Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heveskiran -- 10 Mart 2015; 12:52:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tviskony

Bilmiyormuyum ki? neden bilmediğim şeye karşı çıkayım! böylemi sanıyorsun sen? dini savunanların evrimi bilmedikleri içinmi savunduklarını sanıyorsun? Dini savunanlar ikisinide bilip karşı çıkıyorlar! bir hiç uğruna neden kavga edelim dimi!

Sen kuran okusana, objektif olarak tabi! evrimi haklı çıkartmaya çalışarak değil! (birşeyi nasıl görmek istersen öyle görürsün, gerçeği sadece objektif olarak bulabilirsin)

İrtidad etmenin cezası nedir?http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0rtidad
    nisa 34 ü hiç okudun mu ?http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

sayfalarca yazabilirim aklıma geldi bunları atıyorum. Kısa öz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madman999 -- 10 Mart 2015; 16:26:20 >

• Şöyle birşey söyleyelim binlerce yıldır gelişmeyen medeniyet bizim zamanımızdamı gelişti :) son 100 yılda yani herşey bir anda oldu patladı
    Ben kesinlikle inanmıyorum ..

Son yüzyılda gelişmemizin bir sebebi var. Tahminimce 1930-1950 Yılları arası ay yüzeyine birşeyler düştü.. Bu düşen şey öyle teknoloji besliyordu ki Rusya ve amerika ayın yüzeyine birşeylerin düştüğünü bildiği için hemen hazırlanmaya başladılar ki buda yaklaşık 20 25 yıl sürdü . APOLLO 11'ile göreve çıktılar .. Bu düşen herneyse dünyaya getirildi ve çok gizli bir yerde tutuldu ve bu örnek alınarak son 50-100 yılda gelişen bütün teknoloijk aletler bundan esinildi. Arabalar , Telefonlar , Kameralar , Elektronik aletler , uçaklardaki iyileşmeler , BİLGİSAYAR [ O düşenşey bu tarz birşeyle çalişiyor olabilir bizimkiler hemen ona benzer bir sistem yapabilir buda bilgisayar olabilir ] Aklıma bunlar geliyor ..

Daha önceden tarih öncesine gelirsek onlar 'da bizim gibi birşeyler buldular ve geliştirmeye çaliştilar..
    Eski mağara resimlerinde duvar resimlernde ufo resimleri , değişik uçan cisim resimleri felan var bence birşeyler bizi sürekli izliyor olabilir :)

• Ve son birşey bana göre insan beyni uçsuz bucaksız bir erişim kapasitesine sahip örneğin dünya varolmadan hatta galaksi hatta evren olmadan önceki bütün herşeyin sorusunun cevabı beynimizin içinde biryerde fakat o bölüme erişimimizi sağlayamıyoruz kapali
    ve ahiret günü geldiğinde o erişim bizlere açilacak ve en başından beri herşeyin cevabını o gün beynimizin içinde bulacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BingolluKenan

Şöyle birşey söyleyelim binlerce yıldır gelişmeyen medeniyet bizim zamanımızdamı gelişti :) son 100 yılda yani herşey bir anda oldu patladı

Son yüzyılda gelişmemizin bir sebebi var. Tahminimce 1930-1950 Yılları arası ay yüzeyine birşeyler düştü.. Bu düşen şey öyle teknoloji besliyordu ki Rusya ve amerika ayın yüzeyine birşeylerin düştüğünü bildiği için hemen hazırlanmaya başladılar ki buda yaklaşık 20 25 yıl sürdü . APOLLO 11'ile göreve çıktılar .. Bu düşen herneyse dünyaya getirildi ve çok gizli bir yerde tutuldu ve bu örnek alınarak son 50-100 yılda gelişen bütün teknoloijk aletler bundan esinildi. Arabalar , Telefonlar , Kameralar , Elektronik aletler , uçaklardaki iyileşmeler , BİLGİSAYAR [ O düşenşey bu tarz birşeyle çalişiyor olabilir bizimkiler hemen ona benzer bir sistem yapabilir buda bilgisayar olabilir ] Aklıma bunlar geliyor ..

