Şimdi Ara

Eski Bilgisayar için 1x to 16x PCI Riser İşe Yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,


    Elimde eskiden kalan OEM bir bilgisayar var, şimdi kullandığım PC'yi çok güç harcadığı için satıp ona geçmeyi düşünüyorum. Lenovo marka, tıpkı bir laptop gibi güç adaptörü ile çalışıyor, üzerinde 2. nesil bir i3 işlemci var. Kulanım amacım oyun ve video editing olmayacağı için benim için bir SSD yardımıyla durumu fazlasıyla yeterli, güç kullanımı da çok düşük.


    Tek problem ise işlemcinin dahili ekran kartının driver'ının ne yaparsam yapayım güncellenememesi. Bu problem de anakartta sadece 1x PCIE slotu olduğu için çözülemiyor. Acaba mining yapan kişilerin kullandığı 1x to 16x riserlardan birini kullanarak düşük güç kullanımlı(elimde bulunan gt210 olabilir) bir ekran kartı taksam mantıklı bir çözüm olur mu?


    Veyahut başka bir 2. nesil i5 işlemci almak ve onun iGPU'sunu kullanmak daha mı mantıklı olur? Tabii bu iki seçenekte de güç kaynağı durumu devreye giriyor. Acaba direkt bağlanan laptop adaptörü bu iki opsiyonu da kaldırabilir mi? Ve tabii işten dolayı PC'nin 7/24 açık kalacağı gerçeğini de hesaba katmak gerek.


    Herhangi bir fikir ve öneriye açığım, fiyatların uçtuğu bu dönemde 0'dan PC toplamak imkansıza yakın gibi gözüküyor.


    Şimdiden teşekkürler,








  • o riseri kullanmayınız.

  • Neden acaba?

  • 2020'de 300 liraya TT 3.0 riser aldım bu yaz da 1800 küsür liraya TT 4.0 riser aldım az çok anlarım.madem oyun yok sürücüyü neden güncellemek istiyorsunuz?gt210'u güncelleseniz ne bekliyorsunuz bir işe yaramaz o kart görüntü verir, sürücü kurmasanız da görüntü verir yani amacı anlayamadım ben.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.