daha uygundur.

Sistemin kotu degil,sorun cikmaz

Orijinalden alıntı: INSURG3NT

İsteyen 2 gb ramli pc ye de 64 bit kurar ama 64 bit iin ideal olan 4 gb ve üzeridir.
    3 gb ram varsa 32 bit işletim sistemi performans açısından daha uygundur.

Yukardaki arkadaş 64 bit uyumlu işlemciler 64 bitde daha iyi çalışır demiş mantıklı geldi bana söylediği.

İşlemci 64 bit destekliyorsa tabiki öncelik 64 bit işletim sistemi olmalı ancak bu performans farkını 4 gb ve üzeri ramlerde hissedersin zira 32 bit işletim sistemleri 3,5 gb ramden fazlasını adresleyemez , 64 bit programlar 32 bitlere nazaran daha fazla ram harcayacak şekilde tasarlanmıştır buna işletim sistemleride dahildir mesela windows 32 bit bir işletim sistemi boştayken 500-700 mb ram harcarsa 64 bitte 800 mb-1 gb ram harcayabilmekte. 32 bit bir sistemde 3 gb ramde diyelimki aynı anda 8-10 program çalıştırabilirken , aynı anda 64 bit bir sistemde çalıştırabileceğin 64 bit programlar 5-6 dır .
    Programlar 64 bit veri yolunu kullandığı için daha performanslı ve hızlı çalışır ancak buna paralel olarak daha yüksek ram ihtiyacı duyar bu da düşük ramli sistemlerde sıkıntı yaratır(32 bite nazaran)
    O nedenle 4 gb ve üzeri sistemlerde 64 bit tavsiye edilir, daha düşük ramli sistemlerde 32 bit idealdir işlemcin desteklese bile benim tavsiyemde 3 gb için 32 bit bir işletim sistemi kullanmandır.

• .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 4 Haziran 2016; 15:42:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.