Daha önceden tarih öncesine gelirsek onlar 'da bizim gibi birşeyler buldular ve geliştirmeye çaliştilar..
    Eski mağara resimlerinde duvar resimlernde ufo resimleri , değişik uçan cisim resimleri felan var bence birşeyler bizi sürekli izliyor olabilir :)

İroni şov.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redline3

quote:

Orijinalden alıntı: BingolluKenan

Şöyle birşey söyleyelim binlerce yıldır gelişmeyen medeniyet bizim zamanımızdamı gelişti :) son 100 yılda yani herşey bir anda oldu patladı

İroni şov.

:)

• Öncelikle adamlar diyelim ki helikopter yapacak teknolojiye sahipti,gidip bunu niye taşın üstüne çizsinler,bir tek buraya aklım yatmıyor geri kalanda katılıyorum sana

Bir de cidden bilim son 150 yılda gelişti.Şuan felaket hızlı bir şekilde gelişiyor,ben 51.bölge gibi yerlerde uzaylılardan alınan teknolojiyle yeni şeyler üretildiğini düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

quote:

Bilmiyormuyum ki? neden bilmediğim şeye karşı çıkayım! böylemi sanıyorsun sen? dini savunanların evrimi bilmedikleri içinmi savunduklarını sanıyorsun? Dini savunanlar ikisinide bilip karşı çıkıyorlar! bir hiç uğruna neden kavga edelim dimi!

Sen kuran okusana, objektif olarak tabi! evrimi haklı çıkartmaya çalışarak değil! (birşeyi nasıl görmek istersen öyle görürsün, gerçeği sadece objektif olarak bulabilirsin)

İrtidad etmenin cezası nedir?http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0rtidad
    nisa 34 ü hiç okudun mu ?http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

sayfalarca yazabilirim aklıma geldi bunları atıyorum. Kısa öz

Müslümanlıktan çıkanların öldürülmesi gibi birşey dinde yok! Hiçbir yerde görmedim ve hiçbir hocadan duymadım! wikipediye isteyen istediğini yazıyor çiziyor fakat ben kuranda böyle birşey kesinlikle görmedim! İslam asla ve asla dayatmaz! herkez kendi görüşünde özgürdür!

2.si için :https://www.youtube.com/watch?v=4l7VAxLMTIc

1. İslamda müslüman iken dinden dönersen öldürülürsün! dinini öğren de gel.

2. zakir naik denilen adam sübyancının tekidir gördüğüm gibi kapattım. aşağıda linkini verdiğim videoda görebilirsin ama video ingilizce

https://www.youtube.com/watch?v=pQPweyjLGDk

ayrıca edit:https://eksisozluk.com/entry/38475335

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madman999 -- 10 Mart 2015; 21:39:25 >

• Konuya din katmayın lütfen. 6 sayfadır çok güzel atışmalar, tezler, karşıt görüşlerin kaynaklarla çürütülme çabaları okuduk. Niye dini işin içine katıp suyu bulandırıyorsunuz. Herkes istediğine inanır, isteyen çakmağa bile tapabilir kime ne?

Konuya dönecek olursak, ben de çok daha gelişmiş bir medeniyetin bizden önce varolduğuna inanıyorum ancak nasıl hiç bir kalıntı bulunamadığına mantıklı bir yorum getiremiyorum.
  • Bende böyle düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Konuya din katmayın lütfen. 6 sayfadır çok güzel atışmalar, tezler, karşıt görüşlerin kaynaklarla çürütülme çabaları okuduk. Niye dini işin içine katıp suyu bulandırıyorsunuz. Herkes istediğine inanır, isteyen çakmağa bile tapabilir kime ne?

Konuya dönecek olursak, ben de çok daha gelişmiş bir medeniyetin bizden önce varolduğuna inanıyorum ancak nasıl hiç bir kalıntı bulunamadığına mantıklı bir yorum getiremiyorum.

Dünyada neler dönüyor bizim kaçından haberimiz var?

• Buradaki ilkel yaşam formu insanlar oluyor.
  • Ben böyle şeylerin olduğuna inanıyordum zaten. Önceden piramitlerden yola çıkarak araştırma yapmıştım.
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP... Ne çabuk bıraktınız konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Binlerce yıldır insanlık durdu son 100 yılda mı gelişti?

Olasılıksız [Adam Fawer] adlı kitaptan alıntı :

"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasığı milyonda bir.
    İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."

Olasılıksız maalesef çok abartılan, tamamen boş bir konuyu tamamen saçma (ve yalan) fizik kanunları temellerine kurarak okuyucuyu kandıran bir kitaptır.

