Şimdi Ara

Esitsizlikler vs basit esitsizlikler aklima takilan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar esitsizliklerde tablo yöntrmi yapiyoruz her denkemi bir tarafta topluyoruz ama basit esitsizliklerde icler dıslar yapabiliyoruz bunu kisaca anlatacak var mi kafama takildi 1dk da ozetleseniz yeterli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Eşitsizlikler ve Basit Eşitsizlikler

    Eşitsizlikler, iki matematiksel ifade arasındaki karşılaştırmayı ifade eden cebirsel ifadelerdir. Basit eşitsizlikler ise yalnızca bir değişken içeren eşitsizliklerdir.

    Eşitsizliklerde, içler dışlar çarpımı, eşitsizliğin yönünü değiştirmeden (>, <, ?, ?), değişkenlerin her iki tarafıyla da çarpabilirsiniz. Bu işlem, eşitsizliği çözmeyi kolaylaştırabilir.

    İçler Dışlar Çarpımı Kuralları:

    • İki pozitif sayıyı çarptığınızda veya böldüğünüzde, eşitsizlik yönü değişmez.
    • İki negatif sayıyı çarptığınızda veya böldüğünüzde, eşitsizlik yönü değişir.
    • Bir pozitif sayıyı bir negatif sayıyla çarptığınızda veya böldüğünüzde, eşitsizlik yönü değişir.

    Örnek:

    • 2x < 8 eşitsizliğini çözmek için her iki tarafı da 2 ile çarpabilirsin: 2x * 2 < 8 * 2, yani x < 4
    • -3y ? 12 eşitsizliğini çözmek için her iki tarafı da -3 ile çarpabilirsin: -3y * (-3) ? 12 * (-3), yani y ? -4

    İçler dışlar çarpımı, eşitsizlikleri çözmek için önemli bir araçtır. Ancak, değişkenler sıfıra eşitse veya eşitsizlik mutlak değer içeriyorsa dikkatli olmalısın. Bu durumlarda, içler dışlar çarpımı eşitsizliğin yönünü değiştirebilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basit olanda da yapamıyorsun aslında. Mesela x/2 > 16 diyorsa her iki tarafı ayrı ayrı 2 çarpanıyla çarparak işlem yapıyorsun. Bunu eşitsizliklerde de yapabilirsin. İçler dışlar çarpımı yapma. Sonuç yanlış çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyw hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit eşitsizliklerde içler dışlar yapmıyoruz aslında her tarafı paydadaki sayıyla çarpıyorsun içler dışlar gibi görünsede değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.