Bknz. Bir paranın tura gelme olasılığı 1/2 dir. Adam Fawer'ın mantığına göre her 2 "yazı-tura" atışından birinde "tura" gelmeli.
    Evde deneyin öyle bir mantık olmadığını görün.

1/2 olasılık demek, her 2 denemeden 1inde istediğiniz olay gerçekleşecek demek değildir.

Edit : Yedi milyon yıl da olsa, her birinde dünyaya gök taşı çarpma olasılığı her yıl kendi içinde hala "milyonda bir" dir. Bu olasılık da çok çok çok küçüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 19 Mart 2015; 1:57:08 >

• bir tarihci olarak her türlü konuda ilginç teorileri takip ederim. ancak bu eski insanların gelismis teknolojisi bana cok cok uydurma geliyor.
    bu tür seylerin popüler olmak isteyen birkaç yazar veya kendini tarihci diye adlandıranların isi olmaktan öte gecmiyor bence.
    dünyada binlerce bu isle ugrasan var, Türkiye'de de azımsanamayacak derecede iyi ve değerli hocalar var eski çağlarla ilgilenen. ki aklı basında, itimad edilen hiçbirine bu teoriyi acmaya bile cesaret edemezsiniz, gülerler sadece.
    düsünün ki cok ileri bir teknoloji var madem, bu teknoloji bir anda dünyadan tamamen siliniyor nasıl olduysa ve insanlar bu eski teknoloji cağlarını yad etmek icin mağaralara uzay arabaları vs. ciziyor bizde böyleydik gecmiste falan diyor. bana komik geliyor yani bu durum.
    ayrıca koyulan fotoğraflarda teknolojilerde çekiç, kemer tokası, hesap makinesi denilen seyler ve diğerleri nasıl oluyorsa bizim teknolojimizden iyi oluyor anlamıyorum. yani tek bir kitaba bakılarak böyle miydik demek mantıklı gelmiyor. bu teorinin nerden tutsan elde kalacağını düsünüyorum.

• Bana da tarih öncesi insanların yüzbinlerce yıl boyunca mağarada yaşamış olması saçma geliyor. Bir de onca süreden sonra ancak ateşi, tekerleği falan yeni buluyorlar. Ateş, tekerlek dediğin nedir ki? En basitinden şimsek düşer orman yangını falan olur. Bir yerde işlevini falan öğrenirsin.
    Yuvarlanan taşa bakıp da tekerleği hayal edebilirsin yine. Eskiden insanların öyle mağara insanı gibi yaşadığını düşünmüyorum. Belki bizim şu anki halimizden çok daha ilerideydiler. Öyle ki dünya dışı varlıklarla bile iletişim kuruyor olabilirlerdi. Bir yerde dengeyi bozup kendi sonlarını getirmiş olmalılar.
    Üstelik Kuran-ı Kerim'de de Allah'ın tüm nesnelerin adını ilk insan Hz. Adem'e öğrettiğinden bahsediliyor. Din de bir yandan bu düşüncemi kısmen haklı çıkartıyor.

Konuyu açan arkadaşa da böyle bir yararlı konu açıp da insanın kendi düşüncelerini sorgulattığı için teşekkür ederim.

• Bana bu olay gerçek gibi geliyor. Çünkü bilimin tarihine bakarsanız son birkaç yüzyılda birden bire gelişti. Kaç milyon yıldır insanların birşey bulamaması saçma geliyor. O piramitlerin nasıl yapıldıkları da muamma şu anki teknoloji ile bile imkansız görüyor bilim insanları.

• Herkesin düşüncesine saygım var... Fakat; bu gerçek arkadaşlar ne düşünürseniz düşünün.. Eski'' insanlar dediğimiz insanlar çok çok gelişmişti... Ama sandığınız gibi, üst düzey araçlar, uçan robotlar büyüyen - küçülen deha Pc'ler vs değildi... Direk ana problemi çözmüşler uzay, zaman problemini ve böylece bu gezegenden çıkmışlar... Yani kafalarını hep birşeylere yoracak zamanları olmuş... Tv başında oturup, boş vakit harcamamışlar eskiden kalan yapılara bakabilirsiniz... Mesela moailer, sfenks, piramidler Asıl dikakt çekici şeyler ve onların geliştiğini gösteren yapılar uzaylı olarak tanımladığımız dünya dışı varlıklarla iletişim yapılmış olabilir büyük ihtimalle...